Advies tondeuses
Advies tondeuses
Advies tondeuses

Tondeuses

Ben je op zoek naar de gepaste tondeuse, maar weet je niet goed wat kiezen? Dan helpen we je bij Krëfel graag uit de nood. Opdat je de juiste tondeuse kiest, hebben we voor jou de belangrijkste kenmerken eens op een rij gezet. Nog niet duidelijk? Gebruik onze productadviseur en vind jouw ideale toestel in enkele klikken.
Deel

4 opties voor de ideale tondeuse

Tondeuses snoer

Met of zonder snoer

Een tondeuse met of zonder snoer? Beide hebben hun voor- en nadelen. Zo heb je met een snoerloze tondeuse meer bewegingsvrijheid, maar moet je deze geregeld opladen. Bij een tondeuse met snoer heb je dan weer minder bewegingsvrijheid, maar is de motor vaak krachtiger. Ook moet je deze nooit opladen.

Tondeuse instelbare kammen

Instelbare kammen

Hou je van variatie en wissel je graag van kapsel? Of wil je met één toestel alles kunnen? Met een tondeuse met instelbare kam heb je meer mogelijkheden dan met een vaste kam. Dankzij de verschillende lengte-instellingen kan je kiezen hoe kort je je haar scheert (tot 0.5 mm). Zo geef je jezelf elke dag een andere look.

Tondeuse uitdunfunctie

Uitdunfunctie

Een uitdunfunctie is geen must maar het is wel een leuke nice to have. Zo is het ideaal voor iemand met dikker en moeilijker haar. Dankzij de uitdunfunctie kan je dan je kapsel wel gemakkelijker in model brengen. De uitdunfunctie zorgt er namelijk voor dat het volume van je haar afneemt.

Tondeuse onderhoud

Onderhoud

Het onderhouden van je tondeuse is zeer belangrijk. Hoe beter je de tondeuse reinigt, hoe hoger zijn prestaties blijven. Naast het spoelen van de kop, is het ook belangrijk om de messen op tijd te oliën. Zo blijven ze scherp waardoor je steeds dezelfde prestaties verkrijgt als bij je eerste scheerbeurt.

Het gepaste kapsel

Tondeuse army style

Army style

Wil je zo kort mogelijk scheren om een zo goed als kaal resultaat te verkrijgen? Dan kies je best voor een scheerhoogte van 1 millimeter, of korter. Voor een langer maar nog steeds gemillimeterd kapsel gebruik je best een tondeuse met verschillende scheerstanden tussen de 1 en 3 millimeter.

Tondeuse kort

Kort

Als je geen gemillimeterd haar wil maar toch een kort kapsel verkiest, dan is variatie in scheerlengte belangrijk. Over het algemeen scheren mannen met een kort kapsel het haar aan de zijkanten wat korter dan boven op het hoofd. Hiervoor gebruik je best een tondeuse met verschillende scheerlengtes tussen de 4 en de 16 millimeter.

Tondeuse lang

Lang

Heb je een langer kapsel? Dan gebruik je best een tondeuse met een lengtestand vanaf 16 millimeter of langer. Weet wel dat een langer kapsel moeilijker is om te onderhouden en het dus ook wat oefening vergt om langere lokken mooi te trimmen. Bovendien valt nat droog haar iets korter dan nat/vochtig haar. Pas dus zeker op dat je niet te kort trimt.

Geüpdatet op 08 mrt. 2023
  • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
  • BTW BE 0400.673.544
  • Copyright 2024