CES, Consumer Electronics Show, Las Vegas

 

CES 2018: 10 toppers van formaat

Eindelijk is het weer zover! CES, ‘s werelds grootste techbeurs, opende gisteren opnieuw haar deuren. Traditiegetrouw krijgen we heel wat nieuwe producten en veelbelovende technologieën te zien. Wij zetten alvast de 10 meest opvallende aankondigingen op een rijtje:

1. Samsung - The Wall

Size doesn’t matter? Daar dacht Samsung dit jaar anders over! Het Zuid-Koreaanse bedrijf stelde gisteren haar nieuwe paradepaardje voor: The Wall - Een gigantische 146” (3,7m) televisie die gebruik maakt van MicroLED-technologie. Deze technologie is niet alleen energie-efficiënter, het heeft ook een betere responstijd en zorgt voor een helderder beeld. Is een 146” televisie wat te groot voor in jouw huiskamer? Geen probleem, The Wall is de eerste modulaire televisie ter wereld en bestaat dus uit verschillende, kleinere, schermen. Die schermen kan je vervolgens naast elkaar plaatsen om zo jouw ideale televisie samen te stellen.

2. Sony – In ear-koptelefoon WFSP700N

Luister je graag muziek tijdens het sporten? Met de WF-SP700N draadloze in ear-koptelefoon richt Sony zich op de fanatieke sporters onder ons. De oortjes produceren niet alleen een geweldige bass, ze zijn ook spatwaterdicht en beschikken over Noice cancelling. Omgevingsgeluiden worden zo onderdrukt of net bewust versterkt. De oortjes zijn beschikbaar in verschillende hippe kleuren en gaan zo’n 3 uur lang mee. Is de accu leeg, dan laad je de oortjes eenvoudig op in de standaard meegeleverde case.

Samsung The Wall
3. Google - Smart Display

Een opvallende, nieuwe trend dit jaar is de opkomst van Smart Displays. Amazon lanceerde vorig jaar reeds succesvol de Amazon Echo Show, een slim scherm met een speaker en ingebouwde assistent. Het toestel beantwoordt zowat elke vraag of helpt je bijvoorbeeld bij het boeken van een cinema ticket.

Een ‘Google Home Show’ dan maar? Neen, Google verrast. Zo stopt het met de productie van haar eigen hardware en kiest het ervoor om samen te werken met andere grote merken zoals JBL, Philips, LG en Sony. Allemaal lanceerden ze onlangs slimme schermen en jawel, ze werken met Google Assistant! Benieuwd hoe Amazon hierop zal reageren!

LG, Worlds first rollable OLED TV
4. LG - Plooibare televisie

Misschien niet voor direct, maar wel vet cool! LG pronkte gisteren met het prototype van haar nieuwe, plooibare 65 inch OLED-televisie. Het scherm heeft niet alleen een 4K resolutie maar kan na gebruik ook volledig én automatisch opgerold worden in de geïntegreerde soundbar.

5. Segway - Loomo

Ook dit jaar werden er naar jaarlijkse gewoonte tal van leuke robots voorgesteld. Eén daarvan is Looma, je persoonlijke assistent, fotograaf én vervoermiddel. Juist ja, Looma kan gebruikt worden als segway, om je zo eenvoudig en snel te verplaatsen. Stap je af, dan krijgt de segway een gezicht en verandert ie in een robot. Looma maakt grapjes, volgt je volledig autonoom, bewaakt je huis en neemt foto’s wanneer jij het wil.

6. HTC - Vive Pro

HTC komt in 2018 met een upgrade van haar populaire HTC Vive. De headset heeft een OLED-display waardoor de resolutie met maar liefst 78% omhoog gaat! De nieuwe VR-headset heeft nu ook een ingebouwde koptelefoon en twee front facing camera’s. Zo worden bewegingen nauwkeuriger gescand, wat alles nog realistischer maakt!

7. Panasonic – Panasonic Lumix GH5S

De Panasonic GH5 systeemcamera krijgt een upgrade, en wat voor één! Met de GH5S richt Panasonic zich op de gevorderde videograaf. De camera zou een nog mooiere beeldkwaliteit produceren dan de GH5. Zo heeft de GH5S een 10,2 megapixelsensor, kan je 4K 60p video-opnames maken in Cinema 4K en levert de camera nog betere prestaties in situaties met weinig licht. De GH5S is vanaf eind januari te koop, voor een adviesprijs van 2499 euro.

8. Garmin - Forerunner 645 Music

Ook dit jaar staan er heel wat smartwatches en activity trackers in het licht. Zo lanceert Garmin een gloednieuwe smartwatch voor hardlopers en sporters. Met de Forerunner 645 Music laat Garmin je tot wel 500 nummers beluisteren, zonder je smartphone mee te hoeven sleuren! De smartwatch heeft bovendien een ingebouwde GPS, een hartslagmeter en een indrukwekkende batterijduur van maar liefst 7 dagen. Luister je niet zo graag naar muziek tijden het lopen? Geen nood, Garmin brengt ook een goedkoper model op de markt met beperkte features.

9. Razor - Project Linda

Je smartphone als touchpad gebruiken? Het kan! Razor onthulde gisteren haar gloednieuwe Project Linda: een dunne 13,3”-laptop met een docking station voor de Razer Phone. Het display van de smartphone kan je vervolgens gebruiken als tweede scherm of als touchpad. Ondertussen wordt je Razer Phone gewoon opgeladen, handig toch? Of project Linda daadwerkelijk op de markt komt, is nog niet duidelijk. Wij zijn alvast voorstander!

10. Philips – Philips Hue entertainment

We blijven nog even in de Gaming sfeer. Met Philips Hue entertainment wordt gamen, muziek luisteren en tv kijken nog leuker! Koppel je Hue lampen aan je computer of televisie en vervolgens reageren ze op je favoriete films, games en muziek. Philips gaat hiervoor samenwerken met allerlei partners, waaronder o.a. Razor.