mate20-buynow-header-nl

 

De gloednieuwe Huawei Mate 20-smartphones zijn een feit en wij waren erbij! Wij zakte namelijk af naar hartje Londen voor het jaarlijkse, exclusieve Mate-event van Huawei! Benieuwd naar de meest opvallende features? Wij zetten ze alvast op een rijtje!

Herbeleef de Huawei Mate 20 Keynote van 16 oktober uit ExCel London !

Huawei mate 20
Huawei mate 20
Huawei mate 20

 

1. De superkrachtige Kirin 980-processor

 

Zowel de Mate 20 als de Mate 20 Pro worden aangestuurd door de nieuwste, super krachtige Kirin 980-processor. Hierdoor behoren beide smartphones tot de snelste, krachtigste en intelligentste toestellen op de markt. Dankzij de chip worden ook nieuwe AI-functies mogelijk waardoor je o.a sneller, mooiere foto’s trekt in moeilijke omstandigheden.

Huawei mate 20

2. Een gigantische batterij, reverse charging én draadloos opladen

 

Langdurige kracht is altijd al hét kenmerk geweest van de Mate-reeks en dat is ook dit jaar het geval. Zo beschikt de Mate 20 over een 4000 mAh batterij en de Mate 20 Pro over een gigantische batterij van maar liefst 4200 mAh. Door gebruik te maken van de meegeleverde 40W-oplader laad je de batterij bovendien super snel op, tot 70% in slechts een half uurtje. Verder kan je beide toestellen nu ook draadloos opladen.

Maar het wordt nog vetter! De krachtige batterij van de Mate 20 Pro kan je nu ook delen met je vrienden of vriendinnen. Zo kan je, dankzij de Reverse Charging technologie, andere toestellen eenvoudig draadloos opladen. Het enige wat je hoeft te doen is beide toestellen tegen elkaar houden. Wij zijn fan!

Huawei mate 20

3. In-display fingerprint scanner

 

Hoera, vanaf nu mag je vaarwel zeggen tegen de fysieke vingerafdrukscanner! Althans wanneer je gaat voor de Huawei Mate 20 Pro. Dit toestel beschikt namelijk over een scanner onder het scherm. Je plaatst je vinger nu gewoon op het scherm om het toestel te ontgrendelen. De goedkopere Huawei Mate 20 beschikt dan wel weer over een traditionele vingerafdrukscanner op de achterkant.

Huawei mate 20

4. Triple camera met coole snufjes

 

Bekijk je de achterkant van beide toestellen, dan valt er je meteen iets op: de vreemde camera-setup, in de vorm van een symmetrisch vierkantje. Het gaat namelijk om 3 verschillende Leica camera’s met kunstmatige intelligentie, in combinatie met een flits.

Laten we beginnen met de Mate 20 Pro. Deze is voorzien van een primaire lens van 40 MP (f/1.8), een secundaire telefoto-lens van 8 MP (f/2.4) en een ultragroothoeklens van 20 MP (f/2.2). De Mate 20 is dan weer voorzien van een primaire lens van 16 MP (f/2.2), een secundaire telefoto-lens van 8 MP (f/2.4) en een groothoeklens van 12 MP (f/1.8).

Tot slot zien je foto’s er nu nog beter uit dankzij de ingebouwde artificiële intelligentie. Zo herkennen beide toestellen meer dan 1 500 scenario’s, waardoor de kleur, helderheid en het contrast van je afbeeldingen automatisch en nauwkeurig worden aangepast. Dankzij de nachtmodus van beide toestellen maak je ook in situaties met weinig licht verbluffende ruisvrije en scherpe foto’s, zonder statief.

Huawei mate 20

5. Een display om U tegen te zeggen

 

Eén van de grootste verschillen tussen beide toestellen zit hem in scherm. Zo beschikt de Mate 20 over een kleine regendruppel-notch, terwijl de mate 20 Pro dan weer een relatief brede notch heeft. Dit komt omdat er in de Pro meerdere 3D-sensoren zitten om ontgrendeling met gezichtsherkenning betrouwbaarder en veiliger te maken. Verder heeft de Pro een 6,39 inch OLED-scherm en de niet-Pro een 6,53 inch lcd-scherm.

Huawei mate 20

6. Ook nieuw: De Huawei Watch GT

 

Naast 2 smartphones kregen we in Londen ook een gloednieuwe smartwatch te zien. De Huawei Watch GT beschikt o.a. over een 1,39” AMOLED display, 768 MB werkgeheugen, 4 GB intern opslaggeheugen en kan gerust 14 dagen gebruikt worden met slechts één enkele oplaadbeurt. Voorts kiest Huawei voor een eigen eigen besturingssysteem, namelijk Lite OS.

Huawei mate 20

7. One more thing.

 

Naast de Mate 20 en Mate 20 Pro stelde het Chinese bedrijf ook nog de Mate 20 X voor. De X staat voor EXTRA: een extra groot 7,2”-display, een extra grote batterij van 5000mAh, een extra dun design en extra kracht. Tot slot heeft het toestel sterospeakers en beschikt het toestel ook over de M-Pen. De Huawei Mate 20 X wordt helaas niet uitgebracht in de Benelux, maar verschijnt wel in andere Europese landen.

Huawei mate 20
 

 

 

mate20-buynow-header-nl