ideale-reiscamera-header

 

De ideale reiscamera? Deze kwaliteiten moet hij hebben.

 

Op zoek naar de ideale camera om mee op reis te nemen? Dan zijn er een aantal elementen die je zeker moet overwegen alvorens je tot de aanschaf overgaat.

 

 

Beeldkwaliteit

 

In geval van twijfel zal je waarschijnlijk als belangrijkste argument aanhalen dat je ook gewoon foto’s kunt maken met je smartphone, want die heb je toch altijd bij je. Dat klopt natuurlijk, maar die beelden zullen, zelfs met de beste smartphone, nog steeds van minderwaardige kwaliteit zijn. Deze toestellen hebben immers een kleinere sensor en kunnen dus minder informatie registreren. Om snel een foto op Instagram te delen is dit genoeg, maar ga je je beeld bijsnijden of afdrukken, dan kan je wel eens teleurgesteld raken in het eindresultaat.

Laat je ook niet vangen door het aantal megapixels waarmee smartphoneproducenten vaak uitpakken. Zelfs al ligt dat aantal veel hoger dan bij een gewone camera, wil dit nog niet zeggen dat smartphones betere foto’s maken. Het verschil in fotokwaliteit is namelijk ook afhankelijk van de camerasensor. Deze is vrijwel altijd beter bij gewone camera’s.

 

 

Zoomfunctionaliteit

 

De zoomfunctionaliteit van een smartphone laat ook vaak te wensen over. Op vakantie wil je gewoon meer dan 2x zoom om de vele details van je omgeving te kunnen vastleggen. Veel compactcamera’s zijn daarom voorzien van een krachtige zoomlens, vaak tot 200mm en veel meer. Deze zijn ideaal voor het vastleggen van een boot in de verte of je favoriete artiest tijdens een concert of festival. Bij de term compactcamera denken we bijvoorbeeld aan de Sony RX100-serie, of Canon Powershot-lijn, maar natuurlijk kan je ook gaan voor een systeemcamera met verwisselbare lens, zodat je zelf beslist hoeveel zoom je wil. Deze zijn meestal iets zwaarder, maar de extra mogelijkheden zijn het overwegen waard.

 

Gewicht en formaat

 

De ideale reiscamera is zowel licht als compact, zodat hij overal mee te nemen is en in veel gevallen simpelweg in je broekzak of handtas past. Je wil hem immers steeds binnen handbereik hebben zonder dat hij echt in de weg zit. Denk ook even na over de gebruiksvriendelijkheid van de camera die je wil kopen, want een reiscamera moet voor iedereen in het gezin makkelijk te gebruiken zijn. Zo krijg je de meeste afwisseling in je foto’s en de beste herinneringen.

Over gewicht gesproken, we raden je aan om na te denken over het aanschaffen van een tweede batterij. Door hun compacte formaat hebben reiscamera’s vrijwel altijd een beperkte accu. 200-300 foto’s maken is zeker mogelijk, maar tijdens een daguitstap zal je sneller aan dat aantal zitten dan verwacht. Gelukkig zijn extra batterijen niet enorm duur. Als alternatief kan je tevens voor een powerbank opteren, want de meeste camera’s zijn gewoon op te laden via hun USB-aansluiting en hebben niet veel meer energie nodig dan de gemiddelde smartphone.

 

 

 

Prijs

 

Voor elk budget is er wel een gepaste reiscamera te vinden. De goedkoopste compactcamera’s vind je al voor enkele honderden euro’s en ook zij bieden al mogelijkheden die je smartphone niet heeft. Heb je een groter budget, dan kom je voor dubbel dat bedrag terecht in het middensegment. Wil je echt een premium reisgezel? Dan zijn er ook compactcamera’s van meer dan duizend euro te vinden. Klaar om je smartphone aan de kant te schuiven en een echte camera mee op vakantie te nemen?

 

Ontdek onze reiscamera's bij Krëfel:

  • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
  • BTW BE 0400.673.544
  • Copyright 2024