Advies over scheerapparaten

 

Scheerapparaten

 

Ben je op zoek naar het gepaste scheerapparaat, maar weet je niet goed wat kiezen? Dan helpen we je bij Krëfel graag uit de nood. Opdat je het juiste scheerapparaat kiest, hebben we voor jou de belangrijkste kenmerken eens op een rij gezet. Nog niet duidelijk? Gebruik onze productadviseur en vind jouw ideale toestel in enkele klikken.

 

 

4 tips voor het ideale scheerapparaat

 

Scheerapparaten: Scheersysteem

1. Scheersysteem

Er bestaan twee scheersystemen: scheerringen of scheerbladen. Beide hebben een zelfde opbouw (laag met gaatjes met daaronder het messenblok), maar verschillen in uiterlijk en manier van bewegen.

Bij een elektrisch scheerapparaat met scheerringen zullen de messen roteren, terwijl de messen bij scheerbladen gaan vibreren. Qua uiterlijk zit het verschil hem in de vorm. Scheerringen zijn rond, terwijl scheerbladen vierkant zijn.

 

Alle scheerapparaten met scheerringen
Alle scheerapparaten met scheerbladen

Scheerapparaat voor gevoelige huid

2. Gevoelige huid

Heb je een gevoelige huid en heb je daardoor vaak last van irritatie na het scheren? Dan zoek je best naar één van de volgende opties:.

De eerste is om een scheerapparaat te kiezen waarmee je nat kan scheren. Water, schuim en gel werken verzachtend voor de huid. Hierdoor heb je vaak minder last van scheerirritaties.

Indien dit niet helpt, schakel je best over naar een scheerapparaat dat speciaal ontworpen is voor het scheren van een gevoelige huid.
 

Alle scheerapparaten voor een gevoelige huid

Scheerapparaat voor zware baardgroei

3. Baardgroei

Een scheerbeurt zou geen pijn mogen doen. Indien dit wel het geval is, is het toestel dat je gebruikt ofwel aan vervanging toe of is het niet geschikt voor jouw soort baard.

Of je een zware baardgroei hebt, hangt natuurlijk af van persoon tot persoon. Daarom kies je best voor een scheerapparaat dat speciaal ontworpen is voor jouw soort baard.

Sommige scheerapparaten lezen je baard en passen hun vermogen aan naargelang zijn dikte. Hierdoor heb je geen last tijdens het scheren.

Alle scheerapparaten voor een zware baardgroei

Onderhoud van scheerapparaat

4. Onderhoud

Het onderhouden van je scheerapparaat is zeer belangrijk. Hoe beter je het scheerapparaat reinigt, hoe hoger zijn prestaties blijven.

Het aantal reinigingssessies hangt natuurlijk af van het aantal scheerbeurten. Wanneer je je dagelijks scheert, is het aangeraden om je scheerapparaat minstens 2 keer per week te spoelen.

Een tweede stap is het op tijd vervangen van je scheerkop. Hierbij wordt er aangeraden om de 3 maanden je scheerkop te vervangen.

 

 

Extra functies

 

Scheerapparaat: Nat scheren

Nat scheren

Als je na het scheren last hebt van irritatie op de huid, kies je best voor een scheerapparaat waarmee je nat kan scheren. Nat scheren wordt gezien als scheren met water, schuim of gel. Hierdoor wordt het contact met de huid verzacht waardoor je minder last hebt van irritaties na het scheren.

Alle scheerapparaten voor nat scheren

Scheerapparaat met snellaadfunctie

Snellaadfunctie

Vergeet je al eens je scheerapparaat op te laden en/of heb je daar 's morgens geen tijd voor? Een elektrisch scheerapparaat met snellaadfunctie helpt jou dan uit de nood. Het toestel laadt op korte tijd (± 5 min) net genoeg op voor 1 of 2 scheerbeurten. Hierdoor begin je gladgeschoren aan je dag.

Alle scheerapparaten met snellaadfunctie

Scheerapparaat met oplaadstation

Oplaadstation

Een oplaadstation is een onderdeel waarin het elektrisch scheerapparaat vastgeklikt kan worden en dan automatisch begint op te laden. Bij sommige toestellen heeft het naast de oplaadfunctie ook een reinigingsfunctie. Hierdoor blijft je scheerapparaat in de beste conditie.

Alle scheerapparaten met oplaadstation

 

Adviseur scheren

 

Nog vragen? Wij helpen je graag verder!
category-image
category-image
category-image
category-image