IFA 2019: dit is onze camera kit!

Binnenkort opent IFA, de grootste technologiebeurs van Europa, officieel z’n deuren voor het grote publiek! Ook dit jaar vertrekken we goed uitgerust naar Berlijn en willen we jullie graag op de hoogte houden van de nieuwste technologieën en gadgets. Altijd al willen weten welke camera apparatuur wij gebruiken en wat er net in onze cameratas zit? Je ontdekt het hier!

 

Onze camera: Sony A7SII

De Sony A7sII is een echte killer camera! Zo beschikt hij over een full-frame sensor, in-body beeldstabilisatie en is hij ideaal als je graag in 4K wilt filmen. Vanwege zijn grote sensor en hoge ISO-prestaties is deze camera geschikt om in donkere omstandigheden te filmen. De Sony A7sII beschikt o.a. ook over een handige ‘peaking’ functie (toont aan waarop je focust) en kan in Full HD 120fps filmen. Ideaal voor mooie, cinematografische slowmotion beelden!

Onze Cameralens: Sony FE 24-70mm f/2.8 GM

Levensechte beeldkwaliteit zonder onnatuurlijke kleuring, uitstekende helderheid en een prachtig contrast. Met de Sony 24-70mm prime-telelens ben je verzekerd van scherpe, hoge resolutie opnames. Zijn diafragma, maximaal F 2.8, zorgt bovendien voor een mooi bokeh-effect en is ideaal om in omstandigheden met weinig licht te filmen. De perfecte combinatie dus: groot zoombereik en heel lichtvast!

Statief: VCT-VPR10 met afstandsbediening

Dit statief is een echt lichtgewicht dankzij zijn compacte, aluminium frame. De handige afstandsbediening zorgt er bovendien voor dat je de camera vanop afstand kan laten draaien en inzoomen. Ook handig, is de ingebouwde waterpas waardoor je er steeds zeker van bent dat je statiefplatform volledig horizontaal staat. Tot slot kan je dankzij de statiefkop ook heel eenvoudig je onderwerp volgen met soepele bewegingen.

Gimbal: DJI Ronin M

Akkoord, een tripod zorgt voor stabiele shots, maar je blijft nog steeds beperkt in je bewegingsvrijheid. Hoe los je dit op? Met de DJI Ronin M! Deze geautomatiseerde camerahouder houdt je camera steeds recht. Zo kan je bijvoorbeeld de trap aflopen, wandelen of draaien terwijl je toch geniet van mooie, stabiele opnames.

Microfoon: Rode Wireless Film maker Kit

De Rode Film maker Kit bestaat uit een zender en ontvanger en is heel eenvoudig te monteren op je camera. De meegeleverde lavelier microfoon is bovendien ideaal om interviews mee af te nemen. De kit heeft een bereik van ongeveer 100m en een handige display die aantoont hoeveel stroom er nog in de batterijen zit.

 

 

Ons graag live op de voet volgen tijdens IFA?

Check dan zeker onze social media kanalen!