SGD-Lighting-Page-Banner-Mobile

Welke verlichting te kiezen voor je smart home?

Als je nieuw bent op dit gebied, is het kiezen en instellen van aangesloten verlichting voor je smart home een belangrijke stap. Je hoeft echter geen groot klusser te zijn! Kies nu je slimme huisverlichting.

Deel
SGD-Lighting-Page-Featurette1

Breng de kamers in je huis tot leven

Of het nu de woonkamer, de tuin, de
entertainmentruimte of de hoofdingang van uw huis is, verbind al je ruimtes en neem de controle over al uw verlichting door deze eenvoudig vanaf uw smartphone aan te passen. Je hoeft niet meer van kamer naar kamer te gaan om je lichten naar wens te kunnen regelen en een droomsfeer te creëren!

Ontdek vele functies

Controle van de sfeer: Met sommige merken kan je scenario's creëren met andere smart toestellen in huis en alle verlichting in je kamers regelen op basis van je stemming met behulp van een app op je smartphone. Aangesloten accessoires zoals schakelaars en bewegingssensoren kunnen je zo helpen de ideale sfeer te creëren.

Energie-efficiëntie: Optimaliseer je energieverbruik met slimme verlichting. Wanneer je je huis verlaat, kan je het vragen om onnodige lichten uit te doen en vice versa wanneer je terugkomt. Vergelijk de energielabels en kies uit de verschillende modellen het model dat
je het meest geschikt lijkt.

SGD-Lighting-Page-Featurette2

Verschillende verlichtingsstijlen

Dimbaar: Een lamp is dimbaar wanneer hij compatibel is met een dimmer. Deze dimmer kan rechtstreeks op de mobiele toepassing van het merk of als afstandsbediening worden gevonden. Hiermee kan je de verlichting in je ruimte versterken of dimmen naargelang je behoeften.

Instelbare kleur: Pas de temperatuur of kleur van je verlichting aan je stemming aan en verander de sfeer in je kamers om te ontspannen na een zware dag. Afhankelijk van het merk lamp kan je met de toepassingen van de fabrikant de kleur van je verlichting kiezen uit een breed gamma.

Besparingen met LED: LED lampen verbruiken 80 tot 90% minder energie dan halogeenlampen. Bovendien is hun levensduur veel langer.

Technische specificaties voor verlichting

SGD-Lighting-Page-FeatureList1.1

Wattage (W)

Het wattage van een gloeilamp wordt uitgedrukt in watt. Het staat voor het elektriciteitsverbruik, en is evenredig met het aantal lumen dat het produceert. Let op dat de verhouding tussen wattage en lumen niet rechtstreeks vergelijkbaar is tussen een ledlamp en een gloeilamp omdat de technologie verschillend is.

SGD-Lighting-Page-FeatureList1.2jpg

Soorten basissen

Alvorens een nieuwe lamp te kopen, is het van groot belang na te gaan of de lamp compatibel is met de armatuur waarop zij zal worden gemonteerd. Enkele van de meest voorkomende basistypes zijn: E27, E14, GU10.

SGD-Lighting-Page-FeatureList1.3jpg

Levensduur

De levensduur van een lamp wordt uitgedrukt in jaren, maar soms ook in uren. LED-lampen hebben een gemiddelde levensduur van 50.000 h - 100.000 h of ongeveer 6 tot 12 jaar.

SGD-Lighting-Page-FeatureList2.1jpg

Lichtstroom (Lumen)

Wat betekent de term "lumen" op de verpakking? Het vertelt je hoeveel licht een lamp uitstraalt. De hoeveelheid licht die je in een kamer nodig hebt, varieert van kamer tot kamer. De lumenoutput kan je helpen bepalen hoeveel lampen je voor elke kamer nodig hebt.

SGD-Lighting-Page-FeatureList2.2jpg

Kleurtemperatuur (Kelvin)

De kleurtemperatuur, uitgedrukt in Kelvin (K), geeft de kwaliteit van het licht aan. Hoe lager de kleurtemperatuur, hoe warmer het licht en omgekeerd. De kleurtemperatuur is onderverdeeld in drie delen: warm wit (2700 - 3200 K), neutraal wit (4000 K) en koel wit (> 5000 K).

Geüpdatet op 19 februari 2025