betere-fotos-smartphone-header

NIKON Z50

Nikon heeft zijn allernieuwste digitale systeemcamera eindelijk voorgesteld! Wat mag je precies verwachten van dit nieuwe toestel? Wij hebben het toestel mogen uittesten!

 
 
 
 
 
 
 
 

Ergonomie

 

De Nikon Z50 is een licht toestel om makkelijk mee te nemen en beschikt over een stevige grip, net zoals bij de Z6 en Z7. De knoppen zijn goed geplaatst zodat je makkelijk aan de belangrijkste functies kan en dankzij het grote kantelbare LCD scherm kan je ook makkelijk het toestel bedienen zoals een smartphone.

Het toestel beschikt ook over een een pop-up flash voor extra licht en ook een zeer scherpe electronische zoeker. Een mooie extra is dat je op de nieuwe Nikon Z50 al je lenzen kan gebruiken van de vorige Z-serie, alsook F-lenzen dankzij een handige FTZ-adapter. Dankzij de 16-50mm pancake lens is het toestel ook zeer compact voor mee te nemen op reis bijvoorbeeld

 

Technische specificaties

 

Als we naar de technische specs kijken, ontdekken ook we de brede 100-51200 ISO gevoeligheid die voor scherpe details kan zorgen in donkere omstandigheden, alsook een betrouwbare auto-focus die zeer snel, nauwkeurig en vloeiend werkt.

Bovendien kan het toestel ook automatisch focussen op de ogen van het onderwerp, zowel in groep als alleen wat handig kan zijn bij het nemen van bijvoorbeeld portretfoto’s.

We ontdekken ook de mogelijkheid om stil te fotograferen wat praktisch zal zijn voor het nemen van foto's in een natuuromgeving.

 

Video

 

De nieuwe Nikon Z50 heeft natuurlijk ook de mogelijkheid om video's te maken in UHD en 4K kwaliteit in 30 frames per seconde. Je kan er ook gemakkelijk vloeiende slow-motion video's mee maken in Full HD en 120 frames per seconde, alsook time-lapse video's in 4K

Een mooie extra is dat de camera beschikt over 20 creatieve filters die je zowel voor je foto's en video's kan gebruiken en rechtstreeks toepasbaar zijn.


Connectiviteit

 

Via Bluetooth en Wi-Fi kan je gemakkelijk al je foto's en video's naar je smartphone sturen via de SnapBridge app van Nikon.

SnapBridge 2.6 heeft tal van nieuwe functies gekregen. Een energiebesparende modus voor een langere batterijduur, het downloaden van RAW foto's, het controleren van alle functies van de camera en het aanpassen van de focus, sluitertijd, diafragma en witbalans via de smartphone. De nieuwe versie heeft ook een nieuw design gekregen om deze app nog gemakkelijker te gebruiken.


 

 

Denk je dat deze camera iets voor jou zou kunnen zijn? Bestel hem nu bij Krëfel!