bose-qc35-header

WIJ DEDEN DE TEST

Bose staat bekend als een merk dat garant staat voor kwaliteit en voor de nieuwste technologie. Ik heb de Quiet Comfort 35 II hoofdtelefoon een week lang mogen uittesten. Zit de hoofdtelefoon comfortabel? Is de geluidskwaliteit goed? Heeft de noise cancellation genoeg effect? Ik zocht uit of de hoofdtelefoon aan alle verwachtingen voldoet.

SPECIFICATIES - IN THE BOX

  • QC35 Hoofdtelefoon
  • Micro USB oplaadkabel
  • Audiokabel (om te verbinden zonder Bluetooth)
  • Hard case
  • Handleiding

DESIGN EN DRAAGCOMFORT

De QC35 is beschikbaar in twee kleuren, zwart en zilver. Een mening over design is natuurlijk altijd persoonlijk, maar je ziet meteen dat de hoofdtelefoon van erg goede materialen vervaardigd is. Alle elementen van de hoofdtelefoon zijn mooi afgewerkt. De oorkussens zijn gemaakt van zacht leer en zitten comfortabel. Zelfs als je de hoofdtelefoon meerdere uren na elkaar draagt is er geen pijnlijk drukkend gevoel of andere irritatie. De hoofdband is namelijk ook nog eens bekleedt met een luxueus zachte stof langs de binnenkant.

De oorschelpen van deze hoofdtelefoon bedekken je volledige oren. Een over-ear hoofdtelefoon is altijd groter dan een on-ear model. Je kan de oorschelpen wel inklappen om de QC35 kleiner te maken. Zo past deze perfect in de inbegrepen hard case. Ideaal om de hoofdtelefoon veilig op te bergen.

GELUID, NOISE CANCELLING EN BELLEN

Als je het geluid van de QC35 vergelijkt met gelijkaardige modellen van andere merken blijft deze zeker vlot overeind. Met deze hoofdtelefoon krijg je een erg gebalanceerd geluid. Als je naar veel muziek met lage bas luistert zou je misschien nog een beetje op je honger kunnen blijven zitten, maar de bas is wel aanwezig. Vooral in de middentonen en hoge tonen blijft de geluidskwaliteit erg goed.

De QC35 is ideaal als je jezelf in een drukke omgeving even wilt afsluiten. Met de actieve noise cancellation wordt een groot deel van het achtergrondgeluid succesvol weggefilterd. Als je dit niet gewend bent is het even aanpassen omdat het voelt alsof je druk op je oren hebt (het tegengeluid), maar dit gevoel went dus wel snel. De noise cancellation hoef je niet aan te zetten en als je dat wel wil kan je kiezen tussen twee standen. Zo heb je zelf controle over hoeveel omgevingsgeluid je nog wil horen. De QC35 is hierdoor erg geschikt om op openbaar vervoer te gebruiken of op kantoor. Aan een bureau op kantoor is het inderdaad makkelijker om je te concentreren en voel je jezelf meer afgesloten van de omgeving. Ideaal als je even de volledige focus op een taak nodig hebt.

Indien je gebeld wordt stopt de muziek en met een tik op de knop bij je rechteroor neem je het gesprek aan. Op dat moment stopt de noise cancellation ook als deze aanstond. Zo ben je jezelf terug bewust van al het omgevingsgeluid en neem je de telefoon niet al schreeuwend op. De microfoon van deze hoofdtelefoon werkt ook goed. De persoon aan de andere kant van de lijn gaf altijd aan dat die alles goed kon verstaan.

 

ACCUDUUR, BLUETOOTH EN APP

Met een accuduur van 20 uur kan je de QC35 makkelijk enkele dagen na elkaar gebruiken zonder te hoeven opladen. Als je via de audiokabel luistert in plaats van via Bluetooth belooft Bose zelfs een gebruiksduur van 40 uur. Deze belofte van 40 uur hebben we niet getest, maar de 20 uur via Bluetooth klopt wel degelijk. Je kan met de audiokabel ook luisteren als de accu leeg is, maar de noise cancellation zal dan niet werken. De kabel om de hoofdtelefoon op te laden is ongeveer 20 cm, wat wel erg kort is maar opzich geen groot probleem vormt. De hoofdtelefoon laadt ook erg snel op. Na slechts 10 minuten opladen kan je alweer tot 2 uur muziek luisteren.

Verbinden via Bluetooth gaat snel en kan ook via de app. De installatie is eenvoudig als je bekend bent met het installeren en gebruiken van apps. De app is basic, maar wel handig. In de app kan je instellen op welk niveau je de noise cancelling wil, al kan dit ook via een knop op de hoofdtelefoon zelf. Je kan er ook instellen dat de hoofdtelefoon zich automatisch uitschakelt na een aantal minuten inactiviteit om batterij te besparen. De app zorgt er ook voor dat nieuwe software automatisch op de hoofdtelefoon geïnstalleerd wordt.

TO BUY OR NOT TO BUY?

De QC35 zal waarschijnlijk voor velen een investering zijn, maar je voelt dat de hoofdtelefoon stevig is en niet zomaar zal breken. Het product heeft dus ook een lange levensduur, in normale omstandigheden kan je de QC35 jaren gebruiken. De hoofdtelefoon biedt zeker ook een erg goede geluidskwaliteit, maar kleine details kunnen nog wegvallen. Ikzelf was wel gewoon tevreden over de kwaliteit van het geluid. Je moet kijken naar wat je zelf het belangrijkste vindt aan een hoofdtelefoon. Als je op zoek bent naar een hoofdtelefoon om je even af te kunnen sluiten van de buitenwereld dan is de QC35 ideaal. De noise cancellation van Bose is duidelijk één van de beste op de markt.