smartphones-header

 

Smartphone kopen? Wij helpen je graag verder!

Tijd voor een nieuwe smartphone? Bij Krëfel helpen we jou graag verder zodat je zeker het ideale toestel vindt in het brede aanbod. Je kan ook altijd eens langsgaan in één van de 75 Krëfel-winkelpunten om advies te krijgen van onze productspecialisten.

 
 

Belangrijke kenmerken en nieuwe trends.

Elk jaar komen er veel nieuwe smartphones op de markt en is het niet altijd gemakkelijk om de juiste keuze te maken. Bij het kiezen van je nieuwe smartphone is altijd interessant om te bepalen wat je er vooral wilt mee doen.

 

Games spelen

Gamen op een smartphone wordt steeds populairder. Denk maar aan Pokemon GO, Fifa, Fortnite… De meeste games worden visueel mooier en zwaarder waardoor je smartphone een aantal eigenschappen nodig heeft. 32 GB aan opslagcapaciteit, 3GB werkgeheugen en een Full HD scherm.


Smartphones voor gaming >
Foto's en video's

Foto’s en video’s maken met een smartphone is steeds meer en meer populair. Je gaat misschien binnekort op reis en dan wil je elk moment haarscherp vastleggen. Hierbij is een camera van 16 megapixels nodig en 32 GB aan opslagcapaciteit.


Smartphones voor optimale foto’s en video’s >
Bereikbaar zijn op 2 nummers

Een toestel voor zaken en één voor privégebruik is mogelijk, maar met een dual sim smartphone heb je alles in 1 toestel. Dit zijn smartphones waar plaats is gemaakt voor 2 simkaarten, zodat je op beide nummers tegelijk bereikbaar bent.


Smartphones met dual sim >
 
Touch ID

De Touch ID of vingerafdruklezer is een functie die op meer en meer smartphones geintegreerd wordt. Hiermee kan je bijvoorbeeld sneller je smartphone ontgrendelen in plaats van een code.

Tegenwoordig is de Touch ID functie ook heel vaak terug te vinden in applicaties van online shoppen en betalingen, waardoor je gewoon met je vinger de nieuwste kleren kan kopen.


Smartphones met Touch ID >
Dolby Atmos

Dolby Atmos is een nieuwe geluidservaring waarbij elke speaker een afzonderlijk geluid kan voortbrengen. Dolby Atmos is vooral populair bij homecinema’s, maar tegenwoordig is het ook steeds meer en meer terug te vinden in smartphones. Hierdoor beleef je video's of muziek op jouw smartphone veel intenser.


Smartphones met Dolby Atmos>
Edge 2 edge display

Een smartphone met een edge 2 edge display is een smartphone waarbij de hele voorkant van het toestel gebruikt wordt als scherm. Hierdoor is er praktisch geen enkele zichtbare knop meer. Dat maakt het design van de smartphone heel special en uniek.


Smartphones met edge 2 edge-scherm >
 

Smartphones per merk.
 

 

Verleng de batterijduur van je smartphone.
 

Een groot minpunt van smartphones blijft nog altijd de beperkte batterijduur, hoewel de nieuwste toestellen met betere accu's worden voorzien. Met een paar essentiële tips kan u al heel wat batterij uitsparen.

 

  • Vliegtuigmodus

Hoewel je waarschijnlijk zo goed mogelijk bereikbaar wilt blijven kan je je  afvragen of het wel nodig is het toestel altijd aan te hebben. Zeker als je slaapt. In de vliegtuigmodus worden alle verbindinen uitgezet, waardoor de telefoon vooral in stand-by-modus veel minder energie verbruikt. Bovendien kost het in- en uitschakelen van de vliegtuigmodus weinig energie dus is het zeker iets om te overwegen wanneer je weet dat je je smartphone enkele uren niet zal gebruiken.

 

  • Dataverbinding

Dataverbinding zoals 4G, Wi-Fi, Bluetooth,... slurpt op een dag heel wat batterijcapaciteit weg. Het is dus aan te raden om in een keer dataverbinding aan te zetten om alle mails en social media te checken in plaats van 4G of Wi-Fi de hele dag te laten aanstaan.

 

  • Helderheid en achtergrond

Smartphones worden groter en het beeldscherm verlichten kost energie. Het kan interessant zijn om het beeldscherm te zo vaak mogelijk te dimmen. Hierdoor kan je je smartphone nog altijd gebruiken en bespaar je heel veel batterijcapaciteit. Een handige functie die de meeste smartphones hebben is om de helderheid automatisch te laten aanpassen aan de omgeving. Zo zal je in een donkere omgeving weinig helderheid nodig hebben.

 

Accessoires.
 

Je nieuwe smartphone heeft de juiste accessoires nodig om je toestel helemaal te personaliseren. Ontdek hier ons breed assortiment aan hoesjes & screen protectors, powerbanks en geheugenkaarten.

 

Hoesjes & Screenprotectors

 

- iPhone Hoesjes & Screenprotectors

- Samsung Hoesjes & Screenprotectors

- Huawei Hoesjes & Screenprotectors

- Universele Hoesjes & Screenprotectors

Powerbanks

 

- Capaciteit batterij : < 5000 mAh

- Capaciteit batterij : ≥ 5000 mAh

Geheugenkaarten

 

- Capaciteit geheugen : < 32 GB

- Capaciteit geheugen : ≥ 32 GB