Miele Triflex banner

WIJ DEDEN DE TEST!

Je hebt het zelf misschien al opgemerkt: de markt van steelstofzuigers is aan het boomen. Nieuwe modellen volgen elkaar snel op en steeds meer merken trachten deze markt te betreden. Zo lanceerde ook Miele onlangs hun eerste gamma steelstofzuigers.

We hebben er even op moeten wachten, maar hier is hij dan: de Triflex of 3 in 1! Een toestel dat je op drie verschillende manieren kan verstellen, om het stofzuigen zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Wij mochten dit toestel enkele weken uittesten. Benieuwd naar het resultaat? Lees hier ons verdict.

 

Miele Triflex Cat&Dog

Het toestel zelf bestaat uit vier belangrijke onderdelen:
de zuigmond, de steel, de power unit en het handvat.

3 in 1 innovatie
Je kan de power unit zodanig gaan verstellen, dat de stofzuiger op verschillende manieren te gebruiken is: ofwel plaats je het deze bovenaan de stofzuiger (aan de handgreep), ofwel onderaan de stofzuiger, juist boven de zuigmond. Heb je nood aan een compacter toestel? Geen probleem! Dan gebruik je de Miele Triflex gewoon als kruimeldief.

Optie 1: Door de power unit net boven de zuigmond te plaatsen, leg je niet al het gewicht van de stofzuiger op je pols. Hierdoor kan je ergonomischer werken, zonder je lichaam te overbelasten. Daarnaast kan je met deze stand het toestel gemakkelijk in parkeerpositie plaatsen wanneer je je stofzuigsessie even hoeft te onderbreken.

Optie 2: Door de power unit onderaan het toestel te plaatsen, kan je minder makkelijk onder zetels en stoelen stofzuigen. Daarom heeft Miele een 2e optie voorzien, waarbij deze door middel van een kliksysteem bovenaan de steel kan worden geplaatst. Hierdoor wordt het gemakkelijker om ook onder meubels vuil te verwijderen.

Optie 3: Miele voorziet ook de mogelijkheid om de stofzuiger als kruimeldief te gebruiken. Hierbij moet de power unit enkel worden losgeklikt van de steel en de grote zuigmond. Er zijn ook een aantal accessoires voorzien zoals een stofborstel, kierenzuiger,... om op kleinere plaatsen gemakkelijk alles te kunnen schoonmaken.

Miele Triflex 
Miele Triflex 

Het kliksysteem:
Wanneer we het kliksysteem voor de eerste keer zagen, dachten we “Oei, dit gaat ingewikkeld worden..”, maar niets in minder waar. Het systeem zit heel logisch in elkaar, waardoor je het toestel snel kan omvormen. Het is echter een beetje duwen en trekken aan de verschillende onderdelen om deze uit elkaar te halen, maar na verloop van tijd gaat dit vanzelf.

De accessoires:
Bij de Cat&Dog-variant worden er tal van accessoires meegeleverd. Buiten de grote combiborstel met geïntegreerde lampjes zitten er nog tal van andere attributen in de verpakking, zoals een kierzuiger, stofborstel, meubelstuk en turboborstel. Er wordt ook een klein opzetplankje voorzien waar je al deze accessoires (buiten de turboborstel) op kan vastklikken. Opbergen gaat hierdoor enorm gemakkelijk!

Design:
De Triflex is niet alleen een gebruiksvriendelijke stofzuiger, hij heeft ook nog eens een strak, elegant design. Het Cat&Dog-model heeft een heldere zwarte kleur met hier en daar enkele tinten rosé goud. Wij zijn alvast fan!

 

Miele Triflex Cat&Dog

De test

Optie 1 - power unit onderaan: Tijdens onze eerste stofzuigsessie hebben we de power unit onderaan geplaatst. Als we op deze manier werken, voelt het toestel helemaal niet zwaar aan. Omdat de power unit zelf wel nog vrij groot is, is het soms moeilijker om tussen stoelen door te gaan stofzuigen. Deze optie is dus voornamelijk bedoeld om ruimtes te kuisen zonder al te veel obstakels. Het toestel in parkeerpositie zetten, vraagt ook niet veel moeite. Je klikt de stofzuiger vast – die werkt aan de hand van een magneet.

Optie 2 - power unit bovenaan: De power unit van plaats verwisselen duurt nog geen minuutje. Je hoeft enkel het handvat, de steel en de power unit zelf los te klikken. Het toestel terug in elkaar steken gaat vervolgens zowat vanzelf. Aangezien de power unit zich nu bovenaan bevindt, voelt de stofzuiger wel wat zwaarder aan, wat logisch is. Dankzij deze stand wordt het nu wel kinderspel om onder je stoelen, salontafel, sofa of bed te stofzuigen. De steel van het toestel is bovendien vrij lang, wat natuurlijk een enorm voordeel is. Hou er tot slot wel rekening mee dat de power unit er effectief nog wel is. Je kan dus wel gemakkelijker onder voorwerpen stofzuigen maar soms niet helemaal tot vanachter. Hangt wat af van de hoogte en grootte van je bed of bijvoorbeeld sofa.

Optie 3 - kruimeldief: Als je bijvoorbeeld de zetels van jou auto moet schoonmaken of wat vuils hebt laten vallen op tafel, dan is de kruimeldiefstand enorm handig! In combinatie met de accessoires zoals de stofborstel en meubelzuiger is dit aparte onderdeel enorm gemakkelijk en effectief in gebruik.

Miele Triflex 
Miele Triflex 

Algemene opinie:
Wat ons meteen opviel was de grootte van de meegeleverde combiborstel. Deze leek ons in het begin wat groot maar eenmaal we begonnen met stofzuigen, begrepen we meteen waarom Miele hiervoor koos. De combiborstel is enorm effectief en grotere deeltjes vuil worden makkelijk opgezogen. De voorkant van de borstel is bovendien voorzien van enkele handige led lampjes, waardoor je het vuil veel sneller ziet liggen op donkere plekjes.

De zuigkracht van het toestel is sterk vergelijkbaar met een sledestofzuiger. Enorm krachtig. De combiborstel is te gebruiken op alle soorten ondergronden zoals tegels, parket en matten. De overgangen hierop zijn vrijwel zonder verschil van zuigkracht wat bij vele andere toestellen vaak wel het geval is.

Het onderhoud van het toestel is vrij eenvoudig. Het stofreservoir moet losgeklikt worden door middel van een draaisysteem. Het reservoir zelf kan worden geleegd via de onderkant.

 
 

TO BUY OR NOT TO BUY?

Na de Miele Triflex stofzuiger enkele weken te hebben getest, kunnen we met zekerheid zeggen: Wij zijn overtuigd! We hebben er inderdaad wat op moeten wachten maar Miele heeft, zoals we dit van het merk verwachten, aan alles gedacht! De stofzuiger is gebruiksvriendelijk, ziet er goed uit en heeft een uitstekende zuigkracht! Kortom, een totaalplaatje.

  • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
  • BTW BE 0400.673.544
  • Copyright 2023

Inloggen

Welkom bij Krëfel

Vul je gegevens in en ga verder

Nog geen account? Registreer

Wachtwoord vergeten?

of