Banner wearables

Een smartwatch, activity of fitness tracker kopen?

Ben je op zoek naar een stijlvolle smartwatch, activity- of fitness tracker? Maar weet je niet wat bij jouw past? Bij Krëfel helpen we jou graag verder zodat je zeker het juiste wearable vindt in het brede aanbod. Je kan ook altijd eens langsgaan in één van de 75 Krëfel-winkelpunten om advies te krijgen van onze productspecialisten.

 

Wat is het verschil tussen een smartwatch, activity- of fitness tracker?

Het verschil tussen een smartwatch en activity tracker of fitness tracker kan eenvoudig worden voorgesteld. Wil je een wearable dat je op de hoogte houdt van al je berichten? Kies dan voor een smartwatch. Of zoek je eerder een wearable dat je activiteiten en gezondheid monitort? Ga dan voor een activity tracker of fitness tracker. Ontdek hier alle verschillen:

Smartwatch  
Smartwatch

Met een smartwatch bekijk en beantwoord je al je berichten (oproepen, sms’en en emails) in één-twee-drie. Ook kan je apps installeren waardoor je up-to-date blijft van je sociale media en mis je geen enkel bericht van je vrienden. Daarnaast kunnen de meeste smartwatches jouw dagelijkse fysieke activiteit en hartslag opvolgen.

 

 • Wordt volledig geconnecteerd
Activity Tracker  
Activity Tracker

Activity trackers spitsen zich toe op de monitoring van je gezondheid en je beweging. Zo volgen ze je hartslag tijdens het sporten, het aantal calorieën dat je op een dag verbrandt, hoeveel stappen je op een dag zet en welke afstand je afgelegd hebt. Naast het verzamelen van gegevens over je inspanningen, houden sommige activity trackers je ook op de hoogte van inkomende oproepen en sms’en op je smartphone.

 • Meet jouw daily levensstijl
Fitness tracker  
Fitness tracker

Een fitness tracker geeft je de mogelijkheid om al jouw activiteiten te volgen van slapen tot wandelen, fietsen en zwemmen. De fitness tracker analyseert je afgelegde parcours, laat je trajecten plannen, trainingsprogramma’s downloaden... Én je uploadt en deelt je routes in no time.

 

 • Must-have gadget voor de echte sporter
 

Wat zijn de functies?

Beheer je oproepen.
Weiger of accepteer een inkomende oproep zonder je smartphone boven te halen. Met sommige smartwatches kan je zelfs bellen met je smartphone in je broekzak!

Luister naar muziek.
Luister naar al je favoriete songs van je smartphone met je smartwatch. Met de muziekfunctie kan je liedjes afspelen, pauseren en overslaan met één druk op de knop. Bij sommige smartwatches kan je zelfs liedjes opslaan.

Houd je hartslag onder controle.
Met de ingebouwde polshartslagmeter hou je je hartslag in balans. Of je nu rust of beweegt, je activity tracker of fitness tracker brengt je op de hoogte van je hartslag.

Volg al je sportactiviteiten.
Volg al jouw activiteiten van slapen tot wandelen, fietsen en zwemmen met de fitness tracker. Met behulp van GPS-tracking krijg je een uitgebreide analyse van het afgelegde parcours.

Connecteer je smartwatch, activity tracker of fitness-sporthorloge met je smartphone.
Blijf je graag up-to-date? Je kan je slimme horloge of activity tracker gemakkelijk verbinden met je smartphone.

Overzicht belangrijkste functies

Smartwatch*
 • Beheren van oproepen
 • Notificaties
 • Apps toevoegen
 • Muziek
 • ...
Activity tracker*
 • Hartslag
 • Stappenteller
 • Calorieën
 • Slaapanalyse
 • ...
Fitness tracker*
 • Hartslag
 • Beweging
 • Waterdicht
 • GPS-tracking
 • ...

*Opgelet, dit zijn de meeste voorkomende eigenschappen. Controleer dit steeds voor elk artikel.

 
 

Kies de perfecte smartwatch, activity tracker of fitness tracker voor jouw activiteit

smartwatches geschikt voor android
Modellen voor Android

Dankzij zijn Android besturingssysteem staat je smartwatch steeds in verbinding met je smartphone of tablet. Zoek de smartwatch die past bij je Android-smartphone of tablet.

smartwatches geschikt voor iOS
Modellen voor iOS

Op zoek naar een Apple Watch om je Apple collectie uit te breiden? Of zoek je een smartwatch die compatibel is met je iPhone of iPad?

 
Waterdichte smartwatches, activity trackers en fitness-sporthorloges
Waterbestendige modellen

Ga je graag zwemmen of trek je er vaak op uit? Kijk dan zeker of je smartwatch waterdicht is. Er bestaan nl. verschillende gradaties in waterbestendigheid.

autonomie smartwatch, activity tracker en fitness tracker
Lange batterijduur

Of je nu op vakantie bent in de natuur of gewoon aan het strand? Of gewoon lekker thuis blijft! Door de smartwatchs lange autonomie beleef je uren plezier!

 
smartwatches met GPS
GPS

Verbeter je tijden! De GPS-functie helpt jouw bij het analyseren van je afgelegde route tijdens het sporten. Zo blijf je steeds fit en gezond!

smartwatch, activity tracker en fitness tracker met hartslagmeter
Hartslagmeter

Ben je op zoek naar een manier om je trainingen te optimaliseren? De hartslagmeter analyseert je hartritme zowel tijdens als na het sporten. Zo verbeter je niet enkel je training, maar ook je gezondheid!

 
Smartwatches die muziek kunnen afspelen
Muziek

Sport je niet graag zonder muziek of zet je af en toe is graag muziek op? Neem dan zeker een kijkje naar ons gamma van smartwatches met muziekfunctie.

Look, design, stijl: modern/klassiek/sportief
Design

Heb je een klassieke stijl, ben je eerder casual, of heb je een sportieve look. Bij Krëfel vind je de smartwatch die past bij je look/outfit. Zo ben je stijllvol in alle situaties!

 

Compatibiliteit smartphone?

Voor je een smartwatch koopt, kijk je best of deze compatibel is met het besturingssysteem van je smartphone. Sommige smartwatches zijn merkgebonden en werken maar met één operating system (bv. iOS). Andere zijn dan weer geschikt voor verschillende besturingssystemen (bv. Android, iOS en Windows Phone). Let wel, de generatie van het besturingssysteem kan verschillen van smartwatch tot smartwatch. Bijvoorbeeld:

Samsung Galaxy Watch: iOS 9, Android 5
Apple Watch Series 4: iOS 12
Huawei Watch GT2: iOS 9, Android 4.4
Fitbit Charge 4: iOS 11, Android 7.0
Polar A370: iOS 8, Android 5
Fitbit Versa 2: iOS 9, Android 4.4

Controleer zeker en vast de compatibilteit met je smartphone voor je een smartwatch koopt.

Welke maat van polsbandje heb ik nodig*?

De maat van een polsbandje hangt af van de omtrek van je pols. Algemeen wordt er gesproken van Small en Large. Deze maten zijn echter niet universeel, maar variëren van merk tot merk.

Meet zeker je polsomtrek voor je een smartwatch, activity tracker of fitness-sporthorloge koopt! Bijvoorbeeld:

Fitbit: Small (140 – 170 mm) en Large (170 – 206 mm)
Apple Watch: Small (130 – 200 mm) en Large (140 – 210 mm)
Samsung Gear: Small (110 – 130 mm) en Large (200 – 230 mm)
Garmin: Small (122 – 188 mm) en Large (148 – 215 mm)
Polar: Small (130 – 185 mm) en Large (130 – 210 mm)
MyKronoz: Large (143 – 206 mm) en Xlarge (150 – 222 mm)

* De afmetingen van het polsbandje kunnen binnen het merk nog verschillen van model tot model.

 

Personaliseer je smartwatch, activity tracker of fitness tracker

Ben je op zoek naar een stijlvol polsbandje voor je smartwatch? Of wissel je al is graag af van kleur? Of is je horlogebandje versleten? Of heb je een drukke dag voor de boeg, maar past je polsbandje niet bij al je outfits? Ontdek hier ons uitgebreid gamma aan polsbandjes voor smartwatches, activity trackers en fitness trackers.

polsbandje voor smart horloge, activity tracker en fitness-sporthorloge