Over Krëfel

Krëfel historiek... reeds meer dan 50 jaar!

Trouw aan haar afkomst en met een vastberaden kijk op de toekomst, zet de firma Krëfel haar evolutie verder volledig in lijn met de grondgedachte van haar stichter, de heer Auguste Marcel Poulet. Voor zijn 2 zonen en zijn kleinzoon blijft dit een voortdurende uitdaging. Hun dagelijks beleid getuigt van een moderne en dynamische aanpak, zonder echter de waarden die sinds 1958 aan de basis van het succes liggen, te verloochenen. De bedrijfsfilosofie kan samengevat worden in 2 basisprincipes: een diepgaand respect voor de klanten en de wens om een ongeëvenaarde prijs en kwaliteit te leveren.

Krëfel werd in 1958 opgericht, en ontleende zijn naam, althans fonetisch, aan de Duitse stad Krefeld. Deze stad had een sentimentele waarde voor de heer Poulet die, kort alvorens zijn eigen bedrijf in België op te richten, in de omgeving van deze stad had gewerkt. Hij wenste aan de naam van zijn eigen bedrijf een Duits accent te geven, dat toen, en nu nog steeds, gelijkgesteld wordt met superieure kwaliteit en duurzaamheid.

De start van een groot avontuur, het ontstaan van een firma die 50 jaar later nog steeds een familiezaak is. De garantie van een gezond beleid voor de vele klanten en voor het personeel dat vandaag meer dan 1.100 personen telt.

Krëfel in het verleden, betekende postorderverkoop en de marktintroductie van producten die in de jaren '60 grote ophef maakten bij de huisgezinnen door hun zeer vernieuwend karakter: de zwart/wit-televisie, transistorradio's, bandopnemers maar ook automatische wasmachines, koelkasten, kookfornuizen, stofzuigers, koffiezetters en nog veel meer innoverende producten die het dagelijkse leven van de huismoeders drastisch veranderden. Hoevelen onder hen kregen geen eenvoudiger leven met meer vrije tijd, dankzij Krëfel?

In de loop van de jaren werden de productassortimenten en de productkeuze uitgebreid en nam de oppervlakte van de verkooppunten toe. De eerste verkooppunten stelden zich tevreden met een oppervlakte van 60 m², maar vanaf 1990 opende Krëfel zijn eerste verkooppunt van 1.000 m². Door de evolutie van het bedrijfsleven werden commerciële centra opgericht aan de rand van de grote steden en natuurlijk wou Krëfel hier niet ontbreken.

Vandaag de dag is het merendeel van de Krëfel verkooppunten, met grote verkoopoppervlakte zelfs tot meer dan 3.000 m², gelegen in de commerciële verkoopcentra aan de rand van de steden, in de nabijheid van de grote toegangswegen.

In 2006 opende Krëfel zijn eerste Megastore in Anderlecht. Dit verkooppunt van bijna 4.000 m² groot, maakt deel uit van een nieuwe generatie verkooppunten van Krëfel. Het verkooppunt is bijzonder modern en toont de laatste trends van morgen. Via hightech eilanden creëert men sfeer en kan men de toestellen zelf uittesten.

In de Krëfel verkooppunten vindt u alle huishoudtoestellen voor in de keuken, voor het onderhoud, het wassen - adembenemende productassortimenten - maar ook producten voor uw ontspanning of telecom-artikelen: 'hightech' audio- en video-/DVD-technologie, home cinema systemen, camcorders, LCD, LED, plasma tv's, vaste of mobiele telefoontoestellen, faxtoestellen, computers, games, en nog zoveel meer. Hoeveel Belgen bezitten geen TV, hifiketen, GSM, enz. aangekocht bij Krëfel?

Hoeveel Belgen zijn niet reeds de gelukkige eigenaars van een Krëfel keuken, aangekocht in de keukenshowrooms die geïntegreerd zijn in 33 Krëfel Keukens verkooppunten. De Krëfel keukens zijn ontworpen met de nadruk op design, duurzaamheid en ergonomie. Daarenboven zijn ze van Duitse kwaliteit met een uitstekende Krëfel prijs. Maak een afspraak met onze keukenspecialisten, zij werken voor u een plan op maat uit!

Hoevelen onder u werden niet reeds bekoord door het warme onthaal van het verkooppersoneel in de verschillende winkelpunten? Hoevelen onder u werden niet reeds aangenaam verrast door de gezellige werksfeer, de orde, de netheid en de striktheid die in elk van onze winkels heerst; hoevelen onder u hebben niet reeds kunnen genieten van de ruime dienstverlening die Krëfel aanbiedt?

  • - Krëfel Budget Card om de betaling van uw aankopen te vergemakkelijken
  • - Leveringen binnen de 48u, heel vaak gratis
  • - Verlengde garantie
  • - Raadgeving en afhandelen van formaliteiten bij GSM-activaties
  • - Huwelijkslijsten
  • - Garantie van de laagste prijzen
  • - Snelle en professionele naverkoopdienst met bruikleentoestellen voor bepaalde artikelen
  • - ...

Verkooppunten die zeer gemakkelijk bereikbaar zijn, zeer ruim, zeer aantrekkelijk, zeer goed ingericht, waar u een warm onthaal krijgt, waar u zoveel keuze, een perfecte dienstverlening, uiterst scherpe prijzen en interessante betalingsfaciliteiten vindt. Krëfel had duidelijk begrepen dat u reeds overtuigd was, maar de directie wou nog verder gaan, zich nog meer engageren.

Zo kwam de firma in september 1997 naar buiten met de slogan "Welkom bij de club van gelukkige klanten!"

Een eenvoudig zinnetje dat ons dagelijks streven perfect omschrijft: uw tevredenheid, of beter nog, uw geluk. Alle medewerkers van Krëfel streven dit doel dagelijks na, zowel in de verkooppunten onder de verantwoordelijkheid van de managers, als op de hoofdzetel, het hart van het bedrijf.

Meer dan 30 jaar na de oprichting is de exploitatiezetel in Humbeek maar liefst 15 maal groter geworden! Momenteel beslaat de volledige site meer dan 45.000 m² waarin de opslagruimte en alle diensten geïntegreerd zijn. Er werd ook ruimschoots rekening gehouden met het milieu, door onder andere 2.200 zonnepanelen te installeren op de daken.

De dagelijkse bevoorrading van de verkooppunten, de goederenontvangst vanwege de leveranciers, de dagelijkse leveringen naar onze klanten toe, vereisen een uiterst gesofistikeerd informaticasysteem en een perfecte logistieke ondersteuning. De bedienden en arbeiders op de hoofdzetel hebben dezelfde doelstelling als ons verkooppersoneel in de verkooppunten: uw toetreding tot onze club van gelukkige klanten.

Met steeds oog voor vernieuwing stelt Krëfel u zijn e-shop voor die u een greep biedt uit het ruime productassortiment, en u de mogelijkheid biedt om rustig thuis uw aankopen te doen. U bent slechts op een klik hiervan verwijderd, wij nodigen u uit om binnen te treden in ons virtueel verkooppunt.

Voor u zetten we de puntjes op de Ë!