Samsung POWERstick PRO banner

WIJ DEDEN DE TEST!

Tijdens warme zomerdagen kiezen we al snel om ramen en deuren open te zwieren. Stof, zand en andere vuiltjes nestelen zich vervolgens in geen tijd op de meest onbereikbare plaatsen. Op zulke momenten heb je graag een hanteerbare, lichte stofzuiger bij de hand waarmee je alles eenvoudig kan schoonmaken. Samsung wil hier, met de snoerloze PowerStick Pro steelstofzuiger, graag op inspelen. De hoge zuigkracht, het ergonomische design en de krachtige lithium-ion batterij moeten schoonmaken een stuk aangenamer en sneller maken. Wij besloten de proef op de som te nemen en testte hem voor jou uit!

Neem bovendien deel aan onze wedstrijd en maak kans om het toestel te winnen!

SPECIFICATIES - IN THE BOX

  • Capaciteit: 0,35l
  • Batterij type: Li-ion
  • Oplaadtijd: 270 min
  • Voltage: 32,4V
  • Filter: HEPA- filter
  • Gewicht: 2,95 kg
  • Batterij: Verwijderbaar
  • Tot 40 minuten batterijduur
  • Tot 150 watt aan zuigkracht
  • Geluidsniveau: 73 dBA (Turbo: 82dBA)
Samsung POWERstick PRO in de doos
Samsung POWERstick PRO mondstuk
Samsung POWERstick PRO kruimeldief
Samsung POWERstick PRO borstel
Samsung POWERstick PRO kierenzuiger
Samsung POWERstick PRO borstel 2
Samsung POWERstick PRO telescopische buis
Samsung POWERstick PRO batterij

ERGONOMIE EN DESIGN

Je bent ervoor of niet: de PowerStick Pro heeft een opvallend futuristisch design en lijkt wel uit een Star Wars-universum te zijn neergedaald. Geen wonder dat onze mannelijke collega’s de stofzuiger meteen in de hand hadden. Samsung heeft goed nagedacht over het ergonomische aspect van het toestel. Het handvat is voorzien van een gepatenteerde Flex knop waarmee je de steel tot wel 50° kan buigen en zo eenvoudig onder zetels en kasten kan schoonmaken.

Het toestel ligt bovendien enorm goed in de hand, geeft amper weerstand bij het stofzuigen en is bijzonder flexibel. Heb je kleine handen, dan is de Flex Knop, vanwege zijn positie, niet altijd even eenvoudig te bereiken. Voorts is de onderkant van de buis bijzonder krasgevoelig en missen wij de handige LED-lampjes op het mondstuk die wél aanwezig zijn op andere steelstofzuigers.

Samsung POWERstick PRO flex
Samsung POWERstick PRO mini turboborstel
Samsung POWERstick PRO 1
Samsung POWERstick PRO mondstuk 2

ZUIGKRACHT

Tapijt, parket of tegels: met de PowerStick Pro kan je gerust op alle type vloeren stofzuigen. Je gebruikt hier bovendien slechts één universeel mondstuk voor, wat het schoonmaken een stuk eenvoudiger en aangenamer maakt. Opvallend: vooral op tapijt was de stofzuiger bijzonder doeltreffend!

Samsung POWERstick PRO stofzuigen 1

De stofzuiger heeft 2 verschillende snelheidsstanden: de normale stand en de turbo stand voor extra zuigkracht. Het verschil tussen beide standen is opvallend groot. Begrijp ons niet verkeerd, met de normale stand kan je dagelijks vuil zoals haar of stof vlot schoonmaken. De turbo stand doet alles gewoon zo veel sneller en vlotter!

Gebruik je de PowerStick Pro om grotere stukken vuil op te zuigen? Dan zet je het universele mondstuk best even aan de kant. Oké, een groot deel van het vuil wordt gewoon opgezogen, maar er blijven opvallend veel restjes achter voor én onder het mondstuk. Vormt dit een probleem? Niet noodzakelijk. Je kan de stofzuiger namelijk eenvoudig omtoveren tot een kruimeldief. Het vuil verdwijnt dan in geen tijd!

 

REINIGEN - BATTERIJ

De PowerStick Pro heeft niet alleen een leuk design, hij is ook héél eenvoudig schoon te maken.

Zo kan je de borstel in één vloeiende beweging verwijderen uit het universele mondstuk. Overtollige vuiltjes en haartjes verzamelen zich vervolgens aan de uiteinden, wat het reinigen een stuk aangenamer maakt.

Ook de stofemmer is makkelijk schoon te maken, al kruipen er hier en daar wel wat kruimels in de kleine holtes. Deze dien je te verwijderen met je vingers wat niet altijd even hygiënisch is. Ga je voor een grondige schoonmaakbeurt van de stofemmer, dan heb je nog steeds een doekje (en kleine handen) nodig om het overtollige vuil te verwijderen.
 

Koop je een draadloze steelstofzuiger, dan is een goede accu van groot belang. Volgens Samsung, kan je met de PowerStick Pro zo’n 40 min stofzuigen. Wij deden de test, en zaten na een goed half uur reeds met een lege batterij. Toegegeven, we gebruikten verschillende accessoires (borstels) waardoor de accu sowieso minder lang meegaat. Met de krachtige turbostand konden we 7 min lang schoonmaken.

Opvallend én handig: je kan de batterij heel eenvoudig verwijderen en deze vervolgens vervangen met een reserveaccu.

Samsung POWERstick PRO stofzuigen 2

TO BUY OR NOT TO BUY?

Een futuristisch design, een handige Flex-knop en krachtige turbofunctie: de PowerStick Pro heeft ons aangenaam verrast en weet een sterke indruk achter te laten. De vele meegeleverde accessoires maken het schoonmaken bovendien een stuk eenvoudiger. Of de batterijduur van maximaal 40 minuten voldoende is, betwijfelen wij. Gelukkig is de handige vervangbare batterij een echte lifesaver.

 

WINACTIE: SAMSUNG POWERSTICK PRO

Ons rest nog slechts één taak: een nieuwe eigenaar zoeken voor deze stofzuiger*. Wil jij graag kans maken om de Samsung PowerStick Pro te winnen?
Deelnemen aan onze wedstrijd kan tot en met 1 augustus. Veel succes!

*Het winnende product werd getest door het Krëfel team.

Winnaar: Noelle Y.