AEG luchtreinigers: wij hebben ze getest!


Het Krëfel team heeft het nieuwe gamma AEG luchtreinigers aan een grondige test onderworpen. Ontdek hieronder onze bevindingen!


AEG AirSurroundAEG garandeert dankzij het AirSurround-systeem dat alle hoeken van de ruimte worden bereikt. De krachtige, maar zachte spiraalbeweging bereikt makkelijk alle hoeken van de kamer waarin het toestel geplaatst wordt.

We hebben het systeem getest door de luchtreinigers telkens in elke hoek van een grote ruimte te plaatsen. Zo hebben we bijvoorbeeld de luchtreiniger zo ver mogelijk geplaatst van een (onaangename) geurbron (kookplaat waar verscheidene potten met gerechten staan te pruttelen, een papier laten opbranden in een pot, en een natte hond die in zijn mand ligt te drogen). We stonden echt versteld dat de luchtreinigers al deze geurtjes op een afstand makkelijk en snel konden verwijderen. Dankzij dit systeem moet je geen rekening houden om het toestel telkens te verplaatsen om stof en geurtjes effectief te bestrijden.


We kunnen met zekerheid zeggen dat het AirSurround-systeem echt werkt!


Responsieve technologie


De PureSense-technologie maakt gebruik van speciale sensoren die constant de luchtkwaliteitsniveaus meet en vervolgens de veranderingen in kwaliteit opvangt door automatisch de ventilatiesnelheid aan te passen en ervoor te zorgt dat u steeds in een gezonde omgeving thuiskomt.

Bij het testen van de luchtreinigers door ze telkens te verplaatsen in een grote ruimte en ver van een geur verspreidende bron wilden we het PureSense-systeem tot het uiterste drijven. En jawel hoor, zelfs op een grote afstand (rekening houdend met de capaciteit vierkante meter per model) detecteert het toestel echt snel de verandering in luchtkwaliteit. De indicator op het toestel gaat van groen naar oranje/rood en past meteen de kracht aan om de kwaliteit terug naar groen te krijgen. We waren ook aangenaam verrast hoe snel de luchtkwaliteit terug optimaal werd, een kwestie van enkele minuten.


Efficiënte filtratie

Je kan versteld staan wat er allemaal binnenshuis in de lucht hangt, en vaak in hogere concentraties dan buiten. Denk maar aan pollen, uitlaatgassen en fijnstof, huismijt, virussen en bacteriën, schimmelsporen. Voor de dierenvrienden onder ons mag je daar nog haren en allergenen bijtellen. De geteste luchtreinigers zijn allemaal uitgerust met meerfasen-zuivering
(drie voor de AX3, vier voor de AX5, en vijf voor de AX9) die ervoor zorgen dat +99,5% van alle deeltjes worden verwijderd en de lucht gereinigd.

Een van onze testers woont op een redelijk drukke invalsweg (met bomen) richting het centrum van een stad en wordt bijgevolg gebombardeerd met alle bovenvermelde geurtjes, gassen en stof. Na een week het toestel in zijn woning te hebben geplaatst ondervond onze collega al de positieve effecten van de luchtreiniger. Het voornaamste effect was een betere nachtrust, minder stof in huis en veel minder last van allergenen en fijne deeltjes.Continu verbonden (AX9 - AX5)


Met de handige AEG Wellbeing app heb de perfecte partner bij de hand voor luchtkwaliteit, zowel thuis als onderweg. Het eerste wat we wilden nagaan was hoe makkelijk het toestel kon verbinden met de App en het netwerk. Dit bleek een fluitje van een cent te zijn! De stappen waren makkelijk te volgen en in een mum van tijd was gans het proces afgerond en was het toestel klaar om via de App te besturen.

Het tweede aspect is wat de App allemaal te bieden heeft. Taken aanmaken voor je luchtreiniger zoals een bepaalde reinigingstijd instellen en op hoeveel dagen per week het die taak moet uitvoeren. Je kan een kinderslot activeren, de resterende levensduurte van de deeltjesfilter raadplagen, en in real-time data raadplegen.


Briljant stil


Hetgeen de AEG luchtreinigers van de concurrentie onderscheiden is hoe ongelooflijk stil de toestellen wel zijn! Afhankelijk van de luchtkwaliteit in je kamer zijn de toestellen gewoonweg niet hoorbaar. Enkel wanneer de luchtreinigers in maximale stand wordt gezet kan het geluidsniveau oplopen tot 50dB, wat vergelijkbaar is met een rustig gesprek aan de eettafel.

De geluidsniveaus van de verschillende modellen bij de laagste ventilatorsnelheid (gemeten op 1 meter) is als volgt:

AX9: 17dB - AX5: 24dB - AX3: 26dB


De geteste producten op een rijtje!

 

Verwen jezelf met de luxe van schone lucht in je huis. De slimme AX9 luchtreiniger kan worden aangepast met filters naar gelang het seizoen en de behoefte om pollen, deeltjes, fijnstof en huisdierschilfers te neutraliseren. 

 • Dekking: 92 m²

 • Afmetingen: Hoogte (56,6cm) - Breedte (31,5cm) - Diepte (31,5cm)

 • Geluidsniveau minimale setting: 17 dB

 • Geluidsniveau maximale setting: 49 dB

 • Bedieningspaneel: Schuifregelaar, Tiptoetsen

 • Vochtigheidssensor - Temperatuursensor - TVOC sensor

 • Afstandsbediening via Wellbeing App

 

AX5 heeft vloeiende vormen en spikkelpatronen voor de stijlvolle reiniger die naadloos past in je interieur. Onze eerste serie multilevel luchtreinigers kun je op de vloer zetten of ophangen (optioneel), zodat het je ruimte transformeert. Afgerond met fraaie stoffen bekleding (optioneel) wordt dit een iconisch stuk in je meubilair.
 • Dekking: 60 m²

 • Afmetingen: Hoogte (57.9cm) - Breedte (48cm) - Diepte (21.3cm)

 • Geluidsniveau minimale setting: 24 dB

 • Geluidsniveau maximale setting: 49 dB

 • Bedieningspaneel: Tiptoetsen

 • Filterverzadigingsaanduiding

 • Afstandsbediening via Wellbeing App


 

De compacte AX3 met responsieve technologie reinigt de lucht in de kleinere ruimtes van uw huis grondig.


 • Dekking: 40 m²

 • Afmetingen: Hoogte (38cm) - Breedte (24cm) - Diepte (24cm)

 • Geluidsniveau minimale setting: 26 dB

 • Geluidsniveau maximale setting: 49 dB

 • Bedieningspaneel: Tiptoetsen

 • Filterverzadigingsaanduiding
Wedstrijd (afgelopen)

Proficiat aan de volgende personen die een van de luchtreinigers hebben gewonnen:

C. Thyssen (AX91-404GY)

T. Sels (AX51-304WT)

A. Uyttebroeck (AX31-201GY)

Nog vragen? Wij helpen je graag verder!

 

30 dagen bedenktijd

Niet tevreden over je aankoop? Breng hem binnen de 30 dagen terug.

 

Gratis levering

Gratis levering aan huis bij alle aankopen van min. €20. Voor 22u00 besteld, volgende dag geleverd!

 

Laagste prijsgarantie

We garanderen niet enkel de beste prijzen, maar ook een ongeziene service.

 

Winkelpunten

Er is altijd een Krëfel-winkelpunt in jouw buurt. Bezoek één van onze 75 winkels.