GENERAL-Recyclage-services-banner-mobile
GENERAL-Recyclage-services-desktop
GENERAL-Recyclage-services-desktop

Krëfel recycleert jouw oude elektrotoestellen!

Bij Krëfel zijn we ons bewust van de ecologische impact die de productie van elektrotoestellen met zich meebrengt. Daarom is het belangrijk je oude toestellen te recycleren of ze een tweede leven te geven. Ontdek hier hoe je ons kan helpen om jouw gebruikte toestellen te recycleren en waarom dit zo belangrijk is!
Deel

Krëfel recycleert je oude elektrotoestellen!

GENERAL-Recyclage-services-feature-list-levering-feature-item-image

Bij je Krëfel levering

Wanneer je nieuwe toestel door onze medewerkers geleverd en geïnstalleerd is, nemen wij het oude toestel terug mee. Hierbij gaat het over groot elektro en televisies.

Ontdek meer
GENERAL-Recyclage-services-feature-list-levering-feature-item-magasins-image

In een Krëfel winkel

Breng gratis je oude elektrotoestellen, inktpatronen, gebruikte batterijen en lampen binnen in een van onze 75 winkelpunten. Je kan ze in de daarvoor bestemde bakken leggen.

GENERAL-Recyclage-services-featurette-recycler-utile-image

Nuttige recyclage

Door jouw oude elektrotoestel naar een inzamelpunt te brengen, krijgt het een kans op een tweede leven of om op de juiste manier gerecycleerd te worden. Op die manier draag je bij tot de vermindering van koolstofemissies en vermijd je dat schaarse of niet-hernieuwbare grondstoffen uitgeput raken. In 2020 werden 43 miljoen apparaten ingezameld, waarvan 92,7% werd gerecycleerd voor hergebruik! (bron: Recupel)

Wist je dat? Zelfs als je oud elektro toch verbrand moet worden omdat het geheel onbruikbaar is, wordt de opgewekte warmte van dit proces hergebruikt als energiebron. We kunnen dus gerust stellen dat gerecycleerde elektro-apparaten in België ten volste benut worden.

Recycler jusque dans les moindres détails

Recyclage tot in de kleinste details

Zelfs als je ervan overtuigd bent dat een toestel niet meer kan worden gebruikt, is het nooit helemaal verloren. Door een proces dat bekend staat als ‘urban mining’ kunnen zelfs de kleinste onderdelen van je apparaat een nieuw leven krijgen.

Smartphones bevatten bijvoorbeeld waardevolle grondstoffen als kobalt en koper, die na de recyclage van je toestel gerecupereerd kunnen worden. Door de groeiende technologiemarkt blijft de vraag naar deze materialen exponentieel stijgen, terwijl de grondstofvoorraden niet oneindig zijn. Door oude toestellen te recycleren zijn er meteen veel meer van deze grondstoffen beschikbaar die gebruikt kunnen worden in nieuwe technologieën.

Doe mee aan de Krëfel Big Collecte!

Geüpdatet op 19 maart 2024