galaxy-header

Samsung Galaxy S10

 

Ontdek alle geruchten

Op de Galaxy S10 is het momenteel nog even wachten, tot 20 februari. Dan mogen we ons weer opmaken voor de jaarlijkse release van de nieuwe reeks Galaxy smartphones van Samsung. De teller staat ondertussen op 10 en als we de geruchten mogen geloven, gaat ook dit nieuwe model de concurrentie het nakijken geven. We overlopen alle “rumours”.

 
Een 6+ inch scherm met ingebouwde vingerafdrukscanner

Dit jaar geen twee modellen zoals bij de vorige release met de Galaxy S9 en Galaxy S9+, maar nu zullen maar liefs drie S10-modellen het levenslicht zien. De toestellen hebben een schermdiagonaal tot 6,4 inch scherm en het nieuwste vlaggenschap zal ook een infinity display krijgen, beter bekend als het afgeronde ontwerp van het scherm. Alle modellen worden uitgerust met een ultrasonische vingerafdrukscanner onder het scherm. Daarnaast zal de standaard irisscanner plaats ruimen voor een full facial recognition systeem, vergelijkbaar met de FaceID toepassing van Apple.

 
Camera achter het scherm

Om een volledig Infinity-O-scherm te bekomen, zou de selfiecamera, of meerdere selfiecameras, ingebouwd worden achter het scherm van de Galaxy S10. Zo krijg je dus meer scherm op eenzelfde schermgrootte. Op de achterkant van de nieuwe smartphones worden er 3 camera’s geplaatst en dus geen 4 zoals bij het recente Galaxy A9-model. De focus wordt gelegd op veel lichtinval voor nog scherpere fotografie in moeilijke lichtomstandigheden, zo zou de hoofdcamera 12 megapixels bevatten met een diafragma van f/1.5.

 
Onder de kap - ondersteunen van 5G

Al die mooie features worden zo goed als zeker ondersteund door de laatste versie van Android, namelijk Android Pie. De Galaxy S10 zou voorzien worden van de Snapdragon 855 en Exynos 9820 chipset, meer dan kracht genoeg om alles aan sneltempo te verwerken. Alhoewel nog niet actief in België, zou het topmodel van de nieuwe Galaxy S10-serie ook 5G ondersteuning bieden. Qua opslagcapaciteiten wordt er gesproken over 2 versies, een 64 GB en een 128 GB uitvoering. En mede dankzij een 3.700 mAh-batterij heb je voldoende power om vlot de dag door te komen.

 

Wees er als eerste bij

Wil je op de hoogte gehouden worden van de launch van de nieuwe Samsung Galaxy smartphone? Laat je gegevens in het formulier achter! Zo ben je als eerste op de hoogte.

 

 

Ontdek de huidige Galaxy S9 reeks nu bij Krëfel.