philips-header

WIJ DEDEN DE TEST

In september stelde GoPro zijn 3 nieuwe camera’s voor van de HERO7 serie. Onze digitale productspecialist heeft de nieuwste GoPro HERO7 Black mogen uittesten in het groene en zonnige Costa Rica!
In vergelijking met de GoPro HERO6 heeft de nieuwe versie als belangrijkste nieuwe functie de zogenaamde HyperSmooth beeldstabilisatie. Het gebruik van een gimbal is hierdoor overbodig geworden.
Daarnaast werd ook de TimeWarp, slowmotions en shooting op de bodem van de oceaan getest!

SPECIFICATIES

 • groen checkmark12MP Camera
 • groen checkmark4K60-video
 • groen checkmarkHyperSmooth stabilisatie
 • groen checkmark8x SloMo-video
 • groen checkmarkLivestreamen
 • groen checkmarkGezichtsherkenning
 • groen checkmarkStembediening
 • groen checkmarkWaterbestendig tot 10m
 • groen checkmarkGPS

HYPERSMOOTH & TIMEWARP

HyperSmooth

HyperSmooth is de nieuwe stap in het Electronic Image Stabilization en is geintroceerd in de HERO 7 Black. De camera kan met deze technologie nog vloeiendere beelden vastleggen zonder trillende bewegingen. Op de beelden geshoot vanuit de boot of deathride zien we dat het beeld steeds stabiel en vloeiend blijft.

TimeWarp

TimeWarp is de toevoeging van HyperSmooth in een timelapse video. Hiermee kan je zeer gestabiliseerde time lapse videos maken wanneer je in een bewegende scene zit. Verhoog de snelheid tot 30x! In de video zien we de resultaten bij een versnelling van 5x. De beelden blijven stabiel tijdens het wandelen en vanuit de boot.

ANDERE FEATURES

SlowMo

Een slowmotion is een stuk video dat je wil vertragen om de actie extra in de picture te zetten. Het is belangrijk om de beelden waar je slowmotions van wilt maken altijd in zo veel mogelijk FPS (frames per second) te shooten. Hoe meer frames, hoe vloeiender het beeld zal blijven.

Onderwater

Als laatste feature werd er ook gekeken naar de kwaliteit van de opnames onder water. Het beeld blijft ondanks de stroming vrij stabiel. Het is sterk aan te raden om een extra omhulsel te kopen bij het shooten onder 10m diepte.

TIPS & TRICKS

Onderwater

Shooten op de bodem van de oceaan is zeer speciaal en uniek. Toch moet je rekening houden met bepaalde zaken als je mooie beelden wil maken.

De GoPro camera is waterbestendig tot 10m diepte. Bij het duiken is een extra omhulsel dus noodzakelijk. Bij snorkelen is dit niet nodig.

 • groen checkmark

  Kies de juiste instellingen voor je het water ingaat

Bij het shooten in donkere plaatsen zoals grote rotsen of gezonken boten kan je best in lage (30) FPS shooten zodat er meer licht op de sensor komt. Als je meer in de open zee filmt kan je voor 60 FPS of hoger gaan.

 • groen checkmark

  Shoot met de zon achter jou en niet altijd recht naar beneden

Het niet eenvoudig om hier tijdens een hele duiksessie rekening mee te houden maar hiermee krijg je veel meer contrast voor het onderwerp dat je wil shooten.

TimeWarp

Bij TimeWarp is het zeer belangrijk om op voorhand goed te weten wat je gaat shooten. De onderstaande tabel kan helpen bij het kiezen van de snelheid. Tijdens het wandelen is een snelheid van 2x of 5x aangeraden. Bij meer snelheid zoals een timelapse in de wagen of fiets is een snelheid van 15x of 30x aan te raden.

Snelheid Opname tijd Videoduur
2x 1 minuut 30 seconden
5x 1 minuut 10 seconden
10x 5 minuten 30 seconden
15x 5 minuten 20 seconden
30x 5 minuten 10 seconden

HANDIGE ACCESSOIRES

 

Borstharnas Chesty

Dit borstharnas is zeer handig omdat je dan je handen volledig vrij hebt. Een handige accessoire bij deathriden, mountenbiken, fietsen of op de motor.

Buisbevestiging

Bij het zeilen kan dit een leuke accessoire zijn omdat je vanuit een ander standpunt mooie beelden kan maken. Kan ook gebruikt worden bij het kajakken.

Helmbevestiging

Een accessoire die ook net zoals de Chesty in veel sporten gebruikt kan worden. Afhankelijk of je een helm gebruikt of niet kan deze accessoire interessant zijn.

TO BUY OR NOT TO BUY?

De GoPro HERO 7 Black is een zeer mooie upgrade tegenover de HERO 6 en is zijn geld zeker waard. De HyperSmooth is de belangrijkste feature en dit maakt de nieuwe GoPro HERO 7 Black uniek.

Wij kunnen deze action cam alleen maar aanraden voor zowel beginners als gevorderden dankzij de handige interface en verschillende mogelijkheden.