Huawei P30 series

#RewriteTheRules - Huawei P30-series

Op 19 februari lichtte Huawei een eerste tip van de sluier omtrent hun nieuwe P-series. Zoals verwacht volgt de nummering elkaar op en zal het nieuwe vlaggenschip de naam P30 meekrijgen. Komende 26 maart zal Parijs het epicentrum worden van wat we vermoeden een nieuwe stap voorwaarts in de smartphonefotografie, als hun Facebook coverfoto als maatstaf genomen mag worden.

Nog meer zien en vastleggen

Met de P20 smartphones, lanceerde Huawei niet minder dan 3 camera’s op de achterkant van het toestel. Samsung deed er met zijn A9-smartphone nog eentje bij, wat ons doet vermoeden dat Huawei hier minstens evengoed, zoniet beter, in wil doen. De kwaliteit van foto’s wordt vermoedelijk gegarandeerd door de Leica lenzen in het toestel met AI-ondersteuning.

Vol scherm

Het topmodel, de P30 Pro, zal geen notch meer hebben maar een hole punch in een Amoled scherm van 6,4 inch met eronder een vingerafdruksensor. Een feature die hoogstwaarschijnlijk de nieuwe standaard is geworden in de markt. Een groot scherm dus dat toch licht zal aanvoelen dankzij een aluminium frame maar tegelijkertijd toch krasbestendig is dankzij een Gorilla Glass 6.

Kracht en snelheid onder de kap

De P30 smartphones zullen aangestuurd worden door de krachtige Kirin 980 chipset met uiteraard de laatste nieuwe versie van Android Pie en EMUI geïnstalleerd. Het topmodel zal een batterij van niet minder dan 5.000 mAh meekrijgen.Tot slot zal de P30 klaar zijn voor het nieuwe tijdperk van mobiel internet, 5G! Kortom, super foto’s nemen en ze vliegensvlug sharen, wij zijn alvast enthousiast.

 

Wees er als eerste bij

Wil je op de hoogte gehouden worden van de launch van de nieuwe Huawei P30-series? Laat je gegevens in het formulier achter! Zo ben je als eerste op de hoogte.