Logo
   Categorieën
   student laptop
   student laptop
   student laptop

   Top 5 studenten laptops

   Op zoek naar een nieuwe studenten laptop maar weet je niet waar te beginnen? Een nieuwe laptop kiezen voor je studies is nooit gemakkelijk. Wij zetten je met deze top 5 alvast op weg zodat ook jij zonder problemen de juiste laptop kan vinden!
   Deel
   MSI

   5. MSI Katana GF76 11UC-656BE

   Ben jij iemand die naast het studeren zijn laptop ook vaak gebruikt voor te gamen. Dan is deze gaming laptop ideaal. Met zijn groot 17,3 inch Full HD display kan je de kleinste details zien tijdens je lange studeer sessies of naschoolse ontspanning. De 144hz refreshrate zorgt ervoor dat alle beelden helder, vloeiend en scherp worden weergegeven. 

   Verder heeft deze laptop een Intel Core i7 processor én 512 GB opslagcapaciteit. Die ervoor zorgen dat je laptop steeds vlot werkt ook al gebruik je zwaardere programma’s of grote bestanden. 

   Deze gaming laptop is voorzien van een toetsenbord met rode achtergrondverlichting die samen met het zwarte design zorgen voor een strak geheel. 

   Een nadeel aan deze laptop is echter het gewicht. Met zijn 2,6 kg is hij zeker niet de lichtste dit kan het moeilijk maken om hem van en naar de les mee te nemen. 

   Aangezien deze laptop niet de goedkoopste is en vanwege zijn beperkte mobiliteit (grootte en gewicht) hebben we deze op de 5de plaats gezet.

   chromebook

   4. ASUS Chromebook C423NA-EB0657

   Indien je je laptop enkel gaat gebruiken om te noteren en opstellen te schrijven dan kan je ook altijd gaan voor deze ASUS Chromebook C423NA-EB0657. Deze Chromebook is met zijn Intel Celeron N3350 processor niet zo krachtig als de andere modellen in dit lijstje. Maar kan voldoende zijn voor mensen die hun laptop buiten het studeren niet zo veel gebruiken. 

   Deze laptop heeft 8 GB werkgeheugen en 64 GB opslagcapaciteit. Vooral de opslagcapaciteit is aan de weinige kant maar aangezien deze laptop een geheugenkaartlezer heeft kan je dit makkelijk zelf uitbreiden. 

   Deze laptop draait niet op Windows of MacOS maar draait op het ChromeOS besturingssysteem van google. Dit betekent dat de laptop minder uitgebreid is als het neerkomt op software en apps. 

   Verder beschikt deze Chromebook over een FULL HD display, USB-C poort en is hij met zijn 14 inch display en 1,34 kg gewicht de meest mobiele laptop uit dit lijstje.

   lenovo

   3. Lenovo IdeaPad 3 15ITL05

   Op nummer 3 staat een zeer goede Allrounder. Deze IdeaPad 3 heeft een Intel Core i5 processor en bevat net zoals de gaming laptop van MSI 512 GB opslagcapaciteit. Maar is met zijn 15,6 inch Full HD display wel een stuk kleiner en weegt ook maar 1,7kg

   Wat we wel een beetje missen is de aanwezigheid van een USB-C poort maar voor de rest heb je wel een ruime keuze aan poorten waaronder een geheugenkaartlezer, HDMI poort en voldoende USB poorten

   Het toestenbord van deze IdeaPad 3 15ITL05 bevat een numeriek klavier wart altijd van pas komt bij het snel invoeren van cijfers maar mist wel achtergrondverlichting wat in donkere ruimtes niet altijd even handig is. 

   Wat de batterij betreft scoort deze laptop niet geweldig goed, maar indien dit voor jou niet zo’n probleem is heb je prijs/kwaliteit wel een geweldig toestel.

   acer-aspire

   2. Acer Aspire 5 A515-56-54QK - Pure Silver

   Deze trendy laptop doet het op vele vlakken even goed als de IdeaPad 3 15ITL05 maar steekt er op bepaalde vlakken net iets bovenuit. Het grote verschil is de 16GB werkgeheugen i.p.v. 8 GB werkgeheugen. Dit zal ervoor zorgen dat de laptop vlotter blijft werken wanneer je veel dingen tegelijk aan het doen bent. 

   De Acer Aspire 5 A515-56-54QK bevat geen geheugenkaartlezer maar wel een USB-C poort. Dit zal handig van pas komen als binnenkort de universele laadkabel (USB-C)- weer wordt geïntroduceerd. 

   De Lenovo laptop op plaats 3 en deze Acer laptop zijn qua grootte identiek maar de Acer laptop is met zijn 1,9 kg wel net iets zwaarder. 

   Deze strakke laptop heeft ook nog wat extra functies zoals een vingerafdrukscanner en een stijlvol zwart toetsenbord. Ook de batterij doet het in verhouding met de Lenovo IdeaPad 3 15ITL05 een stuk beter, wat altijd van pas komt. 

   Omdat deze laptop vrijwel dezelfde prijs heeft als de Lenovo IdeaPad 3 15ITL05, maar op verschillende vlakken toch net iets beter is staat deze verdiend op de 2de plaats.

   macbook-air

   1. MacBook Air (2022) 13" M2-chip 256 GB

   We gaan meteen met de deur in huis vallen. Nee deze laptop is absoluut niet goedkoop. Maar wat maakt hem dan toch de ideale studenten laptop? 

   Deze MacBook Air (2022) ziet er niet alleen heel goed uit, hij is ook nog eens ontzettend praktisch zo is hij met zijn 13,6 inch Liquid Retina display niet alleen heel compact, hij biedt ook de beste schermresolutie van alle laptops in dit lijstje. Ook is hij met zijn 1,24 kg bijzonder licht. Dit is heel handig wanneer je als student de laptop vaak met je moet meenemen. 

   Hij is niet alleen zeer mobiel, hij is dankzij de nieuwe M2-chip ook nog eens zeer krachtig. Hierdoor is hij geschikt voor een grote groep studenten. Volg je een grafische richting dan kan je wellicht beter kijken naar zijn nog sterker broertje de MacBook Pro. 

   Wat ook vrij uniek is op de markt is de batterijduur van deze MacBook Air. Met een batterijduur van maar liefst 15u laat hij de concurrentie ver achter zich en dit is misschien wel een van de grootste verkoopargumenten van deze laptop. 

   Met zijn 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslagcapaciteit kan je er vlot mee werken en dit een hele (studie) dag lang!

   Nog meer tips nodig? Bekijk onze youtube video!

   Volg ons

   Ontdek onze socialemediakanalen

   Ontvang de strafste promoties en nieuwtjes in jouw mailbox

   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

   Geüpdatet op 22 aug. 2022