AEG-airoundio-header

WIJ DEDEN DE TEST!

Tijdens snikhete zomerdagen worden dagelijkse activiteiten zoals werken, koken of slapen een ware nachtmerrie. Op zulke momenten heb je graag een mobiele airco in de buurt die het hoofd koel houdt. En ja, ook wij zien af de laatste dagen. Daarom besloten we de AEG AirOundio uit te testen. Zijn gepatenteerde airsurround systeem, slimme functies en ongeëvenaarde installatie maken van deze airco, AEG’s beste toestel tot nu toe.

 

SPECIFICATIES - IN THE BOX

  • Maximale ruimte 90 m³
  • Geluidsniveau 64 dB
  • Energieklasse A+
  • Snoerlengte: 180 cm
  • Lengte afvoerbuis: 38 t.e.m. 150 cm
  • Koelvermogen 9000 BTU
  • Maximale luchtverplaatsing 260 m³/u
  • Aantal snelheden: 4
  • Wifi: ja

DESIGN & INSTALLATIE

Zo goed als alle mobiele airco’s hebben tegenwoordig dezelfde klassieke, rechthoekige vorm. Genoeg geweest, moet AEG gedacht hebben.
Zo kiezen ze voor een opvallend modern design dat makkelijk te integreren is in de meeste interieurs.

Zo goed als alle mobiele airco’s hebben tegenwoordig dezelfde klassieke, rechthoekige vorm. Genoeg geweest, moet AEG gedacht hebben. Zo kiezen ze voor een opvallend modern design dat makkelijk te integreren is in de meeste interieurs.

De ingenieuze cilindervorm van de AirOundio oogt niet alleen mooi, maar bewijst ook z’n nut. Zo wordt de frisse lucht, dankzij het gepatenteerde airsurround systeem, evenredig verspreid doorheen de kamer en kan je genieten van een doeltreffend koelresultaat. Voorts is het toestel een kleine meter hoog, verplaats je hem eenvoudig via de wieltjes en beschikt hij over een handige magnetische afstandsbediening.

De AirOundio belooft een ongeëvenaarde installatie in maar liefst 30 seconden tijd. Laten we eerlijk zijn, een halve minuut is volgens ons een tikkeltje te optimistisch. Maar toegegeven, de installatie verliep wel enorm vlot. Door de praktische windowkit (zie video onderaan) slaagde ons Krëfel-team er namelijk in om de mobiele airco binnen de 3 minuten aan te praat te krijgen. Indrukwekkend!

Vooral bij schuiframen en moderne ramen met grote vensterbank is de installatie een fluitje van een cent. Je doet het raam open, je bevestigt de windowkit stevig tussen het raam en klikt de buis vervolgens in de windowkit. Meer hoef je niet te doen!

FUNCTIONALITEIT

Met de AEG AirOundio haal je een mobiele airco in huis die beschikt over een brede waaier aan functionaliteiten. Zo kan je enerzijds kiezen uit 4 verschillende snelheidsstanden: High, Mid, Low en Auto. Handig als je hem overdag graag op de hoogste stand wil laten draaien maar ’s nachts toch eerder de voorkeur geeft aan een frisse bries. Anderzijds heb je ook de keuze uit 4 verschillende functies: de koelfunctie, ventilatiefunctie, ontvochtigingsfunctie en verwarmingsfunctie. De koelfunctie ga je vanzelfsprekend het vaakst gebruiken op snikhete dagen, aangezien je hiermee de kamertemperatuur laat dalen.

Wil je graag wat frisse wind in je kamer zonder de kamertemperatuur noodzakelijk te laten dalen, dan zet je de airco op de ventilatiefunctie. Of wil je het vocht uit je badkamer trekken tijdens warme dagen, dan gebruik je de ontvochtigingsfunctie. Tot slot kan je hem in winter ook gebruiken om je kamers extra te verwarmen aan de hand van de verwarmingsfunctie.

CONTROLE & COMFORT

Een modern design, een brede waaier aan functionaliteiten en een eenvoudige installatie. Maar doet deze mobiele airco ook echt wat hij moet doen, namelijk voor verkoeling zorgen? Absoluut, en dat mag ook voor een toestel in deze prijsklasse.

Verwacht echter niet dat de AirOundio jouw kamertemperatuur meteen laat zakken met meer dan tien graden. Het duurde bij ons langer dan een uur vooraleer wij de eerste temperatuurdaling konden waarnemen. Op extreem warme dagen, met ondraaglijke temperaturen, verwacht je misschien toch net iets sneller resultaat. Maar dat hoeft geen probleem te vormen, AEG heeft hier namelijk een oplossing voor. Zo kan je de mobiele airco, via de AEG app, met je smartphone verbinden en de temperatuur vanop afstand instellen.

De verbinding met onze smartphone verliep dan weer niet van een leien dakje. Zo moet je er goed op letten dat je een 2.4 GHz internetverbinding hebt en lees je de handleiding best grondig vooraleer je begint

met configureren. Eens we de verbinding hadden gemaakt met het toestel, konden we wel niet meer zonder!

De AirOundio heeft op de hoogste stand een geluidsniveau van zo’n 64 dB. Dat geluidsniveau haal je wanneer je met iemand in gesprek bent. Muisstil is dit toestel, net zoals alle andere mobiele airco’s, dus niet. Maar last hadden wij er zeker niet van! Of je ermee kan slapen, dat hangt natuurlijk van persoon tot persoon af.

Tot slot krijg je bij dit toestel een magnetische afstandsbediening, handig want zo raak je hem nooit meer kwijt. De afstandsbediening past perfect in je handpalm en heeft intuïtieve toetsen. Zo kan je gemakkelijk kiezen welke snelheid je wil, op welke temperatuur je liefst de kamer koelt en welke stand je wil gebruiken.

 

MEER INFO

TO BUY OR NOT TO BUY?

De AEG AirOundio is met zijn moderne design, brede waaier aan functies en doeltreffend koelresultaat zeker de investering waard. Je koopt bovendien een toestel dat eenvoudig te installeren is en het hele jaar door zijn nut bewijst. De app, waarmee je de temperatuur vanop afstand kan bedienen, staat volgens ons nog niet op punt. Maar dit is software, en software kan verbeterd worden. Tot slot is deze mobiele airco, met zijn A+ energieklasse, bijzonder energiezuinig. Heb je thuis nog enkele ecocheques onder het stof liggen? Dan weet je wat jou te doen staat!

 

Nog vragen? Wij helpen je graag verder!
category-image
category-image
category-image
category-image