Banner adviespagina weerstations

Een weerstation kopen?

Ben je op zoek naar een stijlvol weerstation? Maar weet je niet wat bij jouw past? Bij Krëfel helpen we jou graag verder zodat je zeker het juiste weerstation vindt in het brede aanbod. Je kan ook altijd eens langsgaan in één van de 75 Krëfel-winkelpunten om advies te krijgen van onze productspecialisten.

 

Wat is een weerstation?

Een weerstation is een toestel, de naam zegt het zelf al, dat het weertype weergeeft. Weerstations hebben veel functies. Zo registreren ze de kamer– en/of buitentemperatuur. Ook meten weerstations de kamervochtigheid- en/of buitenvochtigheid. Verder nemen enkele ook de luchtdruk waar. Deze wordt door sommige weerstations weergegeven in een histogram. Bovendien geven enkele weerstations de evolutie van de temperatuur, vochtigheid en/of luchtdruk van de voorbije dagen weer. Alsook meten ze de windsnelheid en –richting.

Naast het registeren van deze weerfenomenen, kan het weerstation het weer ook voorspellen. Zo geeft het aan of het al dan niet zal gaan regenen of de zon zal schijnen. Tevens geeft het weerstation de tijd en datum weer.

Een weerstation heeft dus meer te bieden dan de dagelijkse weersverwachtingen. Het maakt met andere woorden jouw leven gemakkelijker.

Hoe werkt een weerstation?

 

Kies het perfecte weerstation voor jouw activiteit

weerstation met weersvoorspelling
Weersvoorspelling

Spreek je graag af met vrienden in het weekend, maar weet je niet welke activiteit te doen? Dankzij de weerstations met weersvoorspelling kies je het juiste evenement.

weerstation met pluviometer
Pluviometer

Ben je graag op de hoogte van waneer het regent of weet je niet hoeveel water je je planten moet geven. De weerstations met regenmeter waarschuwen je en helpen je bij het maken van de juiste beslissing.

 
weerstation dat kamertemperatuur meet
Kamertemperatuur

Heb je het graag knus en gezellig in je woning? Dankzij de weerstations met kamertemperatuur breng je je woning op temperatuur.

weerstation dat de kamervochtigheid meet
Kamervochtigheid

Hou je van een frisse wind door je huis? De weerstations met kamervochtigheid zorgen ervoor dat je huis steeds goed wordt geventileerd.

 
weerstation dat de buitentemperatuur meet
Buitentemperatuur

Nodig je graag vrienden uit voor een terrasje, maar weet je niet of het warm genoeg is? Neem dan zeker een kijkje naar onze weerstations die de buitentemperatuur meten.

weerstation dat de buitenvochtigheid meet
Buitenvochtigheid

Ben je net naar de kapper geweest en wil je je kapsel niet verpesten? Dankzij de weerstations met buitenvochtigheid behoud je je nieuwe kapsel.

 
weerstation dat de luchtdruk meet
Luchtdruk

Weet je ’s morgens niet wat aandoen? Dan helpen de weerstations met barometer jou uit de nood. Zo draag je steeds de perfecte outfit.

weerstation dat de buitenvochtigheid meet
Windsnelheid en -richting

Ga je graag wandelen of fietsen, maar hou je niet van een gure wind? De weerstations met windsnelheidsmeter helpen je bij het maken van de juiste keuze.