Logo
   Categorieën

   AEG Premium Black edition_laundry

   AEG VX82 series stofzuigers

   Wij deden de test!

    

    

   We kennen het allemaal... Vuil, stof en pollen dringen je woning constant binnen en voor je het weet is je leefomgeving bedekt onder al dit vies en hangt er een muffe geur. Een goede stofzuig beurt lost dit allemaal snel op, maar laat dit nu niet het leukste tijdverdrijf zijn.

   Daarom heeft AEG als merk grote stappen ondernomen om deze huishoudtaak zo aangenaam mogelijk te maken, met als resultaat de nieuwe VX82 series sledestofzuigers met zak. Het Krëfel team heeft deze toestellen aan een grondige testbeurt onderworpen. Ontdek hieronder onze ervaring! Het getest product is de stofzuiger VX82-1-5DB

    

    

   SoftPlus

    

   SoftPlus

    

   SoftPlus
    
    

   Prestaties

    

   Het voornaamste wat een stofzuiger moet kunnen is hoe effectief het allerlei vuil en stof kan verwijderen uit je leefomgeving, en dit op alle type vloeren of tapijt. We hebben dit grondig getest door fijn zand, aarde, kruimels & honden haren op zowel vloer, laminaat, tegel, hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt te strooien. De VX82 zuigt alle type vuil (miniscuul tot XXL) makkelijk op, en dankzij de meegeleverde nieuwste versie van het OneGo Power Clean-mondstuk is het zelfs niet nodig om het mondstuk aan te passen tussen vloer en tapijt.

   Een nieuwe feature die het stofzuigen nog makkelijker maakt is de revolutionaire SmartMode-functie. Deze geavanceerde technologie detecteert automatisch het vloertype en past probleemloos de zuigkracht aan zodat je efficiënt van harde vloeren naar tapijt kan overschakelen.

    
    

   Gebruiksgemak

    

   Bij het eerste gebruik van de stofzuiger valt het meteen op hoe wendbaar het toestel is. De grote zachte achterwielen en het 360° draaiend voorwiel maken dat je geen krassen maakt op de vloer en eveneens minder lawaai maakt tijdens het bewegen. Dankzij de grote actieradius van 12m hoef je niet snel van stopcontact te wisselen om je ganse huis te stofzuigen. Indien je het toestel dient op te tillen dan kan je dankzij de speciaal ontworpen draaghandgreep deze moeiteloos verplaatsen. AEG heeft de inklapbare handgreep in het midden geplaatst zodat het gewicht gelijkmatig is verdeeld.

   SoftPlus
   SoftPlus

    

   Het toestel is ook uitgerust met zachte bumpers zodat je zeker geen meubels en muren beschadigt tijdens het stofzuigen. De stofzuiger is voorzien van een telescopische buis met vergrendeling. De VX82-1-5DB heeft de AeroPro aluminium telescopische buis met een grote doorsnede voor een optimale luchtstroom. Dit model heeft ook een handgreep met knoppen zodat je vermogen kan instellen op de handgreep zelf.

   SoftPlus
   SoftPlus
    
   SoftPlus

   Ongelooflijk stil

    

   Een uniek aspect dat AEG over de VX82 series naar voren brengt is het extreem lage geluidsniveau van 57dB, wat je kan vergelijken met een pruttelend koffieapparaat of een zacht gesprek tussen twee personen.

   Dit moesten we zeker en vast testen en wat een stille stofzuiger! Op de meest gebruikte zuigstand en reguliere opzetborstel produceert het toestel amper geluid. Je kan zelfs ruimtes stofzuigen zonder een storende factor te zijn voor de aanwezigen. De VX82 series zijn ongetwijfeld een van de stilste stofzuigers op de markt.

    

   Accessoires

    

   De VX82 stofzuigers komen standaard met een handig 3-in-1 opzetstuk: een meubelborstel – een kierzuigmond – een zachte afstofborstel. Dit accessoire haak je makkelijk vast aan de zuigbuis zodat deze telkens binnen handbereik is.

   Bij de VX82-1-5DB krijg je eveneens een speciale parketborstel met extra lange haren (ParketPro) meegeleverd zodat je vlotjes en zonder krassen te maken alle type houten vloeren kan reinigen.

   SoftPlus
   SoftPlus
    
   SoftPlus
   SoftPlus
    
    

   Onze conclusie

    

   Wij zijn liefhebber van de nieuwe AEG VX82 series stofzuigers! Qua gebruiksgemak zijn deze stofzuigers echt top! De grote actieradius, parkeerstand, het nieuwe OneGo Power Clean-mondstuk, de SmartMode-functie en de handige accessoires maken dat je zonder veel moeite en gepruts je ganse huis en meubilair volledig stofvrij krijgt. Het feit dat de stofzuigers zo stil in gebruik zijn heeft ons echt verbaasd! Een laatste iets wat we nog willen meegeven is dat de stofzuiger uit 55% gerecycleerd materiaal is vervaardigt, dus meteen beter voor het milieu. Kortom, als je een nieuwe stofzuiger zoekt die super gemakkelijk in gebruik is, alles makkelijk stofvrij krijgt en extreem stil; dan zijn de nieuwe VX82 stofzuigers van AEG de juiste keuze!