een koelkast
   een koelkast
   een koelkast

   Koelkast kopen? Advies en tips voor jou.

   Op zoek naar een nieuwe koelkast? Wij helpen je graag op weg. De verschillende termen worden op deze pagina kort en helder uitgelegd. Zo kies je het model dat perfect bij jou past. Wil je nog persoonlijker advies? Kom dan gerust eens binnen in één van onze 75 winkels.
   Deel

   Welke soorten koelkasten bestaan er?

   MDA-refrigerator-onedoor

   Eéndeurskoelkast

   Eéndeurskoelkasten zijn handige modellen voor mensen die plaats willen besparen. Deze modellen kunnen tot 400 liter bevatten.

   Al onze ééndeurskoelkasten
   Tafelmodel koelkast

   Tafelmodelkoelkast

   Tafelkoelkasten zijn eerder kleine modellen met een inhoud tussen 100 en 150 liter. Deze koelkasten zijn bijvoorbeeld geschikt voor kleine gezinnen die regelmatig inkopen doen of voor alleenstaanden.

   Al onze tafelmodelkoelkasten
   Dubbeldeurskoelkast

   Dubbeldeurskoelkast

   Dubbeldeurskoelkasten bevatten alles in één. Een combi bottom of combi topkoelkast heeft zowel een koel- als vriescompartiment met aparte deuren. Goed voor een totale netto-inhoud van 350 à 400 liter. De kleinere vrieszone kan zich boven of onder de ruimere koelzone bevinden.

   Al onze Dubbeldeurskoelkasten
   Barmodel koelkast

   Barmodel koelkasten

   Mini koelkasten zijn handige, kleinere koelkasten waarin je bijvoorbeeld drank kan bewaren. Zo staat er altijd genoeg koud wanneer er bezoek komt.

   Al onze mini koelkasten
   Amerikaanse koelkast

   Amerikaanse koelkast

   Een keuken met stijlvolle look? Daarbij hoort een Amerikaanse koelkast/side by side! Deze grote koelkast ademt klasse uit en is ook praktisch: diepvries en koelkast worden gecombineerd. Bovendien hebben vele Amerikaanse koelkasten een waterdispenser en/of ijsmachine, waardoor je jezelf dagelijks op vers water en ijs kan trakteren. Zo goed als alle side by side koelkasten zijn No Frost, maak je dus geen zorgen meer over ijsvorming.

   Al onze Amerikaanse koelkasten
   Inbouwkoelkast

   Inbouwkoelkast

   Een inbouw koelkast is een ingebouwde koelkast in je keuken. Het is belangrijk om hierbij rekening te houden met de nishoogte. Dit is de binnenkant van de ruimte waarin je de koelkast zal plaatsen. De standaard nisbreedte van een inbouwkoelkast is 56 cm. Om te voorkomen dat de inbouwkoelkast niet zou passen, let je bij de keuze voor het deurscharnier op het scharniersysteem dat je momenteel al hebt.

   Al onze inbouwkoelkasten

   Wat zijn de belangrijkste termen?

   No-Frost symbool

   No Frost

   De No Frost-techniek maakt gebruik van een ventilator om de lucht in circulatie te brengen waardoor de temperatuur overal constant is. Dit heeft het voordeel dat de producten snel en gelijkmatig gekoeld worden. De luchtvochtigheid wordt bovendien naar buiten getransporteerd, waardoor er geen ijsvorming plaats vindt. Dit betekent dus dat je de koelkast niet meer hoeft te ontdooien en je vermijdt dat het ijs in het vriesvak voor een hoger energieverbruik zorgt.

   Al onze koelkasten met No Frost
   Vershoudzone

   Vershoudzone

   Sommige nieuwe modellen hebben een bewaarvak waar de temperatuur tussen 0°C en 3°C wordt gehouden. Deze functie komt meestal voor bij koelkasten met drie deuren: koelkast , bewaarvak, diepvriezer. Het voordeel van dit extra compartiment is dat kwetsbare voedingswaren zoals vlees, vis, gewassen en versneden groenten en fruit, en bereide schotels langer bewaard kunnen worden.

   Al onze koelkasten met een Vershoudzone
   Koelsysteem

   Koelsysteem

   Je hebt keuze uit twee verschillende koelsystemen voor je koelkastgedeelte: statisch of dynamisch.

   Statisch: betekent zonder ventilatie. Je koelkast koelt gewoon en de voedingswaren die lager in je koelkast liggen, zijn kouder bewaard.

   Dynamische koeling: Gaat daarentegen zorgen voor gelijke verdeling van de koude. Er ontstaat bij deze koeltechniek een homogene temperatuur in de koelkast: de temperatuur die jij zelf hebt ingesteld. Geen rekening meer houden met wat je waar wil bewaren!


   Al onze koelkasten met een dynamische koeling
   Aantal sterren

   Aantal sterren

   De sterren van de vriezer in een koelkast geven aan hoe koud het binnenin het toestel kan worden:

   4 sterren (* * * *): Invriezen van levensmiddelen is mogelijk.
   3 sterren (* * *)
   : Reeds bevroren levensmiddelen kunnen enkele weken bewaard worden.
   2 sterren (* *)
   : Reeds bevroren levensmiddelen kunnen enkele dagen bewaard worden.
   1 ster (*)
   : Enkel mogelijk ijsblokjes in te vriezen.

   No Plumbing

   No Plumbing

   No plumbing betekent dat je je koelkast waar dan ook kan plaatsen. Je toestel moet niet meer aangesloten worden op de waterleiding. Er is een waterreservoir aanwezig in de koelkast of een fles bronwater dat aangesloten wordt op de watertap. Handig!

   Al onze koelkasten met No Plumbing
   Waterverdeler

   Verdeler voor water en/of ijsblokjes

   Sommige koelkasten kunnen net als Amerikaanse koelkasten door aansluiting op de waterleiding vers water aanmaken. Deze optie verbruikt echter ook aardig wat energie.

   Al onze koelkasten met No Plumbing
   Inhoud koelkast

   Inhoud koelkast/diepvriezer

   Hoeveel producten je in een koelkast kwijt kan wordt uitgedrukt met de inhoud in liters. Het aantal liter komt in het algemeen hierop neer:

   Tot 150 liter: geschikt voor 2 personen
   150 tot 250 liter: geschikt voor 3 à 4 personen
   250 liter of meer: geschikt voor 5 personen of meer

   Dit geldt ook voor de inhoud van je diepvriezer/vriesgedeelte. Hier komen het aantal liter overeen met:

   Tot 60 liter: geschikt voor 2 personen
   60 liter tot 100 liter: geschikt voor 3 à 4 personen
   100 liter of meer: geschikt voor 5 personen of meer

   koelkast diepvries bovenaan en onderaan

   Koelkast met diepvries bovenaan vs. diepvries onderaan

   Koelkast met diepvries bovenaan

   Bij tweedeurskoelkasten heb je modellen met het koeldeel onder en het vriesdeel boven. De vriezer is meestal een 4-sterrenvriezer. Dit betekent dat je er gemakkelijk verse producten mee kan invriezen. Bij sommige modellen kan het ook een 2-sterrenvriezer zijn. Hierin kan je alleen producten bewaren die al bevroren zijn.

   Tweedeurskoelkasten zijn meestal wat soberder uitgerust en goedkoper dan koel-vriescombinaties. Ook is de vriesruimte kleiner.

   Koelkast met diepvries onderaan

   Bij een koel-vriescombinatie zit het koeldeel boven en het vriesdeel onder. Het vriesdeel is hier een 4-sterrenvriezer. Elk gedeelte heeft zijn eigen deur.

   Er zijn koel-vriescombinaties met 1 en 2 thermostaten. Bij een model met 2 thermostaten kun je het koel- en vriesdeel los van elkaar bedienen en instellen. Zo wordt de temperatuur beter geregeld in beide compartimenten. Je kunt de delen ook apart van elkaar aan- en uitzetten. Bij een koelvrieskast met 1 thermostaat is dit niet mogelijk en wordt de hele koelvrieskast uitgeschakeld.

   Geüpdatet op 12 aug. 2022
   Stuur bericht