Receptenpagina Cook'in Style

Smakelijk griezelen met deze Halloweenrecepten

 

31 oktober is het weer zover: Halloween! Horrorfilms kijken, pompoenen uithollen of verkleed gaan als Magere Hein en iedereen de stuipen op het lijf jagen: ook in België wordt dit macabere feest steeds meer gevierd. Deze koude en donkere herfstavond biedt niet alleen het ideale decor voor een griezelige gelegenheid, het is tegelijkertijd de perfecte timing om je creatief uit te leven in de keuken. Wij hebben voor jou drie gruwelijk lekkere recepten op een rijtje gezet, zodat je met een hoofd vol inspiratie aan de slag kan gaan!

 
 
 
 

① Gevulde paprika’s met kippengehakt en rode rijst

 

Wat is het eerste dat in je opkomt bij het woord Halloween? Pompoen, uiteraard! Van uitgeholde pompoenen ter versiering tot pompoensoep, pompoentaart of gevulde pompoen aan tafel: het is hét herfstingrediënt bij uitstek. Deze oranje vruchtgroente schillen of doorsnijden is vaak wel een lastig werkje waar je veel kracht voor nodig hebt. Voor dit recept stellen we daarom een smakelijk alternatief voor: de oranje paprika!

De oranje paprika onderscheidt zich door zijn lekkere zoete smaak, bevat een grote hoeveelheid vitamine C en is bovendien makkelijk te snijden. Om het recept helemaal in Halloweenstijl te bereiden, kan je een gezichtje in de paprika kerven en deze dan vullen met uitpuilende hersenen van kippengehakt en glibberige wormpjes van rijst. Spooky én je kinderen kunnen makkelijk meehelpen!

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 oranje paprika's
  • 300 gr kippengehakt
  • Currypoeder
  • Kurkuma
  • Peper en zout
  • 1 ui
  • Optioneel: geraspte kaas

Aan de slag!

  1. Was de paprika’s. Snijd het hoedje van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  2. Snij er een eng gezichtje uit.
  3. Kruid het gehakt met wat currypoeder, kurkuma, cayennepeper en zout en bak gaar in de pan.
  4. Snipper de ui en fruit deze aan in de pan met het gehakt.
  5. Kook de rode rijst gaar.
  6. Meng de rijst met het gehakt en vul vervolgens de paprika’s.
  7. Tip: Je kan de gevulde paprika’s ook 30 minuten bakken/grillen in een voorverwarmde oven van 180°C.
  8. Optioneel: werk de paprika’s af met geraspte kaas.

 

 

② Warme chocolademelk met pumpkin spice

 

De herfst is de ideale periode om te genieten van hartverwarmende drankjes. De dagen worden donkerder en kouder en dan is een warme chocolademelk het ideale kopje troost. Heerlijke pompoenkruiden geven je niet alleen extra warmte, ze zorgen er bovendien voor dat je warme chocolademelk een extra smaakboost krijgt. Deze kruiden komen momenteel vooral voor in Amerikaanse recepten en kan je hier in België helaas nog niet kopen. Daarom gaan we gewoon zelf aan de slag om deze herfstige kruidenmix te maken! Kruip onder een dekentje, zet een griezelige film op en geniet van dit heerlijke warme drankje. G(ri)ezel(l)igheid gegarandeerd!

 

 

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1L halfvolle melk (of plantaardige melk)
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 zakje vanillepoeder
  • Slagroom
  • 1 el kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl gember
  • 1 tl koek-en speculaaskruiden
  • 0,5 tl kruidnagel

 

Aan de slag!

  1. Voor de pumpkin spice mix: meng de kaneel, nootmuskaat, gember, koek-en speculoosmix en kruidnagel tot 1 geheel.
  2. Doe de melk in een melkpannetje en laat langzaam opwarmen.
  3. Roer met een garde het cacaopoeder, de pumpkin spice mix en de vanillesuiker door de melk heen en laat even sudderen.
  4. Giet de chocolademelk in de twee mokken en werk af met slagroom.
  5. Garneer de slagroom met wat kaneel en geraspte stukjes chocolade.

 

 

③ Quiche met pompoen, zoete aardappel en spinazie

 

Een quiche is altijd een goed idee, en nog meer op een gure herfstdag. Makkelijk te maken, snel klaar en de variaties zijn eindeloos. Bovendien kan je er allerlei soorten ingrediënten in verwerken, van koelkastrestjes tot je favoriete groenten. Halloween staat culinair gezien vooral in het teken van pompoen. Dé ideale gelegenheid dus om onze favoriete quiche met pompoen, zoete aardappel en spinazie uit te proberen. Deze hartige taart boordevol groenten geeft je een echte vitamineboost en is tegelijkertijd het perfecte comfort food. Werk af met feta, walnoten en pompoenpitten en geniet van deze hemelse smaakcombinaties. Gruwelijk lekker!

 

 

 

Ingrediënten voor 1 quiche

  • 1 pakje vers bladerdeeg op rol
  • 1 butternutpompoen
  • 1 teentje look
  • 1 ui
  • 1/2 flesje light room
  • 2 zoete aardappelen
  • 1/2 zakje verse spinazie
  • 200 g of 1 pakje feta
  • Handje vol oesterzwammen
  • 5 eieren
  • Snuifje chilipeper
  • Snuifje cayennepeper
  • Snuifje peper en zout

 

Aan de slag!

  1. Leg de rol bladerdeeg uit de koelkast zodat hij makkelijk uitrolt en niet breekt.
  2. Schil de butternutpompoen en de zoete aardappelen. Snij ze beiden in langwerpige frietjes. Bak ze daarna met een klontje boter in de wokpan gedurende 10 à 15 minuutjes op een gemiddeld vuurtje, tot ze hun knapperigheid verliezen. Kruid daarna af naar wens met cayennepeper, chilipeper, peper en zout.
  3. Haal het bladerdeeg met bakpapier uit de verpakking en maak de taartvorm klaar. Duw het bladerdeeg voorzichtig aan in de taartvorm. Schep de zoete aardappelfrietjes en de pompoenfrietjes in de taartvorm. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Laat de spinazie slenken samen met het teentje look. Snij de oesterzwammen in stukjes en bak ze op bij de spinazie. Schep de groenten bij in de taartvorm en meng alles door elkaar.
  5. Snij de ui in kwartjes en haal de lagen van elkaar. Fruit ze gedurende 5 minuten op een gematigd vuurtje met wat boter. Voeg ook de ui toe aan de taartvorm.
  6. Alle groenten liggen nu in de taartvorm. Verkruimel de feta over de groenten.
  7. Neem een mengkom en breek 5 eieren in de kom. Meng het eiwit en de eierdooiers met de garde en voeg er een half flesje room aan toe.
  8. Giet het allegaartje over de groentjes in de taartvorm. Bak de quiche in 25-30 min. gaar en goudbruin. Decoreer de quiche indien gewenst nog met okkernoten, ui of feta.

 

 
Nog vragen? Wij helpen je graag verder!
category-image
category-image
category-image
category-image