Logo
   Categorieën
   meisjes kijkend naar telefoon
   gezin in zetel surft op internet
   gezin in zetel surft op internet

   Wat is multiroom wifi?

   Heb jij vaker last van langzame wifi? Zijn er bepaalde plekken in je huis waar je wifi dekking te wensen overlaat? Geniet van een stabiele verbinding in elke kamer van je huis dankzij een Multiroom of Mesh wifi systeem. Hier ontdek je wat Multiroom wifi is en wat het voor jou kan betekenen!
   Deel
   wifi dekking in huis

   Wat is multiroom wifi?

   Met een Multiroom wifi systeem creëer je een stabiele wifi verbinding met dekking over je hele woning door middel van één basis router aan te sluiten op je huidige router of modem. Deze staat op zijn beurt in verbinding met één of meerdere satellieten. Doordat deze met elkaar in verbinding staan en met elkaar kunnen communiceren zal je automatisch overal een even sterk signaal hebben. Ook zal je niet meer moeten switchen van netwerk wanneer je je op een ander verdiep verbindt omdat de Multiroom wifi het signaal van de dichtstbijzijnde satelliet automatisch doorgeschakeld naar jouw apparaat. Je kan deze satellieten ook vergelijken met een verlengstuk van je router. 

   In tegenstelling tot een traditioneel netwerk bevat een Multiroom wifi meerdere punten naar waar het verkeer wordt verzonden en ontvangen. Zo is de druk van al jouw apparaten op hetzelfde netwerk verdeeld over de verschillende satellieten.

   Afbeelding: TP-Link

   multiroom wifi versus traditionele wifi met versterker of access point

   Verschil met wifi versterkers of access points

   Een Multiroom wifi en een wifi versterker of een access point lijken hard op elkaar maar toch zijn er een aantal grote verschillen:

   Om snelheidsverlies te voorkomen maakt een Multiroom wifi satelliet een aparte verbinding met het basis station. Dit snelheidsverlies zal wél optreden bij het gebruik van een wifi versterker of een access point omdat een wifi versterker en access point in tegenstelling tot een Multiroom wifi slechts één satelliet heeft die communiceert met de router en je apparaten. 


   Een ander groot voordeel van een Multiroom wifi is het feit dat de router en de bijhorende satellieten worden gezien als één netwerk. Hierdoor moet je niet met elke satelliet apart verbinden zoals dat bij een wifi versterker of een access point wel het geval is. Bij de meeste fabrikanten krijg je een handige app waarmee je je Multiroom wifi gemakkelijk en vlot kan bedienen.

   multiroom wifi op kast

   Voordelen multiroom wifi

   • Multiroom wifi is betrouwbaarder en stabieler dan een traditioneel wifi netwerk.

   • Ingebouwde beveiliging: De meeste Multiroom wifi systemen hebben een ingebouwde firewall. Sommige beschikken over een virusscanner die je ook beschermt tegen virussen.

   • Ouderlijk toezicht: Bescherm je kinderen tegen ongewenste websites.

   • Je kan meerdere netwerken instellen zoals bijvoorbeeld een gastennetwerk.

   • Een Multiroom wifi is meestal universeel in functie en vervangt daardoor al je andere netwerkproducten zoals bijvoorbeeld een wifi versterker, een accesspoint of een powerline adapter.

   multiroom wifi 3 satellieten

   Hoeveel satellieten heb ik nodig voor mijn woning?

   Een multiroom wifi systeem bestaat altijd uit meerdere satellieten. Maar hoeveel je er koopt hangt sterk af van de grootte van je woning of het aantal kamers die je van wifi wil voorzien. Zo bestaan er systemen met 2, 3 of zelfs 4 satellieten afhankelijk van je behoeften. Bijna alle systemen laten het toe om satellieten toe te voegen. Indien je wifi dekking niet naar wens is kan je altijd overwegen een extra satelliet toe te voegen.

   • Appartement: 2 satellieten

   • Klein huis: 2 satellieten

   • Gemiddelde rijwoning: 3 satellieten

   • Vrijstaande woning: 3 satellieten

   • Villa: 4 satellieten of meer

   Volg ons

   Ontdek onze socialemediakanalen

   Ontvang de strafste promoties en nieuwtjes in jouw mailbox

   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

   Geüpdatet op 28 jun. 2022