De beste mid-range smartphones van dit moment


Smartphones lijken met de dag duurder te worden. Voor het nieuwste model van Samsung of Huawei ben je al snel 1000 euro kwijt.
Waar je vroeger voor redelijke prestaties vrijwel altijd aangewezen was op premium smartphones, hoef je vandaag de dag echt niet meer het duurste model in huis te halen om een beetje plezier te kunnen hebben.

In tegendeel zelfs: naar onze mening bieden mid-range smartphone misschien nog wel meer waar voor hun geld. Wij nemen hieronder vijf interessante smartphones met je door die voor minder dan 500 euro van jou kunnen zijn.
Samsung Galaxy A42

De Galaxy A42 heeft eigenlijk alles wat de doorsnee consument verlangt van een telefoon: een mooi display met dunne randjes, een vingerafdrukscanner, voldoende opslaggeheugen, een capabele camera-opzet en een batterij die het minstens één dag volhoudt.

We zijn met name te spreken over het beeldschone Full HD+ Super AMOLED display. Ook is de A42 lekker compact. Hoewel de hardware prima presteert bij dagelijks gebruik, kan de A42 af en toe moeite hebben met grafisch intensieve games. Voor minder dan 300 euro zien we dat echter door de vingers.Samsung Galaxy A42Samsung Galaxy A72

Met een schermformaat van 6,7 inch is de Galaxy A72 een ware joekel van een smartphone te noemen. Het beeldschone Super AMOLED scherm spreekt tot de verbeelding. Er is standaard maar liefst 128GB aan opslaggeheugen aanwezig. Heb je daar niet genoeg aan, dan kun je dit nog altijd uitbreiden met een microSD-kaartje.

Aan de achterzijde zit een 64-megapixellens met autofocus, 12-megapixelgroothoeklens en een dieptesensor. Ook fijn: een gigantische batterijcapaciteit van 5000 mAh, én een vingerafdrukscanner die onder het display zit.Samsung Galaxy A72Apple iPhone SE (2020)

Wie aan iPhone denkt, denkt wellicht meteen aan een dure smartphone. Apple stelde daarom enkele jaren geleden de iPhone SE als instapmodel voor en dit jaar kwam de 2e generatie op de markt. Voor minder dan 500€ krijg je dit model van vorig jaar met 64GB en hardware die je terug kan vinden in een iPhone 11 Pro, zoals de A13 Bionic Chip. Dankzij zijn 4,7" Retina scherm blijft deze smartphone ook lekker compact.

Helaas beschikt deze iPhone SE niet over de beste camerafuncties zoals zijn concurrenten. Een groothoeklens zal je hier echter niet terugvinden en je zal het moeten doen met de hoofdcamera van 12MP. Kortom, een krachtige iPhone voor een zachte prijs.Apple iPhone SE (2020)
Xiaomi Mi 11 Lite 5G


Voor net geen 400 euro heb je een het kleine broertje van de Mi 11 familie in handen. Deze omvat eerst en vooral 5G ondersteuning samen met een uitstekende camera en technische specificaties.

Xiaomi is een merk dat zich wil onderscheiden door uitstekende smartphones op de markt aan te bieden voor een zachte prijs. Ook dankzij de krachtige batterij van 4250 mAh ben je klaar om de smartphone de hele dag te gebruiken zonder hem op te laden.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
OPPO Find X3 Lite

Met de Find X3 Lite kunnen gebruikers profiteren van de beste functies van de Find X3 Series in een toegankelijker pakket. Voor nog geen €450 heeft deze smartphone hetzelfde premium, maar ultraslanke ontwerp als de Neo en draait op Qualcomm® Snapdragon™ 765G Mobile Platform.

In combinatie met een krachtige quad camera, AI-beeldvorming en 65W SuperVOOC 2.0 Flash Charge brengt de Find X3 Lite de innovatieve technologie van OPPO naar een breder publiek van smartphoneliefhebbers.

OPPO Find X3 Lite
Eerste hulp bij je keuze

Als je op zoek bent naar een nieuwe smartphone heb je heel veel keuze, er komen ook steeds meer en meer toestellen op de smartphonemarkt. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Welke merken bestaan er? Ga je voor Apple of Android? Bij Krëfel helpen je alvast op de juiste weg!


Alles over smartphones