AEG CX7 banner

WIJ DEDEN DE TEST!

De dagen worden korter, de blaadjes vallen van de bomen en het durft al eens goed koud te worden: het is herfst! Een periode waarin we steeds vaker binnen eten of spelen, maar ook een periode waarin stof, modder en andere vuiltjes zich in geen tijd op de meest onbereikbare plaatsen nestelen. Op zulke momenten heb je graag een gebruiksvriendelijke en krachtige stofzuiger bij de hand waarmee je alles eenvoudig kan schoonmaken. AEG wil hier, met de snoerloze CX7 steelstofzuiger, graag op inspelen. Het functionele ontwerp, de 180° Easysteer draaibaarheid en de hoogwaardige lithium TurboPower-batterij moeten schoonmaken een stuk aangenamer en sneller maken. Wij besloten de proef op de som te nemen en testte hem voor jou uit!

Neem bovendien deel aan onze wedstrijd en maak kans om het toestel te winnen!

SPECIFICATIES - IN THE BOX

  • Voltage: 18V
  • Autonomie: 35 min
  • Capaciteit stofkamer: 500 ml
  • Turboborstel: ja
  • 180° draaibaarheid
  • Lithium TurboPower batterij
  • Oplaadtijd: 4 uur
  • Parkeerstand: ja
  • Geluidsniveau: 79 dB
  • Zelfreinigende brushrollclean technologie
AEG CX7 steelstofzuiger
AEG CX7 oplaadstation
AEG CX7 kruimeldief

ERGONOMIE EN DESIGN

De CX7 is een stijlvolle stofzuiger die je zeker niet hoeft te verbergen wanneer vrienden en familie over de vloer komen. AEG heeft er bovendien alles aan gedaan om functionaliteit voorop te stellen. Zo is de stofzuiger o.a. voorzien van de 180° easysteer- draaibaarheid wat soepel draaien en bewegen mogelijk maakt, kan je het toestel eenvoudig gebruiken als kruimeldief en zijn alle knopjes eenvoudig bereikbaar.

De draadloze stofzuiger ligt voorts gemakkelijk in de hand, is absoluut geen zwaargewicht en beschikt over handige LED-lampjes waardoor je gemakkelijk stofzuigt op de meest donkere plekken. Het toestel, dat volledig vervaardigd is uit kunststof, is echter behoorlijk krasgevoelig. Zowel op het mondstuk als op de stofemmer zijn krassen duidelijk zichtbaar.

AEG CX7 batterijstatus
AEG CX7 ledlampjes

ZUIGKRACHT

De stofzuiger heeft 2 verschillende snelheidsstanden: de normale stand en de turbostand. Het verschil is enorm maar de normale stand doet zeker goed zijn werk. Om rap eens over de vloeren te gaan, raden we deze dan ook aan. Hierbij kan je eerst en vooral veel langer stofzuigen en is het krachtig genoeg om kleine vuiltjes mee op te zuigen. Als je grotere stukken vuil moet verwijderen is de turbostand eerder ideaal. Wij testte het uit met rijst, suiker en stukken rijstwafel.

Op parket en tegels zagen we dat bij de rijst niet alles direct werd opgenomen en dat stukjes in het rond vlogen. Hierdoor moesten we achteraf wel goed kijken of we alles mee hadden. Suiker was direct goed mee en de rijstwafel werd ook heel vlot opgenomen eens je het mondstuk een beetje boven de grond hief. Voor de rijst en de rijstwafel kan evenwel de geïntegreerde kruimelzuiger worden gebruikt.

Op de mat gaat wel alles vlot mee. Rijst en suiker waren met het mondstuk direct van de grond verwijderd en bij de rijstwafel zagen we hetzelfde resultaat als bij parket.

AEG CX7 stofzuigen 1
AEG CX7 stofzuigen 2
AEG CX7 stofzuigen 3
AEG CX7 stofzuigen 4

REINIGEN - BATTERIJ

De CX7 ziet er niet alleen goed uit, hij is ook héél eenvoudig schoon te maken. Zo is het toestel, aan de rechterkant van het mondstuk, voorzien van een pedaal waarmee je de Brushrollclean-technologie activeert. Druk je deze pedaal in, dan worden overtollige haartjes en vezels in geen tijd verpulverd dankzij de ingebouwde mesjes. Handig én hygiënisch, aangezien je nu geen haren meer uit de stofzuigerborstel moet halen. De stofemmer is voorts makkelijk schoon te maken, maar net zoals alle andere steelstofzuigers op de markt kruipen er hier en daar wel wat kruimels in de kleine holtes. Deze dien je te verwijderen met je vingers wat dan weer minder hygiënisch is.
 

Koop je een draadloze steelstofzuiger, dan is een goede accu van groot belang. Volgens AEG, kan je met de CX7 zo’n 35 min stofzuigen. Wij deden de test met de normale stand, en overtroffen de aangegeven tijd met ongeveer 6 minuten. AEG geeft echter geen exacte tijdsduur voor het gebruik in de turbostand. Wijzelf konden zo’n 13 minuten aan volle kracht stofzuigen, niet slecht dus! Tijdens het stofzuigen lees je, aan de hand van de digitale display, eenvoudig af hoe lang je nog kan schoonmaken. Is je batterij leeg? Dan schuif je als het ware de stofzuiger in het meegeleverde oplaadstation. Leuk, aangezien je geen gedoe meer hebt met kabels.

AEG CX7 stofzuigen 5
AEG CX7 stofzuigen 6
AEG CX7 stofzuigen 7

TO BUY OR NOT TO BUY?

Een functionele en stijlvolle stofzuiger met LED-lampjes, BrushRollClean- functie en geïntegreerde kruimeldief: de CX7 van AEG wist ons te verrassen! Wij raden deze stofzuiger aan voor kleinere huizen, een appartement of voor op kot waar niet veel plaats is voor stockage maar waar een goede stofzuiger zeker van pas komt.

WINACTIE: AEG CX7

Ons rest nog slechts één taak: een nieuwe eigenaar zoeken voor deze stofzuiger*. Wil jij graag kans maken om de AEG CX7 te winnen?
Deelnemen aan onze wedstrijd kan tot en met 31/10/2018 23u59 Veel succes!

*Het winnende product werd getest door het Krëfel team.

Deze wedstrijd is afgelopen.
Winnaars: Kirsty H., Inge D.B., Sylvie D.