MWC - Mobile World Congress, Barcelona

MWC 2018: deze 6 premium toestellen moet je gezien hebben!

Het Mobile World Congress, ‘s werelds grootste telecombeurs, opende maandag zijn deuren. Naar jaarlijkse gewoonte stellen heel wat topmerken hun nieuwe paradepaartje voor. Wij zetten alvast 6 premium toestellen op een rijtje:

 

Samsung S9 en S9+

Samsung stelde zondag reeds de langverwachte Galaxy S9 en S9+ voor. Dit jaar staat de camera centraal: hoewel beide toestellen opnieuw over een uitstekende 12 MP camera beschikken, krijgen ze nu ook een variabel diafragma (f/1.5 en f/2.4). Hierdoor komt er meer licht binnen en maak je in minder belichte situaties uitstekende foto’s.

Met beide toestellen kan je Super Slow Motion video’s opnemen, tot 960 beelden per seconde in 720p-resolutie. De Galaxy S9+ krijgt in tegenstelling tot de S9 een dubbele camera met optische zoom, wat zorgt voor scherpere portretfoto’s en betere zoomkwaliteit.

Ook nieuw zijn de Dolby Atmos Surround stereo-speakers waardoor het geluid aanzienlijk beter klinkt dan bij de S8. Voorts draait de S9 en S9+ op een nieuwe Exynos processor, krijgt de vingerafdrukscanner een nieuw plekje en blijft de audio-jack bestaan. Tot slot kan je nu ook met je Samsung smartphone leuke AR emoji’s maken. De camera neemt een scan van je gezicht en vervolgens volgt de emoji je gelaatsuitdrukkingen.

Beide toestellen beschikken over 64 GB aan interne opslagcapaciteit wat uitgebreid kan worden tot maximaal 400 GB. De Samsung S9+ krijgt nu ook een werkgeheugen van 6GB, 2 GB meer dan de S9.

Samsung Galaxy S9, S9+

 

LG V30S ThinQ

LG V30S ThinQ

Helaas nog geen opvolger van de G-familie te bespeuren op MWC 2018. Het Zuid-Koreaanse bedrijf stelde echter wel de LG V30s ThinQ voor, een verbeterde versie van de huidige LG V30.

De V30S ThingQ verschilt op het eerste zicht weinig met zijn voorganger. Zo beschikt het nog steeds over een 6 inch OLED-display, Qualcomm’s Snapdragon 835 processor, dubbele 16 MP camera en 3.300 mAh-batterij. Het toestel krijgt wél een groter werk-en opslaggeheugen.

Waar ligt dan wel het grote verschil? De V30S beschikt over intelligente AI camerasoftware die o.a. je omgeving scant en vervolgens automatisch de juiste camera-instellingen kiest. De software herkent bovendien voorwerpen en producten, wat het mogelijk maakt om deze onmiddellijk aan te kopen of er meer informatie over terug te vinden op bijvoorbeeld Pinterest. Tot slot zorgt de Bright modus ervoor dat je ook in minder belichte situaties heldere foto’s maakt.

Of het nieuwe paradepaartje effectief beschikbaar zal zijn in België is nog maar de vraag. LG liet echter wel weten de nieuwe, slimmme cameratoepassingen beschikbaar te maken voor de LG G6 en de huidige V30.

 

Sony XZ2 en XZ2 compact

Sony stelde deze week 2 nieuwe premium smartphones voor, de XZ2 en de iet wat goedkopere XZ2 compact. Beide toestellen krijgen een volledige make-over met dunnere schermranden, een verbeterde camera, snellere Qualcomm Snapdragon 845 processor en 4GB RAM werkgeheugen.

Met de verbeterde 19 MP camera film je vanaf nu in 4K en kan je, net zoals bij z’n voorganger, Super Slow Motion video’s maken aan 960 frames per seconde in 1080p. Voorop zit nog een 5MP camera waarmee je uitstekende selfies maakt.

De belangrijkste onderlinge verschillen tussen de Sony XZ2 en XZ2 compact zitten hem in de schermgrootte, batterij en behuizing. Zo beschikt de XZ2 Compact over een 5 inch display, kunststof behuizing en een 2870 mAh-batterij. De XZ2 voelt dan weer een stukje kwaliteitsvoller aan met een 5,7-Inch display en glazen behuizing. De 3180 mAh-batterij zorgt ervoor dat het toestel wat langer meegaat.

Uniek bij de XZ2 is de Dynamic Vibration Technology, waardoor het toestel trillt op basis van de content die je op dat moment benut. Tot slot kiest Sony er opvallend voor om de audio-jack aan banden te leggen.

Sony XZ2 & XZ2 compact

 

Nokia 8 Sirocco

Nokia 8 Sirocco

HMD, het Finse bedrijf dat Nokia toestellen produceert, stelde deze week maar liefst vijf nieuwe smartphones voor: de Nokia 8 Sirocco, de Nokia 7+, Nokia 6, Nokia 8110 en Nokia 1. De Nokia 8 Sirocco wordt het nieuwe vlaggenschip en moet de zware strijd aangaan met de meest high-end toestellen op de markt.

Wat meteen opvalt is het nieuwe, elegante design. De glazen behuizing met inox randen, het gebogen 5.5 inch OLED display en slechts 7,5 mm dunne design zorgen voor een premium look & feel. Maar ook de binnenkant mag er wezen: zo beschikt het toestel over 6 GB RAM-werkgeheugen, 128 GB opslagruimte, een Snapdragon 835 processor en dubbele Zeiss camera. Ook de camerasoftware krijgt een langverwachte upgrade. Door bijvoorbeeld manueel je ISO-waarde, sluitertijd of witbalans aan te passen, bepaal je vanaf nu zelf het eindresultaat van je foto.

Tot slot heeft het toestel een 3.260 mAh-batterij die draadloos opgeladen kan worden, ondersteunt het Quick Charge en werd de vingerafdrukscanner naar de achterkant verplaatst. Ohja, de audio-jack is ook hier verdwenen.