midrangers-smartphones-2020-header

 

De beste mid-range smartphones van dit moment

 

Smartphones lijken met de dag duurder te worden. Voor het nieuwste model van Samsung of Huawei ben je al snel 1000 euro kwijt.
Waar je vroeger voor redelijke prestaties vrijwel altijd aangewezen was op premium smartphones, hoef je vandaag de dag echt niet meer het duurste model in huis te halen om een beetje plezier te kunnen hebben.

In tegendeel zelfs: naar onze mening bieden mid-range smartphone misschien nog wel meer waar voor hun geld. Wij nemen hieronder vijf interessante smartphones met je door die voor minder dan 500 euro van jou kunnen zijn.

 

 

Samsung Galaxy A41

 

De Galaxy A41 heeft eigenlijk alles wat de doorsnee consument verlangt van een telefoon: een mooi display met dunne randjes, een vingerafdrukscanner, voldoende opslaggeheugen, een capabele camera-opzet en een batterij die het minstens één dag volhoudt.

We zijn met name te spreken over het beeldschone Full HD+ Super AMOLED display. Ook is de A41 lekker compact. Hoewel de hardware prima presteert bij dagelijks gebruik, kan de A41 af en toe moeite hebben met grafisch intensieve games. Voor nog 279 euro zien we dat echter door de vingers.

 

 

Samsung Galaxy A71

 

Met een schermformaat van 6,7 inch is de Galaxy A70 een ware joekel van een smartphone te noemen. Het beeldschone AMOLED scherm spreekt tot de verbeelding. Er is standaard maar liefst 128GB aan opslaggeheugen aanwezig. Heb je daar niet genoeg aan, dan kun je dit nog altijd uitbreiden met een microSD-kaartje.

Aan de achterzijde zit een 64-megapixellens met autofocus, 12-megapixelgroothoeklens en een dieptesensor. Ook fijn: een gigantische batterijcapaciteit van 4500 mAh, én een vingerafdrukscanner die onder het display zit.

 

 

Motorola One Zoom

 

De Motorola One Zoombeschikt eerst en vooral over een Android One licentie. Hoewel het design, de nodige wenkbrauwen doet fronsen, is het wel een van de meest premium aanvoelende telefoons die je onder de 400 euro kunt krijgen.

Ook de One Zoom heeft een 48-megapixellens en deze schiet bijzonder mooie kiekjes. De prachtige 4K videokwaliteit is een mooi pluspunt en dankzij een batterij van maar liefst 4000mAh ben je verzekerd van een gebruik voor de volledige dag.

 

 

iPhone SE

 

Wie aan iPhone denkt, denkt wellicht meteen aan een dure smartphone. Apple stelde daarom enkele jaren geleden de iPhone SE als instapmodel voor en dit jaar kwam de 2e generatie op de markt. Voor minder dan 500€ krijg je model met 64GB en hardware die je terug kan vinden in een iPhone 11 Pro, zoals de A13 Bionic Chip. Dankzij zijn 4,7" Retina scherm blijft deze smartphone ook lekker compact.

Helaas beschikt deze iPhone SE niet over de beste camerafuncties zoals zijn concurrenten. Een groothoeklens zal je hier echter niet terugvinden en je zal het moeten doen met de hoofdcamera van 12MP. Kortom, een krachtige iPhone voor een zachte prijs.

 

Huawei P40 Lite

 

Voor net geen 270 euro kunnen we hier ook de Huawei P40 Lite aan toevoegen. Huawei smartphones zijn vooral bekend voor hun top camera's en zelfs bij dit instapmodel van de nieuwe P40 familie mogen we zeker en vast niet klagen. Een hoofdcamera van 48MP en onder andere een ultra wide lens van 8MP. Wat video betreft kan deze P40 Lite jammer genoeg geen 4K beelden maken.

We mogen alvast de batterij van 4200mAh niet vergeten, wat niet slecht is voor een smartphone van dit prijspunt. Voor een smartphone onder de 300 euro krijg je hier veel voor terug.

 

 

Ontdek de beste mid-range smartphones van dit moment nu bij Krëfel!