vlog-header

 

Beginnen met vloggen: dit heb je nodig!

 

Altijd al gedroomd om de volgende YouTube-ster te worden? Als beginner is het zeker en vast even zoeken om de juiste vlog camera en accessoires te vinden. Maar geen paniek, wij zijn er om je verder te helpen. Dankzij onze tips en producten halen je video’s gegarandeerd meer views!

 

Welke camera heb ik nodig?

Als je wil starten met vloggen heb je uiteraard de juiste camera nodig. Het aanbod is enorm groot, dus waar moet je nu precies op letten?

Een eenduidig antwoord is er niet, je kan namelijk vloggen met verschillende camera’s. Waar je wel over moet nadenken is wat je wilt filmen én waar je wilt filmen. Je kan kiezen tussen een compact camera, reflexcamera of systeemcamera. De compact camera is... compact. Hij weegt zo goed als niets, je stopt hem gemakkelijk weg en neemt hem overal mee. Handig dus voor op reis! De systeemcamera en reflexcamera zijn wat groter, zwaarder en daarom minder praktisch om te vloggen. Wel kan je de lenzen aanpassen en bieden ze betere beeldkwaliteit

 

Ga voor de beste beeldkwaliteit!

Als je wil vloggen, is de kwaliteit van de video natuurlijk enorm belangrijk. Voor professionele video’s kan je best kiezen voor een camera die in 4K kan filmen. Deze resolutie is 4 keer zo hoog als Full HD waardoor je veel scherpe details kan vastleggen. Dit is ook handig wanneer je moet inzoomen in het beeld aangezien je dan weinig kwaliteit gaat verliezen.

Indien je graag slow motion video’s wilt maken, dan kies je best voor een toestel datzeker 120 frames per seconde kan filmen. Hiermee kan je het beeld tot 4 keer vertragen en behoud je een vloeiende video.

 

Kantelbaar scherm

Om het vloggen makkelijker te maken bestaan er nu ook een hoop camera’s met een kantelbaar scherm. Dit is zeer handig omdat je dan meteen kan zien of je goed in beeld bent. Je kan hiermee ook meteen nakijken of je belichting in orde is en of er op de achtergrond geen storende elementen staan.

Let er wel op dat je tijdens het opnemen niet naar het beeldscherm kijkt maar goed in de lens anders kijk je jouw volgers niet aan. Een kantelbaar scherm heeft ook als voordeel dat je nu makkelijk selfie’s kan nemen met een professionele camera.

 

Zorg voor een rustgevende achtergrond

Van plan om je eigen studio te bouwen? Ga dan eerst en vooral op zoek naar een geschikte ruimte in huis. Dat kan je keuken zijn maar ook een gewone kamer voor video’s over bijvoorbeeld de laatste snufjes. Vervolgens kan je beginnen aan de inrichting, belangrijk want dit wordt namelijk je achtergrond. Nu horen we je al afvragen “waar moet ik op letten als ik een professionele achtergrond wil?”

Het allerbelangrijkste is dat je geen overbodige voorwerpen hebt op de achtergrond. Denk maar aan rondslingerende kleren, lege dozen, etensresten, familiefoto’s, .. Om je hierop voor te bereiden kan je het best een ruimte uitkiezen en deze volledig leegmaken. Stap voor stap kan je dan kiezen om nuttige voorwerpen toe te voegen die meer vertellen over je thema. Denk maar aan leuke kookboeken bij kookvideo’s of een oude gsm bij technologie filmjes.

Om je achtergrond extra aantrekkelijk te maken kan je er ook voor kiezen om bij voorwerpen subtiele lampjes te plaatsen. Hierdoor schijnt dit licht ook op de achtergrond en geeft dit een extra touch aan je video’s door je achtergrond wat meer beleving te geven.

  • Verwijder alle storende elementen
  • Gebruik enkel voorwerpen in het thema van je onderwerp
  • Plaats enkele subtiele lampjes voor wat meer beleving in de achtergrond
 

De juiste accessoires als kers op de taart

Uiteraard heb je naast een camera en leuke achtergrond ook nood aan een paar essentiële accessoires. Een belangrijk gegeven in video is de belichting. Heb je een ruimte met voldoende natuurlijk licht? Perfect! Heb je dit niet, dan moet je op zoek gaan naar alternatieven. Zo kan je extra lampen aankopen of bijvoorbeeld een flitser gebruiken. Deze hebben namelijk vaak een ‘lampfunctie’.

Bij het vloggen wil je af en toe graag je handen vrij hebben, zo kan het al eens gebeuren dat je iets wenst te demonstreren. Een statief is hier de oplossing! Wil je graag een statief meenemen op reis? Geen nood, je hebt ze ook in compactere formaten.

Hoe meer je gaat vloggen, hoe meer beeldmateriaal je camera moet opslaan en hoemeer geheugen je nodig hebt. Het is dan ook essentieel om een geheugenkaart te kiezen met voldoende ruimte zodat je makkelijk een week kan vloggen, zonder dat je geheugenkaart vol is.

 

Ontdek onze aanraders

Stuur bericht
    • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
    • BTW BE 0400.673.544
    • Copyright 2022