Oral-B

Oral-B, actief sinds 1950, is marktleider van elektrische tandenborstels in België. Dankzij het brede assortiment biedt Oral-B producten aan die geschikt zijn voor alle leden van uw gezin.

Ontdek hier alle tips voor het kiezen en onderhouden van uw nieuwe Oral-B elektrische tandenborstel.

Een elektrische tandenborstel kiezen

Niet alle elektrische tandenborstels zijn hetzelfde en welke jij kiest hangt echt af van je persoonlijke voorkeuren en comfortniveau. Als je moet kiezen tussen verschillende modellen, kan het helpen om te weten welke verschillende opzetborstels er zijn en welke technologie ze bieden.

Roterende borstelkoppen draaien helemaal rond, terwijl trillende borstelkoppen van de ene naar de andere zijkant bewegen. Sommige soorten borstels kunnen ook pulseren om ervoor te zorgen dat de kop van binnen naar buiten tegen de tand beweegt, terwijl hij draait om tandplak los te halen. Oral-B combineert alle drie technologieën in de roterende-trillende-pulserende technologie, die helpt tot 100% meer tandplak te verwijderen in vergelijking met handtandenborstels.

Je kunt misschien ook kiezen uit verschillende specifieke borstelkoppen, afhankelijk van je specifieke behoeften op het gebied van mondverzorging. Er zijn verschillende borstelkoppen die je helpen met het personaliseren van je poetservaring, elk met een eigen voordeel.
• CrossAction is Oral-B's meest geavanceerde borstelkop en verwijdert dankzij de perfecte hoek van de borstelharen tot 100% meer tandplak.
• 3D White voor wittere tanden vanaf dag 1. Het maakt je tanden witter door oppervlakkige verkleuringen te verwijderen met de polijstcup.
• Sensitive Clean voor een zachte, superieure reiniging dankzij de extra zachte haren voor mensen met gevoelig tandvlees.
• FlossAction biedt een superieure interdentale reiniging dankzij de geavanceerde MicroPulse-borstelharen.

 

Oral-B hoe kiezen
De juiste voor jou

Zodra je weet welk soort elektrische tandenborstel je wilt, moet je kijken naar de beschikbaarheid van verschillende poeststanden, om de instelling aan te passen op basis van jouw actuele behoeften. Gebruik de dagelijkse reinigingsmodus voor reguliere verwijdering van tandplak. Als je gevoelig tandvlees hebt, dan heb je misschien meer aan een gevoelige modus die minder vaak beweegt en daardoor extra geschikt is voor gevoelige tanden. Je kunt ook kiezen voor de Pro-clean-modus voor een langere poetstijd om ook alle moeilijk bereikbare delen te reinigen, een tandvleesverzorgingsmodus om het tandvlees te stimuleren, de whitening-modus om de tanden witter te maken en de tongreinigingsmodus om een slechte adem te behandelen.

 

Verschillende nuttige functies

Naast alle verschillende soorten elektrische tandenborstels hebben verschillende modellen ook verschillende handige functies. Een gemeenschappelijke functie is een poetstimer die je helpt om te weten hoe lang je in elk deel van je mond moet poetsen.

Een andere handige functie, met name als je gevoelige tanden hebt, is een druksensor. Te veel druk uitoefenen op je tanden helpt niet bij het verwijderen van extra plak en kan zelfs schadelijk zijn voor je tanden en je tandvlees irriteren. Deze sensoren laten je met een lampje, zoemer of pieper weten of je teveel druk gebruikt. Oral-B's beste modellen vertragen de rotatiesnelheid automatisch als je te hard poetst, om te helpen je tandvlees te beschermen.

De nieuwe Oral-B Genius elektrische tandenborstel heeft een revolutionair voordeel: het heeft een positiedetectietechnologie die je de mogelijkheid geeft om te zien welk deel van je mond je gepoetst hebt en welke niet. Zo mis je nooit een plekje.

Oral-B functies

 

Oral-B bluetooth
Bluetooth®-connectiviteit

Naast de vele standaard functies hebben de nieuwste Oral-B-modellen ook slimme functies via Bluetooth-connectiviteit. Deze elektrische tandenborstel is de eerste die verbinding maakt met je smartphone via de Oral-B app, om je real-time feedback te geven over je poetsgewoonten en je poetservaring te verbeteren.

Het kiezen van een elektrische tandenborstel heeft alles te maken met één aspect: hoeveel een tandenborstel je aanspreek. De beste tandenborstel voor jou is het exemplaar waarvan de kans dat je deze gaat gebruiken het grootst is. Als je je tandenborstel fijn vindt, dan is de kans het grootst dat je de aanbevolen twee minuten poetst en al je tandoppervlakken reinigt, zoals tandzorgprofessionals adviseren. De prijs is natuurlijk altijd iets om rekening mee te houden, maar je mondgezondheid hangt ervan af. Houd rekening met je algemene mondgezondheid, levensstijl en budget en als je het nog niet weet: vraag je tandzorgspecialist om een aanbeveling.

Je elektrische tandenborstel schoonmaken

Het is belangrijk om je elektrische tandenborstel goed te onderhouden zodat hij je tanden goed reinigt. Hier heb je een paar tips voor het reinigen en onderhouden van je elektrische tandenborstel, zodat je glimlach zo gezond mogelijk blijft.

Je elektrische tandenborstel reinigen
Oral-B reinigen

Aangezien je je tanden met name poetst om bacteriën uit je mond te verwijderen, is het belangrijk om je tandenborstel schoon en bacterievrij te houden. Houd rekening met deze tips om je elektrische tandenborstel schoon en veilig te houden:
• Bedek de tandenborstel als je onderweg bent, maar thuis niet. Doe je tandenborstel bij het reizen in een tandenborsteldoosje. Laat hem niet onbedekt door je koffer of toilettas rollen, want dan kan hij in contact komen met stof, vuil en bacteriën. Maar bewaar je tandenborstel thuis niet in een doosje: die vochtige omgeving is namelijk gunstig voor de groei van bacteriën. Als je vaak gebruik moet maken van een tandenborsteldoosje, zoek er dan een met ventilatiegaatjes. Laat je tandenborstel thuis rechtop in een beker of tandenborstelhouder staan. Zorg ervoor dat hij door de lucht kan worden gedroogd en er meerdere openingen in de houder zitten zodat de verschillende tandenborstels voldoende ver uit elkaar staan.
• Overweeg een reinigingsmiddel voor tandenborstels. Er zijn commerciële reinigingsmiddelen voor tandenborstels verkrijgbaar, maar er is geen sluitend bewijs dat deze er daadwerkelijk voor zorgen dat de tandenborstel schoner is dan wanneer je hem na gebruik afspoelt met water en laat drogen. Als je een reinigingsmiddel wilt uitproberen, neem er dan een die de bacteriële besmetting vermindert die altijd plaatsvindt op een tandenborstel. Wees achterdochtig als er op reinigingsproducten claims staan die niet realistisch zijn. Doe je tandenborstel nooit in de afwasmachine of magnetron om hem te reinigen; de hoge temperaturen kunnen de borstel schaden.

Het bewaren en onderhouden van je elektrische tandenborstel
Oral-B onderhouden

Naast de genoemde tips, moet je je elektrische tandenborstel na gebruik elke dag reinigen met kraanwater om tandpasta en vuil te verwijderen.
• Poets niet te hard. Als je teveel druk uitoefent op de tandenborstel, zullen de haren sneller slijten en minder goed reinigen.
• Laat je tandenborstel rechtop staan als je hem niet gebruikt, zodat hij door de lucht kan worden gedroogd.

Tips voor je Oral-B® elektrisch tandenborstel
Oral-B tips onderhoud

• Vervang de borstelkop van je Oral-B® elektrische tandenborstel elke drie maanden, wanneer de blauwe Indicator®-haren half wit zijn of eerder als hij begint te slijten. Trek de oude borstelkop onder een rechte hoek van de basis af en plaats op dezelfde wijze een nieuw exemplaar.
• Als het de eerste keer is dat je het product gebruikt, moet je de batterij voor gebruik volledig opladen. Dit kan tot 16 uur duren.
• Zodra de basis van de elektrische tandenborstel volledig is opgeladen, moet je hem gebruiken totdat hij helemaal leeg is. Laad hem daarna weer volledig op, in plaats van dit tussen de gebruiksmomenten door te doen. Zo zal je batterij langer meegaan.
• Als je een SmartGuide™-scherm op je elektrische tandenborstel hebt, zal je twee nieuwe AA-batterijen moeten gebruiken.