IFA 2018: Top 5 smartphones

Ook dit jaar kregen we op IFA, Europa’s grootste technologiebeurs, een heleboel nieuwe smartphones te zien. Wij zetten de 5 meest opmerkelijke toestellen daarom op een rijtje!

 

 

 

 

Sony Xperia XZ3

 

Sony heeft op IFA zijn gloednieuwe high-end smartphone onthuld. De langverwachte Xperia XZ3 kreeg qua design een flinke opfrisbeurt en is voorzien van enkele nieuwe features. De meest opvallende upgrade zit hem in het scherm. Zo is de Xperia XZ3 de eerste Sony-smartphone met een 6” OLED-display. Het toestel is bovendien waterbestendig, beschikt over krachtige stereoluidsprekers en is voorzien van de Side Sense-technologie. Wanneer je dubbeltikt op de zijkant van je toestel, krijg je een menu te zien met jouw veelgebruikte apps.

 
 
 

Samsung Note 9

 

De nieuwste Samsung Galaxy Note 9 werd vorge maand reeds onthuld, maar kan gewoon niet ontbreken in dit lijstje. Het toestel heeft een geheugen van 128GB, een batterij van 4000 mAh en een 6,4 inch Super Amoled Quad HD-scherm. De multifunctionele S Pen is nu ook voorzien van Bluetooth, waardoor je hem o.a. als afstandbediening kan gebruiken om foto’s mee te maken. Voort is het toestel voorzien van Dolby Atmos speakers en beschikt hij over een camera die nog betere foto’s maakt in slechte lichtomstandigheden.

 
 
 

Huawei mate 20 lite

 

Heel wat geruchten deden de ronde dat Huawei zijn nieuwste paradepaardje zou voorstellen, de Huawei Mate 20. Dit was echter niet het geval, wel kregen we zijn kleine broertje te zien: de Mate 20 Light. Het toestel is voorzien van een groot 6.3” display, heeft 6GB geheugen en beschikt over 4 verschillende camera’s. Tot slot draait de smartphone op Android 8.1, met daarbovenop de EMUI-skin van Huawei.

 
 
 

LG G7 One

 

De G7 One is de goedkopere variant van de G7 ThinkQ en draait op Android One. Deze kale versie van Android heeft als voordeel dat updates sneller worden uitgevoerd en dat er geen onnodige apps op worden voorgeïnstalleerd. Het toestel heeft een 6,1 inch beeldscherm, is voorzien van een Snapdragon 835-chipset en heeft een ingebouwde Boombox speaker. Verder heeft het toestel een vingerafdruksensor en vinden we een Google Assistent-knop terug die ook aanwezig is bij de LG G7 ThinQ.

 
 
 

Motorola one

 

De Motorola One is de Europese variant van de P30, die eerder deze maand in China werd aangekondigd. Het toestel heeft een design dat erg op de iPhone X lijkt, met een notch en dunne schermranden. De smartphone heeft een groot 5.9 inch display en aan de achterkant vind je een dubbele camera terug van 13 en 5 megapixel.

 
 

Enkele modellen zijn al beschikbaar!

Ben je overtuigd? Bestel dan meteen jouw favoriete model!