Nieuwe Samsung Galaxy, wat mogen we verwachten?

Vandaag is het zover! Naar alle waarschijnlijkheid zal Samsung tijdens zijn jaarlijks Unpacked-event de nieuwste telg in de Galaxy S-lijn voorstellen! Wat kunnen we verwachten van deze nieuwe smartphone? Wat zal de naam van het model worden? Je ontdekt er hier alles over. Op deze pagina kan je ook de officiële livestream volgen!


Display

De Samsung Galaxy S21 of S30 krijgt waarschijnlijk een glazen behuizing met een groot oled-scherm (6,2 inch) en 120Hz-verversingssnelheid. Die geeft aan hoeveel keer per seconde het beeld zichzelf ververst. Een hoger getal betekent soepeler beeld, wat je onder andere merkt bij het lezen van artikelen, gamen en navigeren door de animaties. De Galaxy S20-reeks heeft ook een 120Hz-display, dus het zou vreemd zijn als Samsung deze snelheid niet minstens evenaart.

Hardware

Samsung stopt naar verluidt een nieuwe processor in de Galaxy S30, waardoor de smartphone sneller moet zijn dan de S20. In Nederland gebruikt het bedrijf altijd haar eigen Exynos-chips, maar in Amerika gaat de Snapdragon 888 waarschijnlijk als processor gebruikt worden. Deze chip uit de stal van Qualcomm werd eind 2020 aangekondigd en belooft dé processor voor high-end smartphones in 2021 te worden. In Nederland wordt de Exynos 2100 mogelijk al processor gebruikt.

Met of zonder oplader?

Apple zorgde met de iPhone 12-telefoons voor de nodige ophef door standaard geen oplader en oordopjes in de verpakking te stoppen. Volgens een gerucht zou Samsung dit voorbeeld willen volgen en de Galaxy S21-telefoons alleen een oplaadkabel meegeven. Dit gerucht komt echter van ChosunBiz, een relatief onbekende website, dus neem het bericht met een korrel zout.

Presentatie

Samsung presenteert vandaag de Galaxy S21 of S30. Door de S21-reeks sneller aan te kondigen en uit te brengen, wil Samsung naar verluidt beter concurreren met andere Android-merken en – vooral – Apple’s iPhone 12-serie.
Het is nog niet duidelijk wat de Galaxy S30 gaat kosten. Samsung bracht de Galaxy S20 met 4G-ondersteuning uit voor een adviesprijs van 899 euro. De kans is klein dat er een 4G-versie van de S21 uitkomt. Het is realistischer om te kijken naar de adviesprijs van de Galaxy S20 met 5G.

Bron: androidplanet.nl

Registreer je nu en wees als eerste op de hoogte over de nieuwe Samsung Galaxy.