IFA 2018: Top 5 wearables

Deze week vindt in Berlijn de IFA plaats, Europa’s grootste technologiebeurs waar heel wat merken hun nieuwste technologieën en gadgets aankondigen. Traditiegetrouw kregen we ook dit jaar een aantal leuke wearbles te zien met een aantal innovatieve features. Wij zetten zetten de top 5 wearables van IFA 2018 op een rijtje:

 

 

 

  1    Fitbit Charge 3

 

Na goed twee jaar wachten lanceert Fitbit een geüpdatete versie van de succesvolle Charge 2. De Charge 3 is voorzien van een OLED-display, is waterbestendig en heeft een batterijduur van 7 dagen. Met de Charge 3 kan je nu ook kiezen uit meer dan 15 verschillende sportmodes, zelf fitness doelen instellen en nagaan of je deze doelen al dan niet bereikt aan de hand van real-time statistieken. De Fitbit beschikt tot slot over verbeterde hartslagmeter, versnellingsmeter, hoogtemeter en een saturatiemeter die de zuurstofwaarde in het bloed meet.

 
 
 

  2    Samsung Galaxy Watch

 

De Samsung Galaxy watch werd reeds vorige maand onthuld en is nu ook officieel voorgesteld aan het grote publiek. Met de nieuwe smartwatch wil het Zuid-Koreaanse bedrijf nog meer focussen op gezondheid. Zo meet het toestel o.a. je stressniveau, trackt hij tot 40 verschillende workouts en stelt de watch ademhalingsoefeningen voor. Voorts gaat de slimme horloge nu een volledige week mee, is hij nog steeds voorzien van de iconische draaibare ring en kan je de Bixby assistent gebruiken a.d.h.v. een ingebouwde micro. Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken om krassen op je horloge vanwege zijn stevige Gorilla Glass DX+-display.

 
 
 

  3    Casio Pro Trek WSD-F30

 

Schuilt er ook een avonturier in jou? Dan is de gloednieuwe Pro Trek WSD-F30 iets voor jou! De meest opvallende feature is de ‘Extend Mode’, waarmee de horloge tot drie dagen meegaat. Gebruik je de nieuwe besparingsmodus, dan kan je horloge tot wel een maand mee! Het uurwerk is tot slot voorzien van een dubbel layer display bestaande uit een OLED-kleurendisplay en een zwart-wit display. De nieuwe Casio Pro Trek heeft een slanker design, is waterbestendig tot 50 meter diep en je kan er offline kaarten op raadplegen.

 
 
 

  4    Sony FES Watch U

 

De revolutionaire Sony FES Watch U komt officieel naar Europa, en dat is goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een unieke, maar stijlvolle smartwatch. De horloge maakt namelijk gebruik van de E-paper technologie in de watchface en het bandje. Via de Sony app kan je kiezen uit verschillende designs of zelf een design creeëren. Het gekozen patroon van de watch loopt vervolgens door in het bandje.

 
 
 

  5    Garmin Vivosmart 4

 

Garmin stelde vorige week de opvolger van de Vivosmart 3 voor, de VivoSmart 4. Naast alle, reeds bestaande, fitness tracking features beschikt het toestel over een gloednieuwe hartslagsensor, VO2-max meting en stressniveaumeting. De activitytracker is ook voorzien van een Pulse OX sensor, waarmee het zuurstofniveau in je bloed wordt gemeten. Ook nieuw is de Body Battery index, waarbij o.a. je hartslag, slaapkwaliteit en andere activiteiten worden omgezet in 1 getal. Dat getal geeft je een indicatie van jouw energieniveau is, en geeft bv. aan of je voldoende energie hebt voor je volgende workout.

 
 

Enkele modellen zijn al beschikbaar!

Ben je overtuigd? Bestel dan meteen jouw favoriete model!