Samsung T7: Wij deden de test


Win een Samsung T7 portable SSD van 500GB (blauw/rood)! Wij hebben deze SSD getest voor jou ! Ontdek hier wat we van deze kleine krachtpatser denken !

Wat is een SSD? Als je nog geen antwoord hebt op deze vraag, zal je na het lezen van deze review aangenaam verrast zijn! Een SSD (of Solid State Drive) is een schijf voor het opslaan van gegevens op het zogenaamde "flash"-geheugen. De voordelen van een SSD zijn onder andere een hogere snelheid, een voorbeeldige duurzaamheid, een lager stroomverbruik en een uitstekende schokbestendigheid. Het zijn deze voordelen die hem onderscheiden van een conventionele harde schijf (HDD - Hard Disk Drive), die je over het algemeen tegenkomt wanneer je op zoek bent naar externe opslagruimte voor je computergegevens. Goed om te weten is dat dit onderscheid evenzeer bestaat voor interne schijven die in computers zijn geïntegreerd als voor externe schijven zoals deze Samsung T7. Snel en eenvoudig te gebruiken: sluit gewoon de USB-kabel aan en je bent klaar om je gegevens veilig op te slaan! De Samsung T7 is ook draagbaar, dus je hoeft hem niet in het stopcontact te steken.
Introductie van de Samsung T7


Wij mochten van Samsung enkele weken de T7 SSD uitproberen en waren uiteraard heel benieuwd naar de resultaten. Het toestel is beschikbaar in 2 versies: een klassieke versie die beschikbaar is in 3 capaciteiten (500 GB, 1 TB en 2 TB) en in 3 kleuren (grijs, blauw en rood); en een "Touch"-versie die een vingerafdruklezer heeft, ook beschikbaar in 3 capaciteiten en in 2 kleuren (zwart en grijs). De door ons geteste versie was de klassieke 500GB versie.

Gekenmerkt door zijn afmeting van 8,5 x 5,7 x 0,8 cm die letterlijk in de hand past, en zeer klein is in vergelijking met de concurrentie of een klassieke schijf, is de T7 ook zeer aangenaam en gemakkelijk te dragen! Je kan hem zelfs in je broekzak bewaren, omdat hij erg licht is met een gewicht van slechts ongeveer 58 gram. Dit hebben wij echt als een voordeel ervaren. Je kan hem namelijk gemakkelijk meenemen naar het werk. Ook is hij ideaal voor studenten die een back-up nodig hebben om mee te nemen naar de les of naar de bibliotheek.


 • Verschillende capaciteiten en kleuren beschikbaar

 • Normaal of "Touch" gamma

 • Gemakkelijk mee te nemenTopprestatie


Met NVMe PCIe-technologie belooft de Samsung T7 een sequentiële lees/schrijfsnelheid tot 1050/1000MB/s, wat ongeveer twee keer zo snel is als zijn voorganger, de Samsung T5. En het mag gezegd worden: we waren aangenaam verrast! Wat een genot is het om bestanden zo snel naar je externe schijf te kunnen overbrengen. Vooral voor wie vroeger wel eens uren heeft moeten wachten tijdens het verplaatsen van grote bestanden...

Een ander interessant aspect is dat zelfs bij het verplaatsen van zeer grote bestanden we geen enkel geluid of overmatige opwarming van het apparaat hebben opgemerkt. Ook is de reeks uitgerust met een USB 3.2 Gen.2 (10Gb/s) interface die de gebruikers, vooral degenen die haast hebben, zullen appreciëren! Om van deze snelheid te kunnen profiteren, moet je echter eerst de beschikbare USB-interface op je computer controleren, want als deze niet de nodige 10Gb/s overdracht biedt, zullen de theoretische snelheden naar beneden moeten worden bijgesteld.


 • Lees/schrijfsnelheid van 1050/1000 MB/s

 • USB 3.2 Gen.2-interface (10Gb/s)

 • Verhoogde snelheid in vergelijking met een HDD (en een minder recente SSD)!Je gegevens overal veilig


Op het gebied van gegevensbeveiliging biedt Samsung ons, naast de mogelijkheid om onze gegevens te beschermen met een wachtwoord, ook de mogelijkheid om dit te doen via vingerafdrukauthenticatie met het "Touch"-assortiment! Aangezien het door ons geteste model geen deel uitmaakt van de Touch-serie, konden we deze functionaliteit niet testen, maar de feedback die we op het internet hebben gelezen is vrij positief. Merk ook op dat deze sterk beveiligd is met 256-bit AES-encryptie, en dat het mogelijk is om verschillende vingerafdrukken toe te voegen, in het geval dat de SSD bijvoorbeeld in familieverband wordt gedeeld. Deze eigenschap is ook ideaal in het geval van herhaaldelijk gebruik onderweg, aangezien de schijf in dit geval vaker onbeheerd kan zijn en dus geschikt is voor veel studenten of werknemers zonder vaste werkplek. De definiëring van een vingerafdruk en een wachtwoord gebeurt via een zeer intuïtieve beheersoftware.

SSD staat voor Solid State Drive, wat betekent dat hij is gebouwd zonder bewegende onderdelen. Hierdoor is een SSD minder kwetsbaar dan een traditionele harde schijf. De metalen behuizing van de T7 zou je data zelfs beschermen bij vallen tot 2 meter (Wij deden deze test liever niet!). Echter vinden we geen indicatie van certificering tegen schokken noch bescherming tegen water en stof. Wel heb je bij de T7 de zekerheid van een beperkte garantie van 3 jaar.


 • Gegevensbescherming via wachtwoord en/of vingerafdruk ("Touch" gamma)

 • AES 256-bit encryption

 • Theoretische schokbestendigheidEen compatibiliteit die iedereen zal bevallen!


Of je nu een computer hebt met alleen USB-C poorten, een computer met de meer conventionele USB-A of een computer met beide mogelijkheden: je zal geen probleem hebben met het aansluiten van de SSD op je computer! In de doos vind je namelijk twee aansluitmogelijkheden: USB C-to-C type en C-to-A type. Neem afscheid van de adapters!

Dankzij de Samsung T7 heb je geen compatibiliteitsproblemen met je besturingssysteem. Of je PC nu een Windows, Mac of Linux besturingssyteem heeft, de Samsung T7 is met zijn standaard exFAT-bestandssysteem direct bruikbaar. Ook kan je hem gebruiken met je Android toestellen, gameconsoles, enz...


 • USB-kabel type C-to-C en type C-to-A in de doos

 • Bestandssysteem (exFAT) compatibel met al je apparaten
To buy or not to buy?


Na het testen van de Samsung T7 kunnen we zeggen dat we aangenaam verrast zijn door dit kleine maar niet minder krachtige toestel! Op het gebied van ontwerp, prestaties en veiligheid overtuigde het assortiment ons unaniem. De overdrachtssnelheid- en omvang is verrassend goed, je kan de T7 makkelijk overal mee naartoe nemen en bovendien is ook de gegevensbescherming niet buiten beschouwing gelaten!

Hoewel de prijs in vergelijking met een traditionele schijf wel wat hoger ligt, is een SSD over het algemeen compacter, betrouwbaarder en sneller. Deze snelheid en duurzaamheid rechtvaardigen de prijs van de Samsung T7 (en T7 Touch met vingerafdrukbeveiliging die nog iets hoger ligt). Het hangt immers ook af van hoeveel we bereid zijn te betalen om onze kostbare gegevens zo goed mogelijk te bewaren. Dit aspect zou de komende jaren moeten verbeteren voor SSD's, maar is nog steeds een belangrijk beslissingspunt bij het doen van een aankoop.

Wij raden daarom de Samsung T7, in zijn normale versie of "Touch", aan voor mensen die het op prijs stellen om hun gegevens op dezelfde manier te kunnen ontgrendelen als hun telefoon en soms hun computer. In het bijzonder voor studenten en werknemers die het overal mee naartoe willen nemen, en vooral voor degenen die van snelle datatransfer houden, als het binnen je budget past!
Winactie: Samsung T7 500GB


De wedstrijd is afgelopen.

Proficiat aan Filip S. en Vanessa A., beiden winnen een Samsung T7 500 GB
!
Ontdek het volledige assortiment