top-10-studentenlaptops-header

 

Studentenlaptops

 

Het nieuwe academiejaar loert alweer om de hoek, dat betekent stevig blokken, papers schrijven maar natuurlijk ook héél wat plezier maken! En of je er nu al de kriebels van krijgt of niet, je kan er maar best goed voorbereid aan beginnen! Of je nu vaak papers moet schrijven, foto’s-en video’s moet bewerken of simpelweg graag notities maakt tijdens de les, een studentenlaptop is onmisbaar doorheen het drukke academiejaar.

Maar welke studentenlaptop is geschikt voor jou? Wij maken alvast een selectie en helpen je bij het kiezen van de ideale studentenlaptop.

 

 

 

Gewicht

Je nieuwe studentenlaptop zal je waarschijnlijk vaak moeten dragen in een rugzak. Hierbij is het belangrijk om te weten indien je liever wil investeren in een lichte laptop met een kleiner scherm, of misschien toch een zwaardere laptop met een groter scherm. Kies je voor een lichtere studentenlaptop dan zit je goed met een scherm die niet groter is dan 14 inch.

Accuduur

Niets is vervelender dan in de les te zitten en weer moeten zoeken naar een stopcontact in de buurt. Om zeker te zijn dat je lang genoeg zonder stroom kan werken moet je zeker een studentenlaptop kiezen die zeker 8 uur op de batterij kan werken. Hiermee ben je ook zeker dat je niet altijd je stroomkabel moet meesleuren.

Verslagen en presentaties

Indien je voor richting gaat waar je vooral je studentenlaptop nodig zal hebben voor verslagen en presentaties, kan je ook steeds voor een 2-in-1 laptop gaan. Dit zijn studentenlaptops dat je ook als touchscreen kan gebruiken. Deze studentenlaptops zijn bovendien ook heel licht.

IT- of grafische richting

Heb je je ingeschreven voor een IT- of grafische richting? Wil je aan de slag als designer of als programmeur? In dit geval moet je zeker een studentenlaptop kiezen die zeer goed kan multitasken. Een studentenlaptop met 8GB werkgeheugen en een SSD (Solid State Drive) schijf zijn hierbij geen overbodige luxe.

 

Krëfel's keuze voor je nieuwe studentenlaptop:

 

Ontdek alle laptops bij Krëfel >   (<13") Ultra portable laptops >   (13" - 20") Laptops >   Intel® Core™ i7 laptops