bose headphones 700 review header

Bose Headphones 700 : de nieuwe standaard voor noise cancelling

De QuietComfort hoofdtelefoons van Bose zijn al jaren een referentie op de hoofdtelefoonmarkt. Destijds heeft Bose zelfs de markt hervormd dankzij hun innovatie omtrent noise cancelling. Voor het eerst in lange tijd brengt Bose nu een nieuwe high-end hoofdtelefoon uit die niet deel is van de QuietComfort-serie : de Headphones 700. Onderscheidt deze nieuwe hoofdtelefoon zich ook echt? Wij hebben hem getest tijdens het werken op kantoor, maar namen hem ook mee naar buiten. Lees onderstaand artikel en kom alles te weten over deze hoofdtelefoon!

 

Design, maar nog veel meer

Een nieuw strak design

We dagen iemand uit om ons op dit punt tegen te spreken: het ontwerp van de headphones 700 is meer dan geslaagd. De evolutie is opmerkelijk in vergelijking met de QuietComfort 35 hoofdtelefoon, omdat het volledige plastic ontwerp nu plaats maakt voor een modern ontwerp dat heel strak is vormgegeven. Het sobere en elegante design kunnen we zelfs minimalistisch noemen.

Draag hem de hele dag door

Wij vinden het ook prettig dat de HP 700 zeer licht van gewicht is, wat hem ideaal maakt voor lange luistersessies. Hoewel de hoofdtelefoon niet opvouwbaar is, kan je de oorschelpen wel horizontaal draaien waardoor je ze plat kan opbergen in de bijgeleverde opbergcase om makkelijk overal mee te nemen.

Comfortabel voor iedereen

De look is moderner dankzij de ultracomfortabele roestvrijstalen hoofdband, die zeer gemakkelijk te verschuiven is zodat hij perfect op de maat van je hoofd past. De gladde oorschelpen zijn langs de binnenkant gevuld met shape foam, wat bijdraagt aan het luistercomfort. Voor de hoofdtelefoon is ook kunstleer in een duurzame kwaliteit gebruikt in combinatie met een matte afwerking.

Beschikbaar in twee kleuren

Zoals je kan zien op onze foto's hebben wij de zwarte variant van de Headphones 700 getest, maar de hoofdtelefoon is ook beschikbaar in zilver en in een limited edition champagne kleur. Zo kan je de kleur kiezen die het beste bij je stijl past.

bose headphones 700 review design
bose headphones 700 review design
bose headphones 700 review design

 

Verlies jezelf in een bubbel van muziek

Geniet van superieure geluidskwaliteit

Bose heeft een sterke reputatie op het gebied van geluidskwaliteit. Dit wordt bevestigd met de HP 700, want het geluid is gewoonweg verbazingwekkend. Het geluid was natuurlijk al erg sterk op de QC35, maar Bose is erin geslaagd om het nog te verbeteren. Deze superieure audiokwaliteit wordt nog versterkt in combinatie met de actieve noise cancelling, die je in je eigen bubbel brengt waar alles naar de achtergrond wordt verbannen behalve de muziek.

Lage of hoge tonen: geen probleem voor de Headphones 700

De verschillende klanken worden helder weergegeven en de bassen zijn aanwezig zonder al te opdringerig te zijn. De middentonen zijn ook perfect vertegenwoordigd. De kracht van de noise cancelling heeft ook op geen enkel moment invloed op de audiokwaliteit. De Bose QC35 had ons al overtuigd met zijn audiokwaliteit en bij de HP 700 is de handtekening van Bose als merk nog sterker.

 

De koning van de stilte, ook als je belt

bose headphones 700 noise cancelling review
Nu met 11 niveau's van noise cancelling

De actieve noise cancelling van de HP 700 is verslavend, omdat de kwaliteit spectaculair is en je kan genieten van de kleinste details in de muziek. Bose biedt je nu voor het eerst 11 verschillende niveaus van noise cancelling. Het niveau kan rechtstreeks worden aangepast via de knop op de linkse oorschelp van de hoofdtelefoon. Via deze knop kan je het niveau snel aanpassen naar 0, 5 of 10. Via de Bose Music-applicatie heb je de toegang tot alle niveau’s van 0 tot 10. Niveau 10 isoleert je bijna volledig van al het geluid in je omgeving, al ben je nooit helemaal veilig voor harde geluiden als het dichtslaan van een deur. Terwijl niveau 0 je zoveel mogelijk laat horen, alsof je geen hoofdtelefoon op je oren hebt.

Ontdek noise cancelling tijdens het bellen

Waar Bose uitblinkt en verrast is de toepassing van zijn noise cancelling op telefoongesprekken. Tijdens een handsfree gesprek profiteer je als beller van een boodschap die geïsoleerd is van omgevingsgeluiden. Zo versta je jouw gesprekspartner beter, maar je gesprekspartner zal ook jou beter verstaan. Dankzij de vier microfonen wordt jouw stem altijd perfect gedetecteerd en opgenomen zelfs in lawaaierige omgevingen.

 

De ideale werkpartner

bose headphones 700 noise cancelling review
Focus je even volledig op een dringende taak

Wij hebben deze hoofdtelefoon zowel op het werk als thuis getest. Even volledige focus nodig voor een taak? De Headphones 700 sluit je succesvol af van pratende mensen, spelende kinderen, straatlawaai of andere storende omgevingsgeluiden. Zeker als je de noise cancelling op het hoogste niveau zet ben je even volledig afgesloten van de wereld. Ideaal om met volle concentratie te kunnen doorwerken. Met deze hoofdtelefoon ben je ook klaar voor elke conference call. Bij een video call zullen je gesprekpartners je altijd goed verstaan dankzij de vier ingebouwde micrfoons. Je kan bovendien een telefoongesprek aannemen en voeren met de hoofdtelefoon zonder je smartphone te hoeven aanraken.

 

Ergonomie en touchbediening

Zet het volume hoger met één swipe op de hoofdtelefoon

Zoals gezegd, heeft Bose gekozen voor een eenvoudig maar ingenieus ontwerp. Het merk vermijdt onnodige knoppen. De hoofdtelefoon beschikt over een touchbediening op de rechtse oorschelp. Om het volume luider te zetten veeg je eenvoudigweg met je vinger omhoog op dit deel van de hoofdtelefoon. Om het volume zachter te zetten veeg je dan weer omlaag. Om een liedje over te slaan of terug te gaan naar een liedje veeg je naar voor of naar achter. Dubbelklik op dezelfde plaats om de muziek te pauzeren en dubbelklik erna om de muziek weer te starten. Als er een telefoongesprek binnenkomt dan kan je dubbelklikken om te beantwoorden en later weer op te hangen. Deze bedieningen zijn niet alleen eenvoudig, maar ze werken ook daadwerkelijk vlot.

Slechts drie knoppen op de hoofdtelefoon

Naast de touchbediening heeft de hoofdtelefoon ook nog drie echte knoppen. Twee staan op de rechteroorschelp. De eerste stelt je in staat het apparaat te starten en een Bluetooth-connectie te maken met bijvoorbeeld je smartphone. De tweede knop is om met je stemassistent te communiceren (zoals Google Assistant of Alexa). De derde knop, aan de linkerkant, wordt gebruikt om het niveau van de noise cancelling te beheren.

bose headphones 700 touchbediening
bose headphones 700 review ergonomie
bose headphones 700 review controls

 

Hoe zit het met de batterij ?

bose headphones 700 levensduur accu review
Neem je hoofdtelefoon de hele dag mee

De levensduur van de batterij van de Headphones 700 is ongeveer 20 uur. Hoewel sommige hoofdtelefoons in staat zijn om tot 30 uur mee te gaan, geeft dit je genoeg batterij om de hoofdtelefoon een hele dag te gebruiken of mee te nemen op een langeafstandsvlucht. Een functie die nuttig kan zijn is dat de hoofdtelefoon je zegt hoeveel uren je nog kan luisteren via een spraakaankondiging. De HP 700 heeft een 3,5mm mini-jack aansluiting waardoor je met een traditionele audiokabel nog naar muziek zou kunnen luisteren zonder batterij. Via de USB-C-poort kan je de hoofdtelefoon weer opladen.

 

Conclusie

Zoals je kunt lezen, is de nieuwe Headphones 700 met actieve noise cancelling een schot in de roos. De hoofdtelefoon overtuigde ons met zijn ontwerp en perfecte afwerking alsook door de superieure geluidskwaliteit. De actieve noise cancelling technologie is indrukwekkend en bevestigt de expertise van Bose op dit gebied. Natuurlijk heeft deze premium kwaliteit wel een prijskaartje. We kunnen liefhebbers van muziek alleen maar adviseren om op dit juweeltje te vertrouwen. Deze hoofdtelefoon is ideaal als je wil investeren in een high-end hoofdtelefoon om dagelijks of regelmatig te gebruiken.

 

Bekijk de producten