Logo
   Categorieën

   banner adviespagina gaming chair/ gaming stoel/ gamestoel

   Gaming chair kopen?

   Ben je op zoek naar een manier om je game experience te verbeteren? Met een gaming stoel waan je jezelf achter het stuur van een raceauto, gevechtspiloot van de Amerikaanse luchtmacht of verruim je je VR-experience. Een gamestoel geeft je de optimale beleving dankzij zijn ergonomie en design. Aan de hand van het onderstaande stappenplan kies je de perfecte gaming chair en ontdek je de belangrijkste voordelen. Zo kan je uren blijven gamen en misschien kroon je jezelf wel tot e-sport world champion.

    

   Zesstappenplan voor het kopen van de juiste gaming stoel

   1. Kan de gaming stoel mijn gewicht dragen?

   Een gamestoel moet eerst en vooral sterk genoeg zijn om je gewicht te dragen. Tijdens de zoektocht naar een gamestoel die goed bij je past is draagkracht dus zeker een doorslaggevende factor. Het is zeker belangrijk dat je een gaming chair kiest die je gewicht kan ondersteunen zodat je zelfs na een paar uurtjes gamen nog steeds comfortabel zit. Lengte is hierbij ook een belangrijk element om in acht te nemen. Hoe groter je bent, hoe meer gewicht je vaak meedraagt en hoe groter de draagkracht van je stoel dient te zijn.

   Gaming stoel support

    
   2. Heeft de gamestoel de juiste hoogte?

   Een tweede onderdeel waar je op moet letten, is de hoogte van de stoel. Is de gamestoel geschikt voor mijn lengte? Dit is een belangrijk ergonomisch element om in acht te nemen bij het maken van jouw keuze. Voor elke lengte bestaat namelijk een bijpassende game chair om je spelervaring naar een hoger niveau te tillen. Het kiezen van de juiste hoogte van de gaming chair zorgt ervoor dat je comfortabel en in ideale omstandigheden kan gamen. Zo kan je je volledig focussen op je game, zònder rugpijn, en moet je je geen zorgen maken over je positie op de stoel.

   Gamestoel hoogte gebruiker

    
   3. Bied de gaming chair full body support/comfort?

   Comfort is een heel belangrijke eigenschap bij het kiezen van een gamestoel. Een stoel die niet comfortabel zit of onvoldoende support geeft, zorgt niet alleen voor een mindere focus op de game, het kan bovendien rug-of nekpijn veroorzaken. Volgende vragen zijn hierbij in acht te nemen: heeft de gaming stoel een onderrugsteun? Ondersteunt de gaming chair mijn nek voldoende? Kan ik het zitvlak verschuiven, ...? Neem rustig de tijd om te bepalen welke chair het beste aansluit bij jouw lichaamsbouw en geniet zo van een optimale game experience.

   Gaming chair comfort

    
   4. Kan ik rondbewegen zonder mezelf te blesseren?

   Heb je graag een perfect overzicht tijdens het gamen? Kies dan voor een stoel waarin je vrij kan rondbewegen zonder jezelf te blesseren. Hierbij zijn de volgende vragen belangrijk: heeft de gamestoel een gasvering? Kan de stoel 360° draaien? Kan de rugleuning gekanteld worden? Heeft de stoel draaibare armsteunen, ...? Al deze kenmerken zorgen ervoor dat je jezelf in het middelpunt van actie waant en optimaal kan gamen.

   Gaming chair 360 movement

    
   5. Heeft de stoel extra features om mijn gaming potentieel te bereiken?

   Voldoet je gaming stoel aan alle bovenstaande vragen? Dan heb je al zeker een goede gamestoel. Wil je graag nog een stapje verder gaan om je volledige gaming potentieel te bereiken? Dan zijn gaming chairs met extra features ideaal voor jou. Extra features kunnen heel breed gaan. De gamestoel kan bijvoorbeeld een extra ruimte hebben waaraan je een stuurwiel of pedalen kan koppelen. Hij kan eventueel de mogelijkheid bieden om je headset mooi op te bergen. Een bekerhouder gekoppeld aan je stoel is ook een handige extra om je spelervaring te optimaliseren. Al deze extra features dragen bij tot jouw game succes.

   Gaming chair features

    
   6. Heeft de gamestoel een strak design?

   Het design van de gaming chair speelt natuurlijk ook een rol. Ben je fan van een strak design of verkies je eerder een complexe stijl? Hou je van felle kleuren of heb je nood aan rustige tinten? De stijl van een gamestoel hangt volledig af van jouw persoonlijke voorkeur en zorgt ervoor dat je gameruimte perfect is ingericht naar jouw eigen smaak. Dit geeft jou wellicht een mentale boost om de beste gamer in jou naar boven te halen. Een witte, rode of groene stoel? Een lederen of stoffen afwerking? Aan jou de keuze!

   Gaming chair design

    

   Racing/Flight simulation vs 360 gaming

    

   Cockpit gaming chair

   Cockpit

   Ben je meer fan van racing/flight simulation games? Dan is een cockpit gaming chair zeker iets voor jou. Het design van de cockpit gamestoel zorgt ervoor dat je het gevoel hebt zelf achter het stuur van een race-auto te zitten of jezelf piloot van een Amerikaans gevechtsvliegtuig te wanen. De meeste cockpit gaming chairs hebben ook een ruimte voorzien om je stuur en pedalen te monteren. Zo haal je het optimale racegevoel naar boven

   Bureaustoel gamestoel

   Bureaustoel

   Ben je meer een fan van 360 gaming? Of hou je van first person shooter games? Dan is de bureaustoel gaming chair zeker en vast iets voor jou. Het design van de bureaustoel gamestoel zorgt ervoor dat je deze overal kan gebruiken, ook al heb je geen dedicated gameruimte. Ook zorgen zijn beweeglijkheid en comfort ervoor dat je voor uren kan gamen in de ideale omstandigheden. Zo haal je de beste 360 gamer in jezelf naar boven