Whirlpool review

WIJ DEDEN DE TEST!

Doorheen het jaar wil je graag al je voedingswaren en drank koel houden. Dan grijp je bij momenten graag iets makkelijk uit de koelkast. Met de W7 8210 OX koel-vriescombinatie van Whirlpool kan je nu je etenswaren en drank nog beter bewaren voor een lange periode. We besloten om deze koelkast uit te testen. Dankzij een uitermate koeling, snelkoel- en snelvriesfunctie én een strak design is deze koelkast een musthave in elke keuken.

 

SPECIFICATIES

 • ALGEMEEN
 • Gewicht: 74kg
 • Totaal volume: 338 liter
 • Volume koelkast: 234 liter
 • Volume diepvriezer: 104 liter
 • Energieklasse: A++
 • Klimaatklasse: SN-T
 • Vriessysteem: No Frost
 • Type koeling: Dynamisch
 • Vershoudzone: 0°C zone

 

 • FUNCTIONALITEITEN
 • Fresh Box+
 • Total No Frost
 • Uitschuifbare plateau's

 

 • ACCESSOIRES
 • Eierhouder
 • Ijsblokjesvorm
 • Easy-access lade
 • Glazen legplateaus

INSTALLATIE EN GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID

 

 

Zo goed als alle koelkasten hebben tegenwoordig dezelfde klassieke, rechthoekige vorm. Whirlpool zorgt echter voor een moderne touch die mooi past in zo goed als elke keuken.

De koelkast is niet veel groter dan de meeste standaardmodellen op de markt, waardoor je toch voldoende plaats hebt in je keuken. Je houdt er best rekening mee dat je koelkast juist rechtstaat. Om te voorkomen dat de koelkast te veel naar voor of achter helt, kan je een waterpas gebruiken om dit te controleren en de pootjes verstellen zodat de koelkast volledig recht staat.

Je kan hem bovendien ook gemakkelijk installeren, zo hoef je enkel de stekker in het stopcontact te steken. Om er zeker van te zijn dat er geen onaangename geurtjes zitten in de koelkast, kan je best alle schappen reinigen met lauw water en bicarbonaat voor je de koelkast aansluit op het elektriciteitsnet. Daarna kan je met een droge doek alle schappen en lades afdrogen. Om de koeling te stimuleren kan je best ook wat flessen water in de koelkast plaatsen.

Wij vonden dat de koelkast wel erg goed koelt. We stelden deze koelkast in op 4°C, de ideale temperatuur om bacteriën tegen te gaan. Een koelkast koelt ook beter met een temperatuurratio tussen 4°C à 6°C.

FUNCTIONALITEIT

Met de Whirlpool W7 8210 OX haal je een koelkast in huis die beschikt over een brede waaier aan functionaliteiten.

Zo kan je naast de snelkoel- en snelvriesfunctie kiezen uit: 6th Sense Control, Freshbox+ en nog meer:

 

6th Sense Control

De 6th Sense Technologie detecteert temperatuurveranderingen door externe oorzaken zoals het openen van de deur. Hierdoor herstelt de temperatuur van de koelkast zich snel waardoor de kwaliteit van je etenswaren en drank niet verloren gaan. Dit klopt want we vonden zelf dat onze voedingswaren en drank goed gekoeld bleven. Ook voor de diepvriezer is dit belangrijk want zo voorkom je vriesbrand op je voedsel, wat ervoor zorgt dat je je voedsel niet nog eens extra moet ontdooien.

6th Sense

 

 

 

Freshbox+

Freshbox+

Voor de liefhebbers van verse groenten en fruit kan je met de Freshbox+ al je heerlijke groenten en fruit in de beste omstandigheden bewaren. Bij deze functie kan je zelf de luchtvochtigheid van de koelkast in deze lade aanpassen. Stel dat je meer fruit hebt dan groenten in deze box, dan kan je best kiezen voor een minder vochtige omgeving. Bij groente kies je dan best voor een meer vochtige box.

 

 

 

Easy-access lade

Met de Easy-access lade kan je een product dat je direct wil gebruiken uit deze uitschuifbare lade halen. Daarnaast beschikt deze koelkast ook over uitschuifbare plateau’s. Die zijn uitschuifbaar tot 12 cm en biedt eenvoudige toegang tot producten die achteraan de koelkast liggen.

Easy-access lade

 

 

 

controlepaneel

LED-controlepaneel

Dit vinden we misschien wel het mooiste en meest eenvoudige aan deze koelkast. Dankzij dit bedieningspaneel kan je de temperatuur instellen tussen de 2°C en 8°C. Dit omdat dit de ideale temperatuurratio is voor een koelkast. Met een simpele toets op de temperatuurknop kan je dit instellen. Onderaan het bedieningspaneel vind je de snelvriestoets voor de diepvriezer. Dit zorgt ervoor dat je je voedselwaren in je koelkast sneller kan koelen om verderf tegen te gaan. Je kan de koelkast ook gemakkelijk uitschakelen door op de AAN/UIT knop te drukken.

 

 

 

Anti-fingerprint

Dankzij de anti-fingerprint behuizing van je koelkast hoef je je geen zorgen te maken over vingerafdrukken, stof en krassen die op de deur blijven staan. De anti-fingerprint behandeling zorgt ervoor dat deze eenvoudig te verwijderen zijn.

Anti-fingerprint

 

TO BUY OR NOT TO BUY?

Na het testen van de Whirlpool W7 8210 OX koel-vriescombinatie zijn we best tevreden over de resultaten. Soms is het wat zoeken naar de juiste temperatuur voor de koelkast, maar de koeling van onze producten in de koelkast was zeker in orde. Ook wat de vriezer betreft zijn we zeker tevreden over het feit dat deze goed invriest zonder dat we ijsvorming hebben. Zo zijn we ook tevreden over de snelkoel- en snelvriesfunctie waardoor onze producten in een mum van tijd gekoeld/ingevroren waren. Kortom, wie graag een degelijke koelvriescombinatie in huis wil hebben, kiest dus best voor de Whirlpool W7 8210 OX!

 

WINACTIE: WHIRLPOOL W7 821O OX koel-vriescombinatie

 

Deze actie is afgelopen! De winnaars van deze wedstrijd zijn: Nathalie B. en Françoise L., Proficiat!
Nog vragen? Wij helpen je graag verder!
category-image
category-image
category-image
category-image