Rowenta AirForce 360 banner

   WIJ DEDEN DE TEST!

   Het is zomer! Dat betekent mooi weer, barbecueën en natuurlijk feestjes organiseren! Gezellig cocktails drinken, tafelen met familie of vrienden en tot in de vroege uurtjes dansen op de laatste zomer hits. Plezier gegarandeerd…! Tot je de volgende ochtend opstaat en moet beginnen aan de opkuis. Een goede stofzuiger kan dan wonderen doen. Wij hebben de nieuwe Rowenta Air Force 360 steelstofzuiger uitgetest. De hoge zuigkracht, het ergonomische design en de krachtige lithium-ion batterij moeten je huis weer in een mum van tijd laten stralen. Wij besloten de proef op de som te nemen en testte hem voor jou uit! Ook benieuwd naar onze bevindingen? Lees ze hier!

   Neem bovendien deel aan onze wedstrijd en maak kans om het toestel te winnen!

   SPECIFICATIES - IN THE BOX

   • Led- lampjes
   • Oplaadstation
   • Capaciteit stofkamer: 400ml
   • Autonomie: 30 min
   • Steelstofzuiger Air Force 360 bestaande uit:
   • Geïntegreerde kruimeldief
   • Combi borstel
   • Kiezenzuiger
   • Mini Turbo bostel
   • Meubel opzetstuk
   • Mini rubberen/ stof borstel
   Rowenta AirForce 360 kruimeldief
   Rowenta AirForce 360 accessoires
   Rowenta AirForce 360 oplaadstation
   Rowenta AirForce 360 telescopische buis
   Rowenta AirForce 360 mondstuk
   Rowenta AirForce 360 borstel

   ERGONOMIE EN DESIGN

   Rowenta AirForce 360 stofzuigen

   De Air Force 360 is wit van kleur met hier en daar een bruine tint. De steelstofzuiger heeft een modern design, past bij zowat elk interieur en kan je dus gerust laten staan in jouw living of keuken. De meegeleverde combiborstel is voorzien van een flexibele buis, waardoor je gemakkelijk op moeilijk bereikbare plaatsen kan stofzuigen (onder zetels of stoelen bijvoorbeeld). Ook handig zijn de geïntegreerde LED-lampjes in het mondstuk. Hierdoor kan je gemakkelijk stofzuigen op de meest donkere plekken en zie je meteen hoeveel stof en vuil er op de grond ligt.

   Wanneer we de steelstofzuiger voor het eerst in handen kregen viel ons meteen op hoe licht en ergonomisch gemaakt het toestel is. Vanaf je de stofzuiger aan zet, gaat alles praktisch vanzelf. ->

   Rowenta AirForce 360 opladen

   De rubberen wieltjes rijden vlot door op zowel parket en tegels als op tapijt. Ook moet je de aan- knop niet voortdurend ingedrukt houden om te kunnen stofzuigen waardoor je geen last meer hebt van pijnlijke vingerkrampen. Je kan het toestel bovendien ook heel eenvoudig ombouwen tot kruimelzuiger. Zo zuig je het vuil eenvoudig weg op tafel of op andere moeilijk bereikbare plekjes.

   De onderdelen van de steelstofzuiger werken tot slot allemaal via een handig klik-of schuifsysteem. De kleine rubberen/stoffen borstel, het meubel opzetstuk en kierenzuiger die aan de kruimeldief moet worden vastgemaakt, werken via het schuifsysteem. De combiborstel, turboborstel en de steel worden vastgeklikt met een speciaal lock systeem.

   ZUIGKRACHT

   Rowenta AirForce 360 mondstuk 2
   Rowenta AirForce 360 batterij
   Rowenta AirForce 360 mondstuk 3
   Rowenta AirForce 360 technologie

   Zowel op tapijt als op parket ging het stofzuigen bijzonder vlot. Het toestel werkt met 2 snelheidsstanden: de normale stand en de extra turbostand. Gebruik je de normale stand, dan stofzuig je steeds met een continue zuigkracht, die voldoende krachtig is om kleine vuiltjes mee op te zuigen. Krijg je het vuil moeilijker weg of moet je grote stukken vuil verwijderen? Dan is de handige boostfunctie ideaal.

   Wij testte de zuigkracht uit met rijst en suiker en ondervonden absoluut geen probleem. Verbazingwekkend aangezien we de turbostand niet eens dienden te gebruiken. De Rowenta Air Force 360 heeft ons dus zeker overtuigd op vlak van zuigkracht. Wat ons tot slot wel opviel is het dat het toestel vrij veel lawaai maakt (85dB) in vergelijking met soortgelijke steelstofzuigers. Hoewel het verschil niet enorm groot is, vonden wij het wel merkbaar. Toch een puntje om rekening mee te houden wanneer je bijvoorbeeld in een appartement woont of zou moeten stofzuigen in het bijzijn van een slapend kindje.

   REINIGEN - BATTERIJ

   Rowenta AirForce 360 kruimedief 2
   Rowenta AirForce 360 filter

   Ook de batterij stelt niet teleur. Bij een combinatie van tapijt, tegels en parket hebben we een goed half uur aan één stuk kunnen stofzuigen in de normale stand. Wanneer we het toestel hierna wouden reinigen waren er echter wel een paar zaken die niet even vlot verliepen.

   Wanneer je het stofreservoir wenst te legen, moet je de hendel aan de kruimeldief omhoog trekken om het reservoir te openen. Om dit te doen moet je wel wat kracht gebruiken waardoor dit de eerste keren moeilijk gaat. Maar oefening baart kunst, na een aantal pogingen ging het al snel een stuk vlotter. ->

   Het reinigen van de combi borstel is daarentegen wel heel eenvoudig. Zo zijn er 2 gleuven voorzien in de borstel waardoor je er gemakkelijk in kan met bijvoorbeeld een schaar (moest er toch wat haar blijft vastzitten in de borstel).

   De filter van de Air Force 360 is gemaakt van wasbaar schuim waardoor deze heel licht en flexibel is. Maandelijks moet de filter afgespoeld worden onder stromend water van de kraan. Vervolgens wring je de filter uit zodat het overtollige water verwijderd wordt en laat hem ten minste 18 uur drogen in de zon. Na 1 jaar moet de filter vervangen worden om optimale filtratie te blijven garanderen.

   TO BUY OR NOT TO BUY?

   De Rowenta Air Force 360 is een echte krachtpatser die ook nog eens een mooi, modern design heeft. De steelstofzuiger ligt enorm goed in de hand, kan eenvoudig omgetoverd worden tot kruimeldief en is absoluut geen zwaargewicht. Enige (kleine) minpuntjes: het toestel maakt net iets meer lawaai in vergelijking met soortgelijke toestellen en het legen van het reservoir vraagt wel wat oefening. Of wij het toestel een aanrader vinden? Absoluut.

    

   WINACTIE: ROWENTA AIR FORCE 360

   Ons rest nog slechts één taak: een nieuwe eigenaar zoeken voor deze stofzuiger*. Wil jij graag kans maken om de Rowenta Air Force 360 te winnen? Neem dan voor 16/08/2019 deel aan onze wedstrijd. Veel succes!

   *Het winnende product werd getest door het Krëfel team.

    

   DEZE WEDSTRIJD IS GESLOTEN
   Proficiat, Myriam C. en Brigitte D.
   Stuur bericht