casque homme avec airpods

Koptelefoons en oortjes om met een gerust hart te werken

Wil je professionele telefoongesprekken thuis met gemak en vrijheid voeren? Of ben je gewoon op zoek naar een comfortabele headset? Ontdek hier ons assortiment koptelefoons en oortjes die wij aanraden om thuis in de beste omstandigheden te kunnen werken. Daarnaast kan je ze natuurlijk ook nog altijd gebruiken om naar je favoriete muziek in hoge kwaliteit te luisteren!

 

Met noise cancelling : zeg vaarwel tegen lawaai

  noise cancelling
Je zal nooit meer zonder willen!

Even volledige focus nodig voor een taak? Een koptelefoon of een paar oortjes met noise cancelling zal je helpen! Via deze techniek wordt storend omgevingsgeluid namelijk actief weggefilterd. Zeg vaarwel tegen het geluid van een toetsenbord dat iets te hard wordt ingedrukt, een stofzuiger in de buurt of tegen het geluid van passerende auto’s. Je zal in een luchtbel van stilte belanden om naar je muziek te luisteren. Zo wordt je niet afgeleid tijdens het werken of studeren.

Hoe werkt het exact?

Deze koptelefoons en oortjes zijn uitgerust met een microfoon die het omgevingsgeluid meet en analyseert. De koptelefoon maakt dan een geluidssignaal tegengesteld aan dit omgevingsgeluid. Het gevolg is dat de twee geluiden elkaar zo goed als bijna opheffen en dat het omgevingsgeluid verdwijnt. Dit betekent dat je het geluid van je muziek niet meer op een hoog volume hoeft te zetten om van je muziek te genieten. Dit stopt de gehoorschade die wordt veroorzaakt door een te hoog volumeniveau.

 
Ontdek onze aanraders
Alle noise cancelling koptelefoons Alle noise cancelling oortjes

 

Met microfoon : klaar voor de conference call

 
femme video call

Makkelijk telefoneren of een video call doen? Kies voor een koptelefoon of een paar oortjes met microfoon. Je kan meteen via een knop of touchcommand op de hoofdtelefoon je gesprek aannemen en daarna weer afleggen. Het koppelen met zowel een smartphone als computer is eenvoudig en snel gebeurd. Even geen dringende telefoons? Dan geniet je ondertussen natuurlijk gewoon van je favoriete muziek!

 
Ontdek onze aanraders
Alle koptelefoons met micro Alle oortjes met micro

 

On-ear, over-ear of in-ear?

 
Een ideale pasvorm voor iedereen

Ieder heeft zijn eigen voorkeur welke pasvorm het meest comfortabel is. Sommige mensen houden meer van oortjes, andere van een koptelefoon. We lijsten hier onderaan kort de voordelen op van elk type zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken. Naast het type pasvorm, bieden veel koptelefoons en oortjes nog extra voordelen voor een goed draagcomfort. Veel koptelefoons kan je makkelijk kleiner en groter maken via een schuifsysteem. Oortjes beschikken dan weer soms over omwisselbare plastic oordopjes in verschillende maten (small, medium, large).

Het verschil tussen een on-ear en over-ear koptelefoon

Bij een on-ear koptelefoon zijn de oorkussens kleiner dan je oren. Ze rusten op je oren, maar bedekken ze niet helemaal. Dit betekent dat je oren niet warm worden als je het apparaat lange tijd gebruikt. Een over-ear koptelefoon is groter dan een on-ear koptelefoon. De oorkussens bedekken je oren volledig en zo hoor je automatisch ook minder storend omgevingsgeluid. Aan de andere kant kunnen je oren sneller opwarmen. Merk op dat over-ear apparaten over het algemeen een betere geluidskwaliteit bieden omdat ze ook een grotere speaker hebben.

 
Ontdek de verschillende pasvormen
 

on-ear

On-ear

Ligt op je oor

  • Kleiner model, makkelijk overal mee te nemen
  • Minder warm voor de oren dan over-ear
On-ear koptelefoons

over-ear

Over-ear

Gaat volledig over je oor

  • Groter model, minder omgevingsgeluid
  • Minder druk op de oren dan on-ear
Over-ear koptelefoons

in-ear

In-ear (oordop)

Ligt in je oor

  • Je hoort je omgeving nog goed
  • Kan comfortabeler aanvoelen
In-ear oortjes

in-ear profond

In-ear (dieper in oor)

Gaat dieper in je oor

  • Minder omgevingsgeluid
  • Zit steviger, kan niet uitvallen
Diepere in-ear oortjes