ecocheques

Betaal je aankoop met ecocheques. Ook online!

Producten kopen met ecocheques? Dat is tweemaal voordeel!

Ecologische producten kan je in België aankopen met ecocheques. Ook bij Krëfel kan je terecht met jouw ecocheques. Heb je bijvoorbeeld nood aan een nieuwe wasmachine, droogkast, koelkast, vaatwasser of televisie? Wij helpen je graag in je zoektocht naar een geschikt energiezuinig toestel dat je kan betalen met ecocheques!

Bekijk alle Eco Deals

Wat kan ik juist aankopen met ecocheques?

Producten die ecologisch zijn, mogen met ecocheques worden aangekocht. Ook bij Krëfel kan je dus terecht om jouw duurzame en energiezuinige toestellen aan te kopen. Zie je bij jouw toestel een groen ‘eco’-label staan? Dan kan jij dit product met ecocheques betalen!

Bekijk alle Eco Deals

 
Eco-signing

 

Vanaf welke energieklasse kan ik mijn ecocheques gebruiken bij elektronische toestellen?

 

Q&A

Q1. Hoe kan je je ecocheques in een Krëfel winkel gebruiken ?

Kies eerst voor een toestel waarbij ecocheques aanvaard worden. Je ontdekt dit snel door naar het 'eco'-label te kijken. Bekijk eerst de beschikbaarheid van het toestel in je favoriete winkel. Kom vervolgens naar je favoriete winkel om het toestel aan te kopen met je je papieren of digitale ecocheques of laat je toestel leveren na betaling.

Q2. Hoe betaal je met ecocheques bij een aankoop op de website?

Kies eerst voor een toestel waarbij ecocheques aanvaard worden. Je ontdekt dit snel door naar het 'eco'-label te kijken. Als je online met je papieren of digitale ecocheques wil betalen, kies je voor de optie "Betalen bij leveren". Bij de levering overhandig je dan jouw papieren cheques of betaal je met je digitale cheques.

Dit is niet mogelijk voor klein elektro aankopen zoals een sodastream of een elektrische step. Deze aankopen met ecocheques doe je best in de winkel.

Q3. Welke elektronische toestellen kan je met ecocheques kopen?

Je ecocheques kunnen worden gebruikt voor de aankoop van energiezuinige grote elektrotoestellen, tv’s, waterfilters/filterkannen, drankapparaten, elektrische steps, etc.

De voorwaarde is dat de toestellen voorzien zijn van het Europese energielabel A+, A++ of A+++ of de nieuwe energielabels vanaf maart 2021 voor de toestellen in de volgende categoriën: wasmachines en was-droogcombinaties, vaatwassers, koel-en vriestoestellen, monitors en televisies.

 • Wasmachines en was-droog: vanaf energieklasse A
 • Koel-en vriestoestellen: vanaf energieklasse D
 • Vaatwassers: vanaf energieklasse C
 • Televisies: vanaf energieklasse E
 • Monitors: vanaf energieklasse D

Hoe herken ik een toestel dat ik met ecocheques kan betalen?
Alle producten waarbij een groen"eco-label" staat vermeld op de productpagina. Je kan ze ook terugvinden via de filter "Ecocheques aanvaard' in de navigatiemenu aan de linkerzijde.

Q4. Wat als mijn toestel duurder of goedkoper is dan de waarde van mijn ecocheques die ik wil gebruiken?

Dan betaal je het overige bedrag met cash of met je bank- of kredietkaart. Maar wanneer je meer ecocheques hebt dan nodig, geven we geen geld terug op ecocheques.

Q5. Wat zijn ecocheques?

Sinds 2009 hebben Belgische werknemers recht op ecocheques, cheques bestemd voor de aankoop van producten en diensten met een ecologisch karakter. Het bedrag dat je aan ecocheques krijgt, kun je dus gebruiken voor de aankoop van bepaalde ecologische producten. De goederen die je met ecocheques kunt betalen zijn vastgelegd in een officiële lijst, die bestaat uit 7 categorieën: energie, hernieuwbare energie, water, mobiliteit, afval, bio en eco, natuur en tuin. Een ecocheque is 2 jaar geldig. Die geldigheidsduur kun je niet verlengen. Deze ecocheques worden uitgegeven door 4 uitgiftemaatschappijen: Sodexo, Edenred en Monizze. Uiteraard accepteren wij al deze ecocheques als betaalmiddel in onze winkels.

Nog vragen? Wij helpen je graag verder!
category-image
category-image
category-image
category-image
Stuur bericht
  • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
  • BTW BE 0400.673.544
  • Copyright 2022