Alles wat je moet weten over de nieuwste Fitbit Charge 3

Eindelijk, de Fitbit Charge 3 is er! Na goed twee jaar wachten lanceert Fitbit een geüpdatete versie van de succesvolle Charge 2. Deze nieuwe fitnesstracker bundelt het beste van alle vorige Charge toestellen in een ultra compacte behuizing en is voorzien van enkele nieuwe, handige features. Wij zetten de 5 belangrijkste nieuwigheden op een rijtje:

 

 

 

1. Een gloednieuw, waterbestendig design

Na het sporten is er niets zo heerlijk al onder de douche te stappen. Minder leuk wordt het wanneer je beseft dat je fitnesstracker nog om je arm zit. Dat is nu verleden tijd! De Fitbit Charge 3 is waterbestendig tot 50 meter diepte en kan je dus gewoon aanhouden onder de douche, in de regen, in het zwembad of in de zee. Ook opvallend is het verdwijnen van de fysieke knop aan de zijkant van het toestel. Deze maakt plaats voor een virtuele knop die gebruik maakt trillingen.

 
 
 

2. Een OLED-touchscreen met nieuwe interface

Misschien wel het grootste verschil met de Charge 2 is de toevoeging van een OLED-touchscreen. Deze is niet alleen 40% groter waardoor je meer informatie te zien krijgt, maar maakt het navigeren doorheen je favoriete statistieken een stuk eenvoudiger. Fitbit voegde bovendien ook de meeste recente Vista interface toe, waardoor je nu een duidelijk dashboard te zien krijgt met meer statistieken. Tot slot kan je nu ook telefoongesprekken opnemen of weigeren en standaardantwoorden sturen.

 
 
 

3. Een batterijduur van 7 dagen

We hebben het allemaal al eens voorgehad: je wil het uur aflezen maar zit met een lege batterij. Maak je geen illusies, de nieuwe fitnesstrack zal je nog steeds moeten opladen. Fitbit heeft echter wel gewerkt aan de batterijduur van het toestel. Zo gaat de Charge 3 maar liefst 7 dagen mee, en dit ondanks het grotere scherm. Wij zijn fan!

 
 
 

4. Integratie van dagdagelijkse apps

Ook nieuw is de integratie van verschillende apps die je dagdagelijkse leven een stuk aangenamer moeten maken. Zo kan je o.a. een kalender, timer of het wekker downloaden en deze beheren vanuit je Fitbit Charge 3. Voorts kan je ook binnenkomende notificaties van je smartphone zoals Uber of Facebook, bekijken op de fitnesstracker.

 
 
 

5. Doelgericht je sportdoelen bereiken

Met de Charge 3 kan je nu ook kiezen uit meer dan 15 verschillende sportmodes zoals o.a. fietsen, zwemmen, gewichten heffen of lopen. Je kan bovendien zelf doelen instellen en nagaan of je deze al dan niet bereikt aan de hand van real-time statistieken. Ohja en goed slapen, dat is natuurlijk ook een sport op zich. Aan de hand van de ‘Sleep Score ‘, een cijfer dat aangeeft hoe goed je de nacht hebt doorgebracht, analyseer je jouw slaap nauwkeuriger dan ooit tevoren.

De Fitbit beschikt tot slot over verbeterde hartslagmeter, versnellingsmeter, hoogtemeter en een saturatiemeter die de zuurstofwaarde in het bloed meet. Op een ingebouwde GPS is het helaas nog even wachten. De Charge 3 is vanaf X verkrijgbaar bij Krëfel en zal zo’n € 149,95 kosten.

 
 

Ontdek alle beschikbare modellen

Meer info.