Brabantia PerfectFlow review

   WIJ DEDEN DE TEST!

   Heb jij ook een hekel aan strijken? Dan ben je heus niet alleen! Wist je dat strijken op nummer 1 van meest gehate huishoudelijke klusjes staat? Er lijkt maar geen einde te komen aan de berg was, het kost ons heel wat tijd en is gewoon enorm saai. Gelukkig doet Brabantia er alles aan om strijken toch een tikkeltje leuker, makkelijker én mooier te maken! Dit doen ze door steeds opnieuw nieuwe, innovatieve strijkplanken en strijkijzers op de markt te brengen.

   Zo zijn ze, in samenwerking met Philips, dé bedenkers van de PerfectFlow strijkplankovertrek. De hoes ziet er normaal uit maar binnenin zitten drie slimme lagen die het stoomstrijken serieus makkelijker maken. Hoe ze dat doen, dat kom je te weten op deze pagina. Wij hebben ze bovendien uitgetest en vertellen je er alles over!

    

   BRABANTIA PERFECT FLOW

   Waarom onderscheiden deze hoes en strijkplank zich nu van alle andere modellen? De PerfectFlow is ontwikkeld om stoomstrijken sneller en eenvoudiger te maken. De innovatieve strijkhoes zorgt ervoor dat condens niet meer op de vloer terechtkomt en er zo - na een tijdje strijken - geen hele plas water meer aan je voeten komt te liggen. De standaard strijkhoezen weerkaatsen geen stoom maar nemen die juist op. Hierdoor ontstaat er condens op je strijkplank. Dat is vanaf nu verleden tijd! Deze PerfectFlow strijkhoes bestaat uit drie lagen die de prestatie van ieder stoomstrijkijzer nog meer doet toenemen. Kreukels kan je vanaf nu met het grootste gemak glad te strijken, terwijl je kleding droog blijft. Door zijn speciale samenstelling voorkomt de hoes dat er druppels op de vloer belanden, wat uiteindelijk betekent dat je meer en beter strijkwerk kan uitvoeren in minder tijd!

   Samenstelling: Op het eerste zicht ziet de hoes er misschien net zo uit als een traditionele katoenen, maar de echte innovatie zit binnenin. De eerste poreuze laag is gemaakt van speciaal 3D-textiel dat ontworpen is om stoom beter te geleiden. De stoom wordt verspreid over een groter oppervlak, waardoor strijken gemakkelijker en sneller gaat omdat er geen water ophoopt. De tweede laag is gemaakt van absorberend materiaal dat de condens die eventueel nog over is opvangt. De laatste waterdichte laag houdt alle condens binnen. Door de ademende eigenschappen van deze constructie zal al het water dat binnenin wordt opgevangen vanzelf verdampen.

   Brabantia PerfectFlow review 2 
   Brabantia PerfectFlow review 3 

   De sandwichstructuur van de verschillende lagen verbetert de hele strijkervaring. Kreukels worden effectief verwijderd door de stoom en kledij wordt glad gehouden door de hitte van de strijkzool. Zelfs na het strijken van een hele mand was houdt de hoes de condensvorming in bedwang wat zorgt voor betere strijkresultaten in minder tijd.

    

   Korte specificaties:
   • Geschikt voor de krachtigste stoomstrijkijzers en stoomgenerators
   • Voor sneller strijken zonder water op je vloer
   • 100% katoenen toplaag – duurzaam en strijkijzer glijdt soepel
   • 2 mm schuimlaag voor comfortabel strijken
   • 3D- textiel technologie voor optimale spreiding van de stoom
   • Speciaal gecoate viltlaag voor een droge overtrek en geen water op de vloer
   • Koordbinder en stretch-systeem – gemakkelijk te bevestigen en altijd een strak en glad overtrek
   • Katoenen overtrek kan worden gewassen op 40° (3D honinggraad niet)
   • Dankzij code op de overtrek en strijkplank – altijd de juiste maat
   • 2 jaar Brabantia garantie

   Wij deden de test:
   Éen van onze collega’s heeft de PerfectFlow technologie voor enkele weken kunnen testen en we konden toch wel een heel positieve reactie vaststellen. Voordat ze dit model in gebruik nam, had ze een vrij oude en eenvoudige low- budget strijkplank.

   We ontvingen de PerfectFlow Honey 144868 (124x45cm) met stoomunithouder waar alle gangbare modellen kunnen worden opgeplaatst (max 39x29 cm - 10 kg). De strijkplank is heel stabiel, stevig en is instelbaar op jouw ideale werkhoogte: van 75 tot 98 cm met een verdeling van 7 stappen. Hoe groot je ook bent, je kan op elk moment ergonomisch aan de slag gaan en zo een goede houding aannemen tijdens het strijken.

   Verder is de strijkplank voorzien van een safety-lock tegen het ongewenst inklappen en een framevergrendeling tegen het ongewenst uitklappen. Het opzetten kan eenvoudig via een kleine hendel onderaan de strijkplank. De breedte van de plank heeft als grote voordeel dat je, je kledij niet altijd hoeft te verleggen. Al maakt dit het opbergen hiervan wel iets moeilijker.

   En dan de hoes.. die is ook zeker en vast goedgekeurd. Ze voelt veel dikker en steviger aan dan andere en voorkomt effecief water op de vloer en kleren. Door middel van het stretch-systeem in de hoes is de overtrek ook gemakkelijk te bevestigen en te verwijderen van de plank. Verder heeft de hoes ook een speciale koordbinder die ervoor zorgt dat de hoes altijd goed aangespannen blijft zitten tijdens het strijken. Wat wil je nog meer?

   Brabantia PerfectFlow review 4 

   TO BUY OR NOT TO BUY?

   Wat we kunnen vaststellen uit deze test is dat de PerfectFlow techologie weldegelijk de strijkervaring positief beïnvloedt. Een extra positief punt voor de mensen die geen nieuwe strijkplank nodig hebben maar wel geïnteresseerd zijn in deze nieuwe technologie is dat de hoezen ook apart verkrijgbaar zijn in verschillende afmetingen waardoor ze ook gebruikt kunnen worden op al iets oudere strijkplanken. Een echte aanrader dus!

    

   DEZE WEDSTRIJD IS GESLOTEN
   Proficiat, Eve L. en Marie S.

   Stuur bericht