home cinema at home

Beleef een bioscoopervaring bij je thuis

In de cinema een film kijken staat gelijk aan kijken op groot scherm. Wat als je nu de cinema in huis haalt? Kies voor een 55-65 inch scherm of zelfs groter en breng je kijkervaring naar een hoger niveau. Heb je thuis al een groot scherm en wil je het geluid van je TV een boost geven? Ontdek dan alles wat je nodig hebt om van je woonkamer een echte bioscoopzaal te maken.

 

De voordelen van een grote TV

 
1. Beelden komen tot leven op groot scherm

Een groot scherm plaatst je midden in de actie. Je kijkt er niet alleen naar, je beleeft het. Geniet van wat een TV van dit formaat te bieden heeft: veel meer details in kleuren, scherpte en contrast. Schermformaten van 55 en 65 inch zijn het meest populair op dit moment, maar er zijn modellen tot 98 inch!

Zorg er echter wel voor dat de grootte van je TV in verhouding is met de grootte van de kamer waarin je kijkt. Om een optimaal beeld te krijgen zou je een TV van 55 of 65 inch best op minstens 2,20 meter afstand van je zetel plaatsen. Dit zal je kijkhouding ook automatisch verbeteren zodat je geen last krijgt een ongemakkelijke houding.

home cinema at home
 
2. Meer details met een resolutie van 4K (of 8K)

Tegenwoordig is 4K Ultra HD de standaard onder grote televisies. Op een kleinere TV vallen imperfecties in het beeld veel minder op, maar op een grote TV biedt 4K een nog grotere meerwaarde:

  • Meer realisme: Een 4K TV heeft 8 miljoen pixels. Dit zijn veel meer pixels dan vroeger waardoor details in landschappen en gezichten niet meer wegvallen. Beelden lijken realatischer dan ooit tevoren en natuurgetrouw.
  • Volledige onderdompeling: De realistische 4K-ervaring in combinatie met een groter scherm zal je volledig in de actie doen opgaan. Zeker in combinatie met een geluidsinstallatie lijkt het alsof je midden in het verhaal zit.
  • Kleinere kijkafstand mogelijk: Ook als je van dichtbij kijkt zal je geen imperfecties in het beeld opmerken. Je kan dus dezelfde kijkervaring behouden als je dichter bij het scherm zit, terwijl dit bij oudere resoluties niet het geval was.

Terwijl 4K vandaag veel gebruikt wordt, is de opvolger ook al bekend en beschikbaar: 8K! Een TV uitgerust met 8K biedt 33 miljoen pixels, een beeldresolutie die nog 4x hoger is dan 4K. Het kleinste model met 8K is momenteel 65 inch, maar dit jaar komen de eerste 55 inch TV's met 8K op de markt.

full hd 4k ultra hd 8k
 
3. Levendigere kleuren met HDR

HDR, oftewel High Dynamic Range, is zonder twijfel de meest opvallende technologie van de afgelopen jaren voor schermen. Het stelt je in staat om te genieten van een nog breder scala van kleurtinten. Diepere zwarten, helderder wit en alles daartussen. Een TV zonder HDR kan 16 miljoen kleuren weergeven, terwijl een TV met HDR (ook wel HDR10 of 10-bits TV genoemd) een veel breder kleurengamma heeft van 1 miljard kleuren. Op een groot scherm zullen al deze prachtige kleurendetails nog extra hard opvallen!

HDR

 

Kies voor een groot televisiescherm

 

Kies voor een premium sound

Voor een geweldige audio-ervaring bij je thuis kies je voor een soundbar of een home cinema systeem. Geniet van het geluid van een voetbalwedstrijd, een concert of een film alsof je zelf midden in de actie zit.

 

Bevestig moeiteloos je TV aan de muur

Wilt je jouw televisie aan de muur kunnen ophangen of een beetje verhogen door hem op een verhoogde standaard te zetten? Ontdek dan ons aanbod van TV-steunen! Afhankelijk van het type steun kan je de TV ook draaien en kantelen om de ideale kijkhoek te creëren.

 

Kijk naar je favoriete films

Geniet van je collectie films met een DVD- of Blu-Ray speler. Je kan ook makkelijk films via een tablet of smartphone streamen met een mediastreamer zoals de Chromecast of Apple TV.