Kärcher VC5 banner

WIJ DEDEN DE TEST!

De herfst is nu al even in het land. Regen, wind, zon... De periode waarin modder, kleine blaadjes en andere vuiltjes zich sneller een weg in huis vinden. Een stofzuiger die rap kan opladen, met een goede zuigkracht komt dan zeker goed van pas. De VC5 van Kärcher heeft 3 vermogensstanden en kan hiermee tussen de 15 en 60 minuten stofzuigen. Zijn compact design zorgt ervoor dat alles gemakkelijk opgeborgen kan worden en stofzuigen hierdoor geen last meer is.

Neem bovendien deel aan onze wedstrijd en maak kans om het toestel te winnen!

SPECIFICATIES - IN THE BOX

  • Magnetische parkeerpositie
  • Energieklasse: A
  • Geluidsniveau: 75,5dB/A
  • Gewicht zonder toebehoren: 3,2kg
  • Telescopische zuigbuis
  • Plintenzuigmond
  • Meubelborstel
  • Bekledingszuigmond
  • Automatische filterreiniging
Kärcher VC5 in de doos 1
Kärcher VC5 in de doos 2

ERGONOMIE EN DESIGN

Comfort staat bij de VC5 van Kärcher op de eerste plaats. Zo kan je de borstels makkelijk vervangen, het reservoir eenvoudig legen en bestaat de steelstofzuiger over stevige materialen en een handige parkeerpositie. Het toestel is bovendien heel gemakkelijk op te bergen. Doordat de telescopische buis uitschuifbaar is, kan het toestel heel compact en klein worden. Stockeren in kleine kasten of andere opbergruimtes is dus voor dit design geen enkel probleem.

Om van borstel te veranderen, wordt een handig schuifsysteem gehanteerd. Hierdoor kunnen de onderdelen niet geforceerd raken door moeilijke kliksystemen. Bij het toestel wordt een plintenzuigmond,

meubelborstel en bekledingszuigmond geleverd. De VC5 beschikt verder over een magnetische parkeerpositie. Deze werkt wel enkel wanneer de telescopische buis volledig naar beneden geschoven is en de magneten elkaar zo gaan raken.

De draadloze stofzuiger ligt goed in de hand, al is het toch wel een vrij zwaar model. 3,2 kg lijkt geen zwaargewicht maar om het toestel boven je te heffen, moet je toch al wat kracht zetten. Tijdens het stofzuigen op plinten en matten voelt het toestel wel minder zwaar aan. Door het flexibel gewricht is de VC5 ook gemakkelijk te gebruiken en levert hij een goede prestatie.

Kärcher VC5 stofzuigen 1
Kärcher VC5 stofzuigen 2

ZUIGKRACHT

De stofzuiger heeft 3 verschillende snelheidsstanden. Stand 1 kan voornamelijk gebruikt worden bij de kleinere klusjes, zoals het kuisen van de zetels en gevoelige stoffen. Om grotere stukken vuil te verwijderen, kan je beter gebruik maken van stand 2 en 3. Wij testten het uit met rijst, suiker en stukken rijstwafel.

Op het parket en de mat werden suiker en rijst vrij snel en gemakkelijk opgenomen. Enkel op het einde begon de rijst wat op te hopen maar door het mondstuk even op te heffen komen de rijstkorrels weer vrij

en kan je verder schoonmaken. Hetzelfde verhaal bij de rijstwafel. Hierbij kan echter beter gewerkt worden zonder mondstuk.

Over het algemeen waren we heel tevreden over het resultaat. Vooral stofzuigen op de mat ging enorm gemakkelijk en snel. De grootte van het reservoir was wel een klein minpunt, gezien het vrij snel volledig vol zat. Indien je grotere stukken vuil moet stofzuigen is het direct legen van het reservoir dus aangeraden.

Kärcher VC5 batterijlader
Kärcher VC5 mondstukken
Kärcher VC5 batterij

REINIGEN - BATTERIJ

Kärcher VC5 design

Het reinigen van de VC5 is heel eenvoudig! In het begin was het een beetje zoeken hoe het reservoir moest worden losgemaakt van het toestel, maar eens je het doorhebt, gaat het vrijwel vanzelf. Zoals eerder vermeld is het stofreservoir vrij klein. We raden dan ook aan om na elke stofzuigbeurt het reservoir leeg te maken. Zo verlies je zeker geen zuigkracht en ondertussen wordt de filter en het reservoir ook goed onderhouden.

Hoe het reservoir openen:
“Je legt het toestel op de zijkant met het poort voor het opladen naar boven gericht. Daar zie je de filter zitten door een klein scherm. Plaats je duim hiertegen en de rest van je vingers zet je tegen de telescopische buis. Schuif hieronder je vingers en hef zo het onderdeel met filter en reservoir op. Heb zeker geen schrik om een beetje kracht te zetten, dit is normaal.”

Over de batterij kunnen we niets dan positief zijn. Wij hebben de stofzuiger op stand 3 getest en daarmee geraakten we gemakkelijk over de 15 minuten. Tijdens deze sessie werd er zowel op tapijt, parket en tegels gestofzuigd.

TO BUY OR NOT TO BUY?

De VC5 is een enorm compacte stofzuiger die zeker tegen een stootje kan. Iets wat we eerlijk gezegd wel verwachten van het merk Kärcher. De zuigkracht zit goed, het toestel is enorm flexibel en er zijn tal van accessoires meegeleverd die ervoor zorgen dat al je oppervlakken gemakkelijk gereinigd kunnen worden.

WINACTIE: KARCHER VC5

Ons rest nog slechts één taak: een nieuwe eigenaar zoeken voor deze stofzuiger*. Wil jij graag kans maken om de VC5 van Kärcher te winnen?
Deelnemen aan onze wedstrijd kan tot en met 20/11/2018 23u59. Veel succes!

*Het winnende product werd getest door het Krëfel team.

DEZE WEDSTRIJD IS AFGELOPEN
Proficiat, Chantal S. en Sonja V.a