Nespresso Vertuo review

    

   Nespresso Vertuo

   Begin september lanceerde Nespresso zijn nieuwste innovatie: de Nespresso Vertuo. Niet alleen een nieuw toestel maar ook een heel nieuw systeem met capsuleherkenning en een uitbreiding van het smaakassortiment. Nespresso stond tot nu toe voornamelijk bekend om zijn kleine, straffe en vooral smaakvolle espresso’s (zoals George Clooney ze vaak voorstelde) maar breidt nu ook uit met een assortiment aan koffiemachines voor de grotere (mug) koffiedrinkers.

   Nespresso bood de eerste jaren de meest heerlijke espresso’s, ristretto’s en lungo’s aan voor na je lunch, diner of bijvoorbeeld tijdens een terrasje in de zon. Kortweg: klein en goed straf. Later bracht het toestellen op de markt met melkfunctie, waardoor ook bereidingen mogelijk werden zoals Latte Macchiato en Cappuccino.

   Het assortiment aan koffie werd grondig uitgebreid maar miste toch nog één bepaalde doelgroep, de ‘Mug lovers’. Zo zijn er steeds meer mensen die ‘s morgens genieten van een heerlijke Gran Lungo of naar het werk vertrekken met een trendy travel mug vol heerlijke koffie. Hier wil Nespresso, met de Nespresso Vertuo, een antwoord op bieden.

   Neem bovendien deel aan onze wedstrijd en maak kans om het toestel te winnen!

   Nespresso Vertuo

    

   Nespresso Vertuo capsules en koffieformaten

   Capsules en nieuwe koffieformaten

   Nespresso bracht met de lancering van de Vertuo toestellen ook ineens het meest geavanceerde capsulesysteem op de markt. De machines herkennen de unieke barcode op de rand van elke capsule en passen vervolgens alle parameters aan om het beste uit iedere koffie te halen. Stop de capsule in de machine en druk vervolgens op de startknop. Dankzij de gepatenteerde Centrifusion™-technologie roteert de capsule razendsnel (5000 toeren per minuut) en krijg je een grote kop koffie van topkwaliteit met een natuurlijke, zijdezachte crema.

   Met de Vertuo toestellen kunnen er vanaf nu 5 koffieformaten worden gezet. De espresso van 40ml die we allemaal kennen. Dubbele espresso (80 ml), de Gran Lungo (150 ml) en de nieuwe formaten “Mug” (230 ml) en “Alto” (414 ml).

   In the box:
   Nespresso Vertuo machine - Testpakket met 12 capsules

    

   We deden de test

   Enkele weken geleden ontvingen wij eens Nespresso Vertuo toestel van Krups om uit te testen. Er zijn momenteel 2 soorten toestellen op de markt. Een van Krups in de kleuren zwart, wit, donker en licht grijs. Het andere toestel is van het merk Magimix en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood, donker en licht grijs.

   Bij aankoop van een Vertuo toestel ontvang je een pakket, voozien van 12 verschillende capsules. Weet je niet goed wat kiezen? Geen probleem! Nespresso geeft je steeds voldoende uitleg over de verschillende groottes, smaken, sterktes en hoe je de koffie bereidt. Zo weet je meteen wat jouw favoriete koffie is, melke tas of mug je moet gebruiken en hoe het toestel met bijhorende capsules werkt.

   Het toestel is enorm gemakkelijk in gebruik. Start met het vullen van het waterreservoir, klik het vast en druk op de knop bovenaan het toestel. Het knipperlichtje geeft vervolgens meteen aan dat het water aan het opwarmen is en het toestel zich klaarmaakt voor de eerste spoeling. Eens dit is gebeurd, kan je het toestel openen via de chromen hendel onder het “Nespresso” logo en de capsule in de machine plaatsen. Zorg ervoor dat de barcode altijd goed naar onder is gericht en sluit het toestel. Met 1 druk op de knop maak je nu je perfecte koffie naar keuze klaar!

   Ook impressionant is de heerlijke cremalaag die het toestel kan maken bij de koffie. Wij waren alvast benieuwd of deze er hetzelfde zou uitzien als op de vele foto’s en filmpjes. En je mag ons geloven, het heerlijk laagje crema stelde zeker niet teleur, integendeel!

   Nespresso Vertuo test 1

    

   Nespresso Vertuo box

   Het toestel

   De nieuwe Vertuo toestellen mogen zeker en vast gezien worden. Ze hebben een mooie matte of glanzende afwerking en passen vrijwel in elke keuken of woonkamer. Het waterreservoir is verplaatsbaar, dus je kan zelf kiezen hoe je jouw toestel positioneert. De koffiemachine is ook voorzien van een opvangbakje waarin de gebruikte capsules vallen. Eenvoudig, zo hoef je de capsules er niet steeds uit te halen wanneer je een nieuwe koffie wenst te zetten.

   Tot slot is het toestel ook voorzien van elke leuke functies/eigenschappen die zeker het vermelden waard zijn: een verstelbare bekerhouder, de automatische uitschakeling na 9 minuten en een snelle opwarmtijd van zo’n 1 tot 20 seconden.

    

   To buy or not to buy

   En of we overtuigd zijn van de Nespresso Vertuo! Of je nu zin hebt in een heerlijke Espresso of toch eerder een groter formaat zoals Gran Lungo, de nieuwe Vertuo koffiemachine kan het allemaal! Het toestel ziet er niet alleen modern uit, de koffiemachine is ook heel eenvoudig te gebruiken. Zo genieten we met z’n allen nog sneller van onze favoriete koffie!

    

   Winactie: Nespresso Vertuo

   Ons rest nog slechts één taak: een nieuwe eigenaar zoeken voor dit koffietoestel*. Wil jij graag kans maken om de Nespresso Vertuo te winnen? Neem dan voor 26/11/2019 23u59 deel aan onze wedstrijd. Veel succes!

    

   *Het winnende product werd getest door het Krëfel team.

   DEZE WEDSTRIJD IS GESLOTEN
   Proficiat, Stephanie B. en Alan B.

    

   Stuur bericht