IFA 2018: De meest opmerkelijke gadgets

Helaas! IFA, Europa’s grootste techbeurs, zit erop. Ook dit jaar kregen we een heleboel coole gadgets te zien. Toegegeven, de ene is al wat nuttiger als de andere, maar dat maakt ze niet minder leuk. Wij zetten alvast de 10 meest opmerkelijke gadgets op een rijtje!

 

 

 

WindowMate Windowcleaner – Ramenwasser

 

Je ramen wassen, dat kan best een lastig karwei zijn. Dat moet ook het Koreaanse bedrijf WindowMate hebben gedacht. Zo komen ze met een gloednieuwe robot op de markt die jouw ramen, volledig automatisch en in geen tijd, schoonmaakt. En dit zonder krassen of strepen!

 
 
 

Somnox - Slaaprobot

 

Last van slapeloze nachten? Somnox, ’s werelds eerste slaaprobot imiteert je ademhaling en maakt rustgevende geluiden waardoor je sneller in slaap valt.

 
 
 

Aibo - Robothond

 

Altijd al een hond willen hebben, maar ben je allergisch? Of heb je gewoon geen tijd om er goed voor te zorgen? Dan is Aibo jouw perfecte maatje! Deze robothond blaft, apporteert, kwispelt, toont emoties en heeft er nu ook artificial intelligence bij gekregen. Des te meer je de robotpuppy gebruikt, des te sterker jullie band wordt. Zo leert het beestje o.a. jouw gezicht herkennen en kan het nieuwe truckjes aanleren.

 
 
 

Mitte - Smart home watersysteem

 

Jouw kraantjeswater omtoveren in mineraalwater? Dat is nu mogelijk met Mitte, het allereerste smart home watersysteem. Deze innovatieve gadget reinigt water en maakt het gezonder door gebruik te maken van essentiële mineralen zoals calcium en magnesium. Die mineralen zitten in cartridges, vergelijkbaar met de SodaStream cilinders die we allemaal kennen. Het Franse bedrijf Danone ziet er alvast een toekomst in, zo investeerde het onlangs 10,6 miljoen euro in het product.

 
 
 

Segway – E-skates

 

E-skates, je kan ze vergelijken met de klassieke rolschaatsen… Alleen een stuk gevaarlijker. Je plaatst ze onder je voeten en moet vervolgens wat vooruit leunen om je te verplaatsen. Makkelijk is het niet, maar de ingebouwde stabilisator doet wel wonderen. Ze kosten 399 euro en gaan zo’n 45 minuten mee.

 
 
 

Huawei Locator - Tracker

 

Benieuwd wat je kat of hond de hele dag uitspookt? Of vertrek je binnenkort op reis en wil je jouw bagage volgen? De huawei Locator is een kleine tracker die je kan vastzetten op zo goed als alle voorwerpen, om ze zo realtime te volgen.

 
 
 

Lenovo Smart Display – Smart Display

 

Heel wat merken komen tegenwoordig met een een eigen Smart Display op de markt. Lenovo stelde op IFA de geüpdatete Lenovo Display voor, voorzien van Google Assistant. Het toestel is beschikbaar in een 8-inch en 10 inch-scherm en heeft een prachtige bamboo behuizing. Je kan het toestel o.a. gebruiken om recepten te raadplegen, jouw agenda te managen of om je smart home toestellen te bedienen.

 
 
 

Philips SmartsSleep – Hoofdband voor een betere slaap

 

Last van slapeloze nachten? Dan is de Philips SmartSleep iets voor jou! De innovatieve hoofdband maakt gebruik van geluidstonen waardoor je sneller in slaap valt en de volgende dag beter uitgerust bent.

 
 
 

Ubtech Alpha Mini – Dansende robot

 

Deze gadget behoort misschien wel tot de categorie ‘niet zo nuttig’, maar is wel vet cool! De robot heeft verschillende dance moves en gebruikt deze volledig autonoom, op basis van muziekritme.

 
 
 

A’Varram - Dierenspeelgoed

 

Heb jij een hond of kat, maar moet je jouw trouwe viervoeter vaak alleen laten doorheen de dag? Het Koreaanse bedrijf Varram stelde op IFA 2018 z’n intelligente robot voor die kan spelen met jouw huisdier. De robot rijdt, maakt geluiden en voedt jouw hond of kat met lekkernijen. Het toestel kan bovendien ook bediend worden vanop je smartphone.