AEG QX8 banner

   WIJ DEDEN DE TEST!

   Stofzuigen is niet iedereen zijn favoriete bezigheid... Desondanks houdt wel iedereen van een propere omgeving. Vuil stapelt zich enorm snel op, zeker tijdens deze periode van het jaar en op zulke momenten wil je een stofzuiger die snel en gemakkelijk al het vuil verwijdert. Dit is ook net hetgeen waar AEG zich als merk op focust. Stofzuigen mag niet meer als een last worden gezien. Daarom stelt het merk hun nieuwste model graag voor. Wij mochten dit uittesten.

    

   AEG STEELSTOFZUIGER QX8

   In tegenstelling tot de meeste andere steelstofzuigers is de AEG QX8 een model waarbij het reservoir zich onderaan bevindt, net boven de zuigborstel. Dit heeft als voordeel dat het toestel veel lichter aanvoelt en je minder snel lichamelijke klachten zal ondervinden door de druk van het zware gewicht dat zich bovenaan bevindt bij andere reguliere steelstofzuigers.

   Bij de QX8 werd er ook niet meer gewerkt met een traditionele zuigmond, maar met een nieuw ontwikkelde Power Roller die superieure prestaties biedt zowel op harde vloeren als op tapijt. Van fijn stof tot XXL deeltjes, niets blijft liggen. Het grote voordeel van deze snoerloze steelstofzuiger is zijn batterijcapaciteit: je kan zonder problemen minstens 45 minuten aan éen stuk door stofzuigen! Geweldig, toch?

   En geen nood, AEG voorziet een schoonmaakkit (apart verkrijgbaar) om ook kieren, auto’s en zetels gemakkelijk en snel schoon te krijgen waardoor er in je huis en auto geen spinnenweb meer te vinden zal zijn!

   AEG QX8 stofzuigen 
   AEG QX8 kruimeldief 

   Buiten de volledig vernieuwde zuigborstel heeft deze steelstofzuiger nog tal van andere opties. Zo is dit toestel voorzien van een parkeerpositie. Hierdoor kan je de stofzuiger rechtzetten in een stabiele positie, waardoor je eenvoudig je stofzuigsessie kan onderbreken en zo iets anders kan gaan doen. Daarnaast kan je door de lichtaanduiding gemakkelijk zien hoe lang het toestel nog moet opladen. Eén knipperend lampje wil zeggen dat de batterij bijna volledig leeg is. Drie volle lampjes wil zeggen dat het toestel klaar is voor een nieuwe sessie. De totale oplaadtijd voor dit toestel bedraagt zo’n vier uur.

   Buiten als steelstofzuiger kan dit apparaat ook worden gebruikt als kruimeldief. Deze is gemakkelijk los te klikken en staat toe om tafels en zetels op een eenvoudige manier op te kuisen. Verder is er nog een oplaadstation (met extra stofborstel) voorzien waarin de stofzuiger gemakkelijk kan worden vastgeklikt en zo automatisch kan worden opgeladen.

   Een steelstofzuiger in het algemeen zorgt voor het nodige onderhoud van je huis en auto maar dient zelf ook goed onderhouden te worden voor een lange levensduur. Zo heeft het toestel een stofreservoir van 500 ml dat onderaan los te klikken is door middel van een eenvoudig druksysteem. Verder bevat het reservoir ook een afwasbare filter. Spoel hem om de zoveel maanden een keer af onder de kraan en laat hem minstens 24u drogen. Let op: leg hem niet onder de zon, of niet boven een verwarmingstoestel. Je laat de afwasbare filter best gewoon drogen op een rustige plaats. Tot slot kan de Power Roller nu en dan ook al eens een reiniging gebruiken. Klik hem uit de borstel en gebruik de kruimeldief of een vochtige doek om aanhangende stofrestjes te verwijderen.

   De zuigkracht van dit toestel is opvallend goed en krachtig. We waren in het begin een beetje afwachtend omdat we het effect van zo'n nieuwe borstel nog niet hadden ervaren. Gaat dit echt werken op tapijt? Jazeker! Na het testen met suiker en rijst op verschillende ondergronden kunnen we toch met zekerheid zeggen dat dit een toestel is dat alles aankan. Dankzij de twee verschillende snelheidsstanden van de stofzuiger ben je in staat om toch ook dat moeilijk bereikbaar vuil zijn weg te laten vinden naar het opvangreservoir!

   AEG QX8 stofzuigen 2 

   TO BUY OR NOT TO BUY?

   Na het testen van dit nieuwe model, kunnen we met zekerheid zeggen dat dit een goede opvolger is van de QX7. De nieuwe borstel stelt zeker en vast niet teleur en kan gemakkelijk worden gebruikt op verschillende ondergronden. Parkeerstand, oplaadfunctie, mooie look... het toestel heeft tal van positieve punten. Als we toch een kleine opmerking moeten geven, is het dat er op dit model geen lichtjes aanwezig zijn op de stofborstel. De QX7 had dit wel en dit vonden wij toch echt een leuke optie. Ideetje voor de volgende generatie steelstofzuigers? Wij zijn alvast benieuwd!

    

   DEZE WEDSTRIJD IS GESLOTEN
   Proficiat, Aurelye P.

   Stuur bericht